• çaresiz kalındığında evdeki köpeğinizden* bile medet ummaya çalışılan zor durum. yararlı olabiliyor.
    (bkz: uyusuk bilgelere donusen kopekler)
  • kapıda kalmak eylemini doguran olaydır. genelde yol boyunca ev askı ile yanıp tutusurken, erkenden eve gelip keyif yapma amaclı dusunceler ile dolundugu vakit vuku bulur. cogunluk sinirden oturur aglar.
  • akabinde eğer çelik kapı değilse ve gecenin 12siyse kapının kırılması ile son bulan fakat sabah uyanıldığında aslında anahtarın montun iç cebinin derinliklerinde olduğu farkedildiğinde kafayı duvara vurup kırmak ile sonuçlanan hadise*.
    birde sabah gelen ev ahalisi kapıyı kenara itip içeri girdikten sonra evin kapısı yokken sen nasıl rahat rahat içerde yatıp uyuyabildin sorusunu patlatır hemen akabinde montu karıştırıp içinde anahtarı bulur yıllar boyunca bunun geyiğini yapar heleki o sabah olan bir vizeyi kaçırdıysanız tadından yenmez yahu.
  • kapıyı çekip kapattığınız anda farkederseniz durumu, o an kendinizi bok gibi hissedersiniz ve duygularınız yüzünüzden okunabilir.
    bonus olarak cüzdanınızı, içinde tüm banka kartlarınız, kimlikleriniz olan ajandayıda diğer montun cebinde unutmuş olabilirsiniz.
    işte tam içinde bulunduğunuz durumun bokluğunu idrak ettiğiniz ve hazmetmeye çalıştığınız o iğrenç anda yanınızda kendini niye unutmadın evladım diyen öğretmeniniz belirirse onu oracıkta öldürmek ve mahkemede aşırı tahrik sebebi ile ceza indirimden faydalanmak için en uygun konjonktur oluştu demektir.
  • eğer soktuğunuz anahtar deliğe tam girmiyorsa, diğer anahtarın deliğin arkasında olduğunun anlaşılması suretiyle hatırlanan gerçek*. bu durumla bizzat karşılaşıp kapıyı kırdıktan sonra arkada anahtar olmadığını görmüş ve sokmaya çalıştığım anahtarın hernalsılsa yamulmuş olduğundan dolayı girmediğini anlayarak yıkılmıştım.
  • ozensiz tamircinin kaputu kapatmadan once yaptigi dikkatsizlik. yolda giderken inanilmaz sesler cikarir, kayis mayis biseylerin arasina girerse fena olabilir.
  • (ara: cilingir)
  • eğer anahtarı unutan kişi özensiz bir cerrahsa ve anahtarın unutulduğu yer ev değil de bir hastanın karnı, böbreğinin yanı gibi bir yerse bu unutkanlığın sonuçları çok farklı olabilir, ve hatta böyle bir durumda anahtara bir daha gerek duyulmaması da muhtemeldir.
    (bkz: doktor döven hasta yakını)
  • aşağıdaki gibi sonuçları olabilecek unutma eylemidir: ` :dostlar formatta görsün cümlesi`
    - hassiktir!
    nidasıyla alnınıza vurduğunuz anda ocağın üstünde kaynamakta olan çay, bakkala gitmek için giydiğiniz ama okula giderken giyemeyeceğiniz kıyafetleriniz birer birer hatırlanmaya başlar. balkonun kapısı da kilitlendiğinden girişin bir üstündeki eve balkondan da giremezsiniz. bir yere gidemezsiniz, içeri giremezsiniz.
    sonra aklınıza yan komşu gelir. evet küçücük olan banyo pencereleri birbirine yakın olduğundan orada girilebilir. salaklığınıza aşina olmalı ki komşu hiç sorgulamaz, yadırgamaz buyur eder. küçücük pencereye sandalye yardımı ile ıkına sıkıla çıkılır. oradan apartmanın pis iğrenç boşluğuna düşmekten tırsa tırsa kendi pencerenize ulaşılır. banyoya kafa üstü inemeyeceğinizden o daracık alanda binbir manevra yapılarak (adeta tabutta rövaşata atılarak) banyonun ıslak zeminine inilir. kapının arkası, salondaki masanın üstü, vestiyerin kenarı köşesi gibi muhtelif yerler kontrol edildikten sonra el cebe atılır.
    - hassiktir!
    anahtar cebin içerisinde unutulmuştur ki evin içerisinde unutulmasından daha rezil bir durumda bırakır insanı.
hesabın var mı? giriş yap