• anime çizgi filmdir. bunu inkar edenler genelde 20 yaşın üstünde olup da insanların kendilerine "yea bak yaşı kaç olmuş hala çizgi film izliyor" demelerinden utanan ezik izleyicilerdir. kardeşim sen izliyorsan, beğeniyorsan başkasının "hah çizgi film izliyormuş" diye burun kıvırmasına neden takıyorsun böyle, bu kadar mı komplekslisin? illa yok sanattır, yok çok üstün birşeydir diye savunman mı gerekiyor.

    not: yanlış anlaşılmasın ben de bazı anime/çizgi film serilerinin sıkı takipçisiyim.

    edit: üstte yazdıklarım kavramsal bir bakış açısı değildir. bence ikisi aynıdır. sadece iyi ve kötü örnekleri vardır. örneğin dünyayı kurtan adam kötü bir yapımdır ama esaretin bedeli bir şaheserdir. fakat bu fark ikisinin de film olduğu gerçeğini değiştirmiyor, tıpkı the mask ve hotaru no haka'dan her ikisinin de birer çizgi film olması gibi.
  • aslında düz mantık olarak bakıldığı zaman çizgi filmdir, o açıdan sorun yok ama çizgi film mantığının çok ötesindedir.

    meselam şeytan da bir melektir ama bildiğimiz melek mantığının dışındadır.

    kavramlara takılmamak lazım aslında, hiç unutulur mu ghost in the shell, ona bakalım biz.
  • çizgi (tr. - çizgi) - yani çizilmiş şey
    anima (latince can, ruh) - yani canlandırılmış bir şey :d
    kısaca aynı değil. biri sadece çizmekse, diğeri ise cansızlara can vermek, canlardırmak, hayat vermektır.*
  • yuki nagato'nun ağzından "`axiomatic set theory cannot prove the antinomies within itself without antinomies`" lafı duyduktan sonra bir kez daha emin olduğum şey.
  • çizgi filmdir. çizgi film mi izliyorsun ahaha denmemesi için ben çizgi film izlemiyorum, anime izliyorum denir. ama sonuçta çizgi film adı üzerinde çizilmiş şekillerin oynatılmasıdır. bunda utanılacak sıkılacak birşey de yoktur.
  • anime = japon çizgi filmidir . alelade bişey değildir ayık olun
  • utanmaya gerek yok . horoza sormuşlar tavuk mu yumurtadan çıkar , yumurta mı tavuktan diye. ben işime bakarım gerisine karışmam demiş. anime candır takılmayın neyse ne izleyin, izlettirin.
  • anime her ne kadar tarz olarak "cartoon" dediklerimizden farklı olsa bile teknik olarak çizgi filmdir.

    kimseye izlediğin şeyin çizgi film olmadığını kanıtlamak zorunda değilsin, ne olur ki öyle olsa bile. genelde weeaboolar yaparlar bu konuşmaları.
  • birde bunun manga çizgi roman değildir diyen modelleri var. he deyip geçiyoruz.

    kişinin kendi güvensizliğini ve farklı olma çabasını adlandırmaya çalışmasından öte bir şey değil, merak etmeyin büyüyünce geçer.

    hele bunlara mangaların atası betty bob dediğinde apışıp kalırlar, ama o büyük gözler ?????? tezuka'yı duymayan nelerden etkilendiğini bilmeyen cahillerin iddasıdır
hesabın var mı? giriş yap