*

  • efendim internetten sürekli ev ilanı bakıyoruz fakat hangisi aradıysak kiracının memur olmasını istiyoruz diyor. hatta bazıları utanmıyor hem memur kiracı hem de memur kefil istiyoruz diyerek saçmalama sınırlarını zorluyorlar. lan diyoruz memur kefil var, yok efendim memur kiracı illa memur kiracı bizim memur kiracı fantezimiz var.

    çok afedersiniz de sokayım memur kiracı istediğiniz evinize. ne lan bu ankara nın olayı kodumun manyakları.
  • kardeşim ,memurum diyin geçin.adamlar sizin kimliğinize bakacak değiller heralde.

    ev sahiplerinin aptal olduğu gerçeği.

    edit=bakıyorlarmış .ama bu kahpelik
  • *ankara'daki.
  • zamanında ev bakarken beğendiğimiz evin sahibi illa memur kiracı isterim diye evi vermemişti. biz de ona yakın bi yerden başka bir ev tuttuk.

    öğrendiğimiz kadarıyla evi önce bir zabıtaya vermiş, adam çıkarken 3-4 kira takmış. sonra gelenle kavga etmiş yine kira takıp gitmişler. en son evi verdiği kadın hayat kadını çıkmış apartmana giren çıkan belli değil diye komşular ihbar edince öğrenmiş. işi bir türlü rast gitmedi.

    bizse 8 yıldır ilk kiraladığımız evde oturuyoruz.
  • bir memur evi bırakıp kaçamaz. kaçsa bile izi kolay bulunur. borcu olan kiralar maaşından kolaylıkla haczedilir.

    valla ben olsam, ben de isterdim memur kiracı.
  • ev sahibi olursun inşallah da durumun vehametini anlarsın. yıllar öncesinde kiraya verdiğimiz kasap, dükkanına kaçak su çekmiş sonra felç geçirip vefat edince dükkan boşaldı. dükkan boşaltıldiktan sonra, kapısı açıkken oradan geçen şu şirketi çeşmeyi farkedip basıyor cezayı. bizse suyun kaçak olduğunu bilmiyoruz bile. bundan sekiz sene önce 7 bin lira ceza ödedik. bugünün parası ile ne kadar yapacağını siz hesap edin. yani mevcut durumun müsebbibi ev sahipleri değil kiracılar. eğer devlet sistemi kontrol eden bir kiracı takip sistemi kursa ve kişilere kira puanlaması yapsa böyle fantezilere kimse girmez. kendi emeğinle yıllarca dişinden tırnağından arttırıp satın aldığın gayrimenkulu birisi gelip mahvedince ister istemez yoğurdu üfleyerek yiyorsun.
  • memur kefil, kiracı kaçıp giderse ödenmeyen kiraları kefilden hacizle almak daha kolay diye şart koşulur. memur kiracıyı bilmem ama öğrenciye kimse kolay kolay ev kiralamaz çünkü 2 kişiye diye kiralarsın ama evde en az 5-6 kişi yaşar ve içine sıçar. onun dışında, kiracı adayının düzenli bir geliri ve düzgün bir işinin olup-olmaması önemlidir. ankara'da, oldukça talep olan (ekseriyetle öğrencilerden) evimizi kriterlerimize uymayan kiracılara vermektense aylarca boş tutmuşuzdur. heyhat, çomara verecek barınağımız da yoktur!
  • canını seveyim onların akıllı adamlarmış biz iş adamına diye verdik başımıza gelmeyen kalmadı dedirten haklı ısrar
  • ben memur ev sahibi aradığımı söyleyerek bu algıyı kendi çapımda yıkmaya çalışıyorum.
  • memur kiracı istemesi yine iyi; bu gözler "bekar bayan öğretmene kiralık daire" ilanını gördü. hem kiracı hem evlenecek kadın adayı arıyor zaar.
hesabın var mı? giriş yap