• aralarındaki fark kısaca şudur;
    yaşını başını almış iki eski arkadaş hanımefendi yolda karşılaşmışlar. hal hatır sormuşlar. sıra çocuklarına gelmiş. “senin oğlan nasıl, evlendi mi?” diye sormuş biri, “evlendi” demiş öteki, “evlendi ama ah, sorma, öyle bir gelin çıktı ki, felâket!

    sabahtan akşama çalışıyor, evde doğru dürüst yemek pişmiyor, yorgun olduğu zaman oğluma yemek pişirttiriyor. bazen sabah kahvaltısını bile oğlum hazırlıyor. ne dikiş var, ne ütü. bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor. evde prensesler gibi oturuyor, oğlum için özel hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm, çok…”

    “vah vah” demiş arkadaşı, “peki kızın nasıl, o da evlendi mi?”… “o da evlendi” demiş arkadaşı, “ama o çok mutlu, öyle iyi bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. kızım çalıştığı için çok yoruluyor, çoğu akşam, yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. inanır mısın öyle iyi bir çocuk ki tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor. bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor, kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor, kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, çok…”
  • çok iyi bir kayınvalidem olmasına rağmen aradaki fark barizdir.

    kayınvalideyle telefonda konuşurken evde yaptığınız işleri, yemekleri anlattığınızda "afferim benim güzel kızım ellerine sağlık" der ama anneye aynı şeyleri anlattığınızda "bu kadar yorma kendini bak iş yerinde de yoruluyosun gidin dışarda yiyin. bak bana söz ver bu haftasonu hemen temizlikçi alıyosun" der.
  • siz hamileyken, kayınvalideniz sürekli bebeği sorar. anneniz ise sürekli sizi sorar. üstüne bi de "bana sen lazımsın. bi şey olsa sen gene hamile kalırsın. ama ben bi daha seni doğuramam" der. sizi duygu sellerine sürükler.
  • benim için bu durum da biraz karışık. mesela yemek yapamadım çok rahatsızım desem, annem amaan boş ver dışardan söyleyiverin gitsin derken, kayınvalidem yavrum ne istiyosan söyle ben yapıp sana getiriyim diyor. sanırım benim anne üvey, kayınvalide öz.
  • araya nifak tohumları serpmeyin. 2si de anadır. *
  • evlenmeden, hatta müstakbel kız ve oğlanla tanışılmadan problem yaratan akrabalardır. yaşandı.

    hayır biri de çıkıp baba kayınbaba problem yaratır desin ama yok öyle bişey, kadınlar neyi paylaşamıyorlar anlamıyorum ki..
  • annemle çok kavga ederim, kayınvalidemle bir tek kötü söz bile söylemişliğimiz yoktur, çok da severim. ama bir derdim olduğunda gidip anneme ağlarım. kayınvalidem göz yaşlarımı hiç görmedi, görmez de. annelerle kızları arasında görünmez çelikten bir bağ var sanırım.
hesabın var mı? giriş yap