• ders : anneler günü
    konu : hediye
    soru : hangi braun?

    yeşil tahta önünde olanca şirinliği ve heyecanı ile düşünen bir çocuk ve sorunun zaten evvelden belirlenmiş cevabı;

    cevap: geçen yıl alamadığın braunlardan biri.

    ---

    pırlanta kalpli annelerimize... orijinal design pırlanta

    ---

    annenizin sevgisi ömür boyu taze kalsın...

    anneler ailelerinin sağlıklı beslenmesi için çok özenir çok yorulurlar. onlara en ileri teknolojiyle üretilen, yıllarca kullanacakları bir uğur derin dondurucu armağan edin. sevgiyle parlayan gözleri yorgunlukla gölgelenmesin...

    ---

    anneler gününde kendinize gelecek armağan edin! anadolu hayat emeklilik

    ---

    motif le en güzel anne sizinki olsun... motif triko

    ---

    annemin sevgisinin tazeliği için uğur derin dondurucuya, güzelliği için motif trikoya, kalbinin pırlantılığını teyit etmek için orijinal design pırlantaya, onunla iletişim biçimimdeki duygusallığı sürdürülebilir kılmak için braun marka makinalara, geleceği için anadolu hayata daha bir sürü ne bilim neye ihtiyacım olduğunu dikte eden reklamlar.
  • tespitlerime göre bu sene* anneler günü'nden 9 gün önce yayınlanmaya başlanan reklamlardır. tamam da neden bu kadar erken bir süre önceden yayınlanıyor ? anneler gününde firmalar fazla satış yapacak diye çocuklar ve anneleri 1 hafta bu gerginliği çekmek zorunda mı, kesinlike hayır!

    anneler günü'nün mayıs ayının 2. pazar'ı kutlandığını bilmeyen çok sayıda anne var. şimdi bu annelerimiz televizyondaki reklamların sonundaki "anneler gününüz kutlu olsun" yağlamasını gördükten sonra; "bugün anneler günüymüş, oğlum/kızım benimkini kutlamadı.." diye istemsiz şekilde iç geçirebiliyor, hatta gerilebiliyor. her reklamı gördüğümüzde de o gün gelene kadar üst üste annemize kutlama mı yapalım yani, nerede kaldı sürpriz ?

    rtük'ün reklamları 4 dakika ile standardize ettiği gibi, özel günler öncesi firmaların yaptığı reklam zamanı yakınlığına bir el atması lazım.*
  • bu sene de beko ve teknosa ile başlayan fasıldır. teknoloji şirketleri ve anneler günü bir araya gelince her yerden yaratıcılık fışkırıyor:

    http://www.webolay.com/etiket/anneler-gunu/
  • çocukların istismar edildiği bir başka reklam çeşididir.

    bir diğeri için (bkz: selocan)

    hayır yani çocuk üzerinden nasıl bir satış hedefliyorsunuz, dört yaşındaki hangi çocuk para biriktirip annesine ütü alır. veya onu gören anne: "ay ne şekeeer" diyip gidip kendine mi alacak? babayı etkilemek içinse bence çok yanlış sularda yüzüyolar, devamını şöyle romantik mum ışıklarına ve sonrasında gelişebilecek olaylara bağlasalar çok daha etkileyici olurdu. yeminle söylüyorum satış rekoru garanti*

    dip not: şimdi kalkıpta anneliği bunun için mi kullanacaklar demeyin nolur. çocukların kullanılması bana göre istismar boyutuna geldi..

    (bkz: çocukların reklamlarda kullanılması)
  • reklamı bilmem de en yaratıcı kutlama okey den herhalde;

    http://imgim.com/okeyslogan.png
  • ne yalan söyleyeyim güzelde oluyorlar ama duygusal ticaret işte.
  • olmaz olası pazarlama tekniklerinden. sırf biraz daha para kazanmak için insanların içlerini acıtmaktan hiç çekinmeyen ıvır zıvırlar. ''annecim sen çok yaşa'' diye bağırıyorlar bir tanesinde. e be şerefsiz yaşayamadı işte. sen niye benim günümün içine ediyorsun 10 dakikada bir.
  • dozunda duygusallıkla insanı havaya soktukları kesin.

    misal, şu sürpriz, iki ayda bir hayrına annesinin yanına giden bir dangoz olan beni, annemi mutlu etmek için çırpındığım günlere götürdü, içimde bir kıvılcım ateşledi, memlekete biletimi aldırdı.

    çünkü annenin yüzündeki ifadeyi, kendi annemin yüzünde görmeyi özlediğimi fark ettim. bir de biliyorum ki, onun gözünde 30 yaşındaki bu sakallı adam değil, o günlerde beceriksizce sürpriz yapmaya çalışan kıvırbaş toy çocuğum hala.
  • insanı anneden tiksindiren reklamlardır
  • bir tek annem olsun bana bir şey olmaaaaz reklamı beni benden alır, çok uzaklara götürür.

    gözüm benim
hesabın var mı? giriş yap