• ben demiyorum, tüik söylüyor.
    (bkz: http://www.tuik.gov.tr/…haberbultenleri.do?id=16051)
  • çağdaş aile yapısı içinde herhangi bir sebeple anlaşamayan eşlerin ülkenin mahalle baskısı altındaki diğer bölgelerine oranla daha rahat ayrılabildiğini gösterir.

    angut bakış açısıyla yorumlarsak, chp'li olmayıp dinci ve ahlaklı(?) olsalardı hanzo kocaların karılarını 117 yerinden bıcaklayabilecekleri bir etkinliğe dönüşeceğinden dolayı aile cinayetleri istatistiğine katkısı olacaktı.
  • özgür kadın oranının yüksekliğinden kaynaklanan yüksekliktir. şimdi bu troll denen götler bu illerde karı-kocaları her gece ayrı ayrı onla bunla sikişiyor zannediyor da öyle değil aslında ancak kadınlar erkek baskısını daha az kabul ediyorlar veya hiç etmiyorlar bu illerde. laik yaşam tarzı kadını da faşizan türk erkeği baskısından korur. aile birliği önemlidir ancak aile birliği bireylerin özgürlüğü pahasına gerçekleştirilemez.
  • ekonomik olarak ayakta durabilen kadınların o bölgelerdeki çokluğunu göstermiş tuik. o kadar çok kadın var ki ayakları üzerinde duramadığı için boşanamayan. dindar ateist hiç fark etmeksizin.
  • gercekten cok aci bir gercek. bu yuzden ulkemizin gencleri calismak ve yasamak icin bu illeri degil, bosanma oraninin cok dusuk oldugu hakkari, sirnak ve bitlis illerini tercih ediyor.
  • samanlıkta baldızına atlayanların olmadığı memleketlerde olan boşanma oranıdır.lan adamlar medeni bir şekilde ayrılıyor işte.medeniyetsiz midesizlerin olduğu memleketlerde ise herşey gizli gizli yapılıp, toplum baskısıyla bu hayat devam ettirilir.

    (bkz: kaynım bana kaydı)

    edit: boşanmaların tek nedeninin aldatma olduğunu düşünen zihniyete buradan selam ederim.
  • boşanma oranının değil de kadına karşı şiddet, tecavüz, çocuk istismarı, töre cinayetleri, çocuk gelinler ve benzeri oranlarda yüksek verilere sahip olurlarsa üzülmemiz gerektiğinden medeni biçimde yaşanan boşanmalar istatistiki bir rakam olmak dışında çok da bir anlam ifade etmiyor. yukarıda saydıklarımın yüksek olduğu nispeten seküler olmayan, muhafazakar profilin çoğunlukta olduğu yörelerin nasıl bir farkındalık içinde olduğu konusunda da endişelerim var.
  • nedeni bellidir.
  • boşanmanın erkeğin iradesine serbest biçimde bırakıldığı dinin mensuplarınca eleştirilmesinin anlamsız olduğu durumdur.

    islam'da boşanma diye bile bir şey yok, "bacım ol" dersin; evlilik biter. evliliği bitirmenin bu kadar kolay olduğu bir dinin köktencileri neden anlaşmalı ya da kazai boşanmaya karşıdır ki?

    medeni hukuk'un getirdiği kazai boşanma, islam'ın talak müessesesinden daha zor bir prosedürle evliliğin bitirilmesini öngörür.
hesabın var mı? giriş yap