• "bu durumda kendi alanımda başarılı olan insanları seviyorsam ben de mi başarılı olmuş oluyorum?" diye sordurmuş sendrom.

    psikologlar göreve.
  • bilimsel olarak net bir kaynağa dayanmamakla beraber insanların hayatları boyunca bir şey için çabalamaları, bir şeyi istemeleri ve sonuç olarak istedikleri düzeyde başarılı olamamalarıyla birlikte hayallerini kurdukları alanda toplumda ün yapmış, beğeni kazanmış kişi ve eserlere karşı muhalif bir tavır sergilemeleri.

    tanımı okuyup da aklına (bkz: ilker canikligil) gelmeyen varsa çok da şey etmesin yani. bana bu tanımı verseler, sadece tanım üzerinden robot resim çizdirseler herhalde ilker beyi çizerdim direkt.

    bu sendrom genel anlamıyla sanatçılara atfedilen bir sendrom. çünkü sanat farklı görüşler olsa da beğenilmeyi, popülerliği arzulayan kişilerce ortaya dökülen bir yaratı süreci. istediği beğeniyi bulamayan kişilerin çoğunda bir motivasyon düşüklüğü oluşabildiği gibi yine de bu yaratıya devam etmekten geri durmuyorlar.

    mesela (bkz: onur ünlü)'nün '' yapılan işin saçmalığı seyirci sayısıyla doğru orantılıdır'' sözü bir zamanlar tamamen bu sendroma kapıldığının göstergesidir. çünkü bu sözün geçtiği (bkz: güneşin oğlu) filminin 2008 yapımı, (bkz: polis) filminin ise 2007 yapımı olduğu bir dönemde senaryoya eklendiğini düşünürsek tam olarak da bu sendromu kanıtlar bizlere. neden mi? birçok filminde de polis filmine gönderme yaparak ''boktan bir film'' olarak tanımlamıştı kendi filmini. polis filmini çıkarttığı zaman beklediği ilgiyi göremeyip, bir sene sonraki filmde de anti-ego muhalifliği sendromu sonucu böyle bir sözü senaryoya ekledi. onur ünlü'ye göre gişe yapmış kült filmler de saçmalığın daniskası mıydı yani? tabii ki hayır. bu sözün tek sebebi işte bu sendromdu. sırf muhaliflik yapabilmek.

    ki kendisini çok severim önceden de çok belirttiğim üzere * a lav yu muhsin *
  • özellikle hayatının büyük bir kısmını sanata vermiş fakat bu konuda ciddi bir sanat kariyeri elde edememiş birçok tasarımcı ve sanatçının ister istemez içine düştükleri psikolojik rahatsızlık.

    bu rahatsızlığın en büyük sorunu, yaşanılan başarısızlık yüzünden toplumun beğendiği eserlere, eleştirel yaklaşımlarda bulunulmasıdır. bazı ileri safha durumlarında, toplumca beğenilen eserleri yok etmeye kadar giden fiili eylemlerde bulunma arzusu görülmektedir.

    (https://onedio.com/…gu-17-psikolojik-sendrom-663776)

    bu sendrom kişinin kendisinin bedenen rahatsız edici koku yaydığına inanır ve buna istinaden sıksık elbise değiştirir dişlerini fırçalar ve bu kokudan kurtulmaya çalışır hatta çevrelerinden sık sık özür dileyerek rahatsızlık verdiklerini düşünürler. bu durum zihinlerini aşırı derece de meşgul etmektedir. bu sendroma genç yaşta yakalanmak büyük olasılık olacağı gibi ileri ki yaşlarda da görülmektedir. bu sendromların sık sık bulguları psikoloji bilim dalında rastlanmaktadır.

    bu sendromu yaşayan kişiler sürekli halde utanç ve suçluluk duyguları ile yaşamaktadırlar.istanbul huzurevleri özel marmara huzurevi ve özel bakımevlerimizde hastalarımızın tedavisi ile ilgili bütün detayları alanımızda barındırdığımız eğitimli personellerimiz ilgilenmektedir. (bkz: istanbul huzurevi fiyatları)

    (https://ozelbuyukmarmarahuzurevi.com/…ifligi-nedir/)
  • çok fazla olumsuz kavramı bir arada bulunduran bir şey.
    anti: olumsuz
    ego: olumsuz
    sendrom : o zaten olumsuz.
    içim daraldı.
  • en delikanlı sendromdur.
hesabın var mı? giriş yap