• iphone 12'den beri şarj aleti çıkmıyor kutuların içinden. ayrıca kulaklık da çıkmıyor. kulaklık (aux) girişini kaldırdığından (niye kaldırdığını anlamasam da) beri kulaklık vermemesini bir nebze anlayabiliyorum. kablosuz kulaklık pahalı bir ürün ve ekstra satmaya çalışıyorlar ama şarj aleti vermemesini bir türlü anlayamıyorum. haberde de "aksesuar olmayan ürünlerin kutularının daha küçük olduğundan ve bu sayede daha fazla ürün sevkiyatı yapıldığı için çevreye daha az zarar verildiğinden" bahsedilmiş. tam akp usülü bir kandırma şekli gibi duruyor. haberde rekor kazançtan falan da bahsedilmiş. tam olarka utanç verici bir durum aslında.

    donanımhaber

    peki bu şark kurnazlarına şunu da sormak lazım, telefonu alan adam telefonu şarj etmek için tekrar şarj aleti almayacak mı? bunun nakliyesi olmayacak mı? bunun nakliyesi için daha fazla çevreye zarrar verilmeyecek mi? insanları aptal yerine koymak bizim ülkemize has bir durum değil galiba.

    şunu dediğinizi de duyar gibiyim "e o zaman millet de almasın kardeşim". haklısınız ben de tamamen aynı şeyi düşünüyorum ama tüketim kültürü o hale gelmiş ki apple karşısına (özellikle iphone) tamamen aynı özelliklerde iyiphone koysanız kimse dönüp yüzüne bakmıyor.

    planlı eskitme-yavaşlatma gibi adi şerefsizlik yaptıklarından beri hangi firmayı seçelim karar veremez olduk. samsung da kabul etti bu durumu, apple da.

    sen ne kullanıyorsun tel olarak derseniz iphone 11 kullanıyorum. ondan önce de 5 sene kullandığım 2 sefer bataryasını değiştirdiğim iphone 6 vardı. note 3 kullanan biri olarak iphone stabil ve bozulmuyor diye hoşuma gitti ama kullanım kısıtı vardı o yüzden sevememiştim. bu arada 2 iphone telefon da şirket tarafından verildiği için "e gömüyorsun telefonu alma o zaman" diyecek olanlar beri dursun. beleş telefon geliyor almayayım mı?

    edit: iphone 12 içinden şarj aleti çıkmaması apple ürünlerini kapsamıyo arkadaşım. iphone 13 de çıktı ve adamlar telefon çıkarmaya da devam ediyor. iphone 13 içinden şarj aleti çıkıyor da ben mi bilmiyorum?

    edit 2: sadece iphone ürünlerinden çıkmıyormuş. orda mallık yapmışım.
  • verdikleri şarj cihazından bende 11 tane falan var. cihaz zaten 1 amper, taksan doldurması yıllar sürüyor. her apple ürünü aldığımda vermesen daha iyiydi diyordum, vermemeye başladılar.
  • (bkz: iphone 12 kutusundan şarj aleti çıkmaması)
    aramaya inan fakir arkadaşım.
  • bu devirde hala şarj aleti kullanmak da artık ne bileyim. diye savunulacaktır.
  • apple bir şirket. şirketler para kazanmak-kâr etmek için vardır. objektif olarak bakınca şarj aletini kutudan çıkararak kutuyu %40 küçültüp, nakliye masraflarından %40 kâr etmek oldukça mantıklı ve başarılı bir hamle.

    tabii ki bu sizin için problem olabilir, eğer öyleyse almama özgürlüğüne sahipsiniz tabii ki. serbest piyasa, adam isterse şarj aleti-kulaklık koymaz, isterse ekran koruyucu bile koyar. koyup fiyatı artırabilir, koymayıp arttırabilir. isterse sadece pembe telefon satar, isterse her renk satar. söylediğim gibi serbest piyasa istediğinizi beğendiğinizi almakta özgürsünüz.

    ek olarak , planlı eskitme yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. biraz açıklayayım, bataryalar teknolojileri yüzünden zamanla kapasitesini kaybetmektedir. örneğin 3-5 yıl sonra %60-70 kapasitelere gelebilir. bu durumda cihaz ilk aldığınızda verdiği performansı verememekte. pilini değiştirip bundan bir süreliğini tekrar kurtulabilirsiniz. söylediğim gibi satın almayabilirsiniz, ya da en güzeli şikayetçi olmak yerine zamanla kapasitesini - verimini kaybetmeyen pil üretmeye çalışabilirsiniz.

    edit : (#134967582) güzel kardeşim nereyi sallamışım anlayamadım. telefonum 4 yıllık %68 da pil sağlığı var. ki orada sayılar bir örnek, kullanıma bağlı olarak değişebilir 3 yıl olmaz 2 yıl olur 5 yıl olmaz 7 yıl olur orası mı önemli?

    ikinci olarak uygulamaların, oyunların, teknolojinin zamanla geliştiğini ve 2 yıl önce aldığın teknolojik cihazın yeni uygulamalarda eskisi gibi hızlı çalışmaması zaten gayet normal bunun planlı eskitmeyle bir alakası yok. planlı eskitme olarak bahsedilmesi için aynı uygulamaların aynı sürümlerinin farklı zamanlarındaki performans farkından bahsedilir - bahsedilmesi gerekir.
  • çevre koruma ve doğa farkındalığı adına (güya) her parçadan ayrı bir kar sağlamayı güden apple tarafından bir kaç yıl önce başlatılan hareket bu. önce kulaklıklar düştü sonra şarj aletleri.

    sorun olan şimdi diğer markalar da takip ediyor ona üzülüyorum. şu ana kadar kullandığım sony tarafından neyse ki benimsenmedi henüz.

    milyonlar ödediğim telefon içinde bir zahmet bir şarj aleti gönderin be kardeşim. zaten bozulunca değiştirmek için bir telefon parası kadar daha istiyorsunuz.
  • eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek gibi olmasın da apple yakında tüm telefon parçalarını ayrı ayrı da satabilir. mesela ben telefonda ekranı sevmiyorum, ekran hariç tüm parçaları alıp, kendime toplama telefon yapabilirim. ya da ne bileyim arkadaşın biri telefonun pilini almadan sıradan çinko karbon pillerle telefonu kullanmayı deneyebilir.
  • hiç açılmadı di mi böyle bir başlık..
    ilk sen fark ettin bravo sana !
    ayrıca yanlış başlık ! macbook pro'dan da mı şarj aleti çıkmıyor ?

    (bkz: iphone 12 kutusundan şarj aleti çıkmaması)

    orijinal başlık kapsamıyorsa kısaca iphone'lardan diye başlık aç o zaman.

    yanlış başlıktır.
  • olum paranız yoksa ağlamayın
  • saçmalıktır. bir sonraki telefonun iphone olmayacağını göstermektedir. çevreyi çok düşünüyorsa bana 2 opsiyon sunar ben niyetime göre alırım(bkz: xiaomi) de olduğu gibi.
hesabın var mı? giriş yap