• * dunyanin en pahali sifir araba fiyatlari

    * en yuksek ikinci el arac piyasasi

    * dunyadaki en pahali akaryakit

    bu uc faktorun de birlestigi boylesi jeopolitik harikasi bir ulkede araba almak mallik degildir de nedir?
  • türkiye`de sıfır kilometre araba almanın mallık olması olarak değiştirilmesi gereken başlık.
  • bebeğiniz olduğu zaman konuşuruz, mallık mı, değil mi. otomobil ihtiyaçtır. et de pahalı mesela, et almak mallık mı? biraz düşünceli açmak lazım başlıkları.
  • kasko, vergi, sigorta, bakım, değer kaybı gibi şeyleri toplayıp, 12'ye bölseniz. sürekli her yere taksiyle gitseniz, başka yerlerde araç kiralasanız daha hesaplıya gelir. (iş bu entry'de benzin, otopark, otoyol ücretleri eklenmemiştir). tabi araba hem ihtiyaç hem konfor için kullanılıyor. lakin maddi yönden bakarsak mallık.
  • amk taksicilerinin müşteri seçmesine daha denk gelmemiş yazar beyanı.

    ızdırabını sikeyim o an anlıyorsunuz araba almanın mallık olmamasını. boktan araban olsun ite köpeğe muhtaç olma kardeşim, benden sana tavsiye.
  • cezalar, vergiler herşey delicesine arttı.
    "mallık" olarak tanımlamasam da, kişisel kullanım için araç sahibi olmak bu şartlar altında çok mantıksız.
    yaklaşık 1.5 yıldır arabam yok ve taksi-otobüs derken çok iyi idare ediyoruz.
  • taksi yok, otobüsler istif, dolmuşlar canavar, metrolar kalabalık ve yorucu, bisiklet kullanmaya elverişli bir ülke değil, motosiklet kullanmak için çok tehlikeli bir trafik, helikopter ve uçak bütçe dışı. mecbur araba kullanıcaz. denemek isteyenler ellerine 5 kilo su bidonu alsın ve o bidonla çam ve sakura hastanesine bidon hastaymış gibi gitsin. bidonunuz ölecektir. otomobille 20 dk olan yolu otobüsle 1.5 saatte üst üste şekilde gitmek de saçmalık. yaşam alanını geçtim nefes alanı bile yok artık. bu işin çözümü mobilite çözümleridir. moov gibi uygulamaların ücretlerinin çok daha mantıklı seviyeye gelmesi, carpooling denen tek başına araç kullanmama olayının teşvik edilmesi (martıtag gibi) bisiklet, scooter gibi ulaşım araçlarının önünün açılması, toplu taşımalara yolcu sayısı sınırı gibi uygulamalar araba almayı mallık yapmayı başaracaktır. şuan otomobil, ihtiyaçtır. otomobilsiz havaalanına gitmek de zordur, hastaneye gitmek de, karakola gitmek de, askerlik şubeye gitmek de. denemek isteyenler için yukarıdaki simülasyonu arttırıyorum.

    başakşehir metrokent durağında simülasyonu başlatın. önce durağın hemen yanındaki karakola gidip gelin, sonrasında 98h ile (kolay hat) 15 durak gidip inin. başka bir gün indiğiniz noktadan başakşehir çam ve sakura şehir hastanesine gidip gelin. başka bir gün yine aynı duraktan yola çıkarak mecidiyeköy'e gidin, sonra levent'e gidin sonra geri gelin. başka bir gün, en yakın askerlik şube olan bahçelievler askerlik şubesine gidin gelin. en sonunda, başakşehirden beykoz'a gidip aynı durağa gelin. sonra bunların hepsini otomobiliniz ile yapın, mallık mı değil mi karar verin.
  • istanbul'da eğer evden işe raylı sistem araçlarıyla en fazla 15-20 dakikada gidilemiyorsa, özel araç zaruridir diyerek katılmadığım önerme. ayrıca 1-2 de çocuk varsa toplu taşımaya binmek hangisi olursa olsun yorucudur. hatta istanbul'da özel araç kullanmak bir de kadın şoför için ekstra zor olmasına rağmen (kendi kullanımım değil, çevrenin zorlayıcı halinden dolayı) toplu taşımadan iyidir.

    misal iş yerime 2 otobüsle 1 saatle giderken, araçla 7-10 dk arasında ulaşıyorum. çocuğun okulu da işime yakın, bırakıp işime gidiyorum. bugün oğlanı eşim işe götürdü malum okullar tatil ve bakacak kimse yok. aracı da eşim aldı tabi (çocuğu alan aracı da alır). ben işe tek başıma giderken resmen eziyet çektim. daha giderken sıkış, tıkış, ayakta vs yoruldum ki üstüne bir de çalıştım. ayak ağrısı, baş ağrısı, sigara içenlerin kokusu vs. bunların hepsi günümü olumsuz etkiledi. kaskosuna, vergisine razıyım yeter ki temiz ve yorulmadan ulaşayım gideceğim yere.
  • araba pandemiden sonra yatırım aracı olduğu için başlıktaki mallık kelimesinin akıllılık olarak değiştirilmesi gerekli
  • net züğürt tesellisi olan iddiadır. o kadar maliyeti sorunsuz bir şekilde karşılayabiliyorsan mallık falan değildir. arabam olmasa tüm planlarımı toplu taşımaya, otobüse ve bazen uçağa göre yapmak zorunda kalırdım. şimdi istediğim saatte yola çıkıp yolun elverdiği ölçüde de istediğim hızda/sürede hedefe varıyorum. bütçene elverdiği ölçüde araba sahibi olmak özgürlüktür.
hesabın var mı? giriş yap