• programlama, tasarım ve uygulama gibi alanlarda web sitelerine verilen bir ödülün adı.
  • (bkz: artsy fartsy)
  • turk artsyligi ve yabanci artsylik diye bunu ikiye ayirmayi tercih ederim. lise caglarinda triplere girme olayinin en cok yasandigi memleketlerden biri olan turkiye'de bu olay, kesinlikle yurt disindakinden biraz daha farklidir.

    turkiye'de artsylige ilk adim, lise caglarinda, sirtta tasinan bir resim rulosu (ya da ne diyorsaniz siz artsyler ona) ile baslar. yavasca once arkadas cevresi degisir, ardindan dinlenen muzikler degismeye baslar. bunu hemen "bezmek" olarak da nitelendirdigimiz rutin davranislar takip eder. aralarinda bir garip jargon urettikten sonra, hep bunu kullanmaya baslarlar. kiyafetleri de bir gariplesmeye baslayacak, giydikleri kazaktan ayakkabiya, kullandiklari cantadan sac stillerine kadar hersey evrim gecirecektir (depresyon hirkasi olayinin bir ust mertebesi seyler giyeceklerdir). sonra da okul duvarlarinda aglayan palyacolar, uzgun pandomimler gormeye baslanacak, koridorlar brian molko portrelerinden gecilmez olacaktir.

    avrupa ve amerika'da ise bu artsy kavrami, hem turk artsylerine benzer tipleri barindirir, hem de "cok cool'um oeyh" tiplerini barindirir, hem de "bana ne yaa" tiplerini barindirir.
  • ing; iddialı, gösterişli.
  • az önce üye olduğum oldukça faydalı site. sevdiğiniz görsel sanat kategorilerini, eserleri ve sanatçıları seçiyorsunuz, size bu tercihleriniz üzerinden öneriler sunuyor.
    ayrıca sanatçıları "follow" edebiliyorsunuz ve her sanatçı hakkında detaylı bilgi de mevcut.
    ha bir de unutmadan, şehrinizi seçtiğinizde size o şehirdeki sergileri de gösteriyor.
    artsy.net
  • sanat eserlerinin satışı için popüler sitelerdendir. eserler sanatçıların kendileri tarafından değil galeriler, müzeler tarafından satışa sunulur. 'live' (canlı) ve 'timed' (sadece internet üzerinden ve belli bir zaman aralığı olan) müzayedeler olur. her satışın kendine ait kaydı var ve teklif verebilmek için önce kayıt oluyorsunuz (isim, adres ve kredi kartı bilgisi). canlı satışların kayıt süresi 24 saat yani 'timed'lılara kıyasla çok daha kısa. kayıt olduktan sonra belli bir bütçeniz varsa ona göre maksimum fiyat verebiliyorsunuz ve o fiyata kadar sizin adınıza fiyat teklifini yükseltiyorlar (belli artış rakamları var fiyat aralıklarına göre). 'live' açık artırmaları, adından da anlayacağınız gibi, canlı izleyebiliyorsunuz. fiyatları gözden geçirirken 'buyer’s premium'a dikkat etmekte fayda var. bu satın aldığınız esere gören değişen ekstra bir ücret. ve tabii vergiyi de unutmamak gerek.

    sadece eser satın almak değil, yeni eserler, sanatçılar keşfetmek için de güzel bir kaynaktır. ilginizi çeken eserin bulunduğu galerinin yerine göre arama ve belli galerileri takip etme özellikleri tatlıdır. ayrıca genel olarak sergilerden haber almak için de güzel bir kaynak.
  • zaman zaman düştüğüm ve saatlerce içinden çıkamadığım pırlanta gibi site. zamanla bu listeyi ve beğendiğim eserleri eklemeyi sürdüreceğim.

    sevdiğim, sanatçılar şunlar;
    melissa dickenson
    celia gerard
    deming king harriman
    rene romero schuler
    mary weatherford
    richard hambleton
    anselm kiefer
    dana oldfather
    luis rodriguez noa
    william a. fraser
    albert besnard
  • harika kokteyller müzik manzara ve tatlılar
  • ankara atakule'de bir mekan. ve sanki olmuş gibi. gecesini test eden burayı güncellesin. gündüzü iyi. ama "ben gün batımı partilemesi için yapıldım" diye bağırıyor mekan. ve tabi iyi gün batımının beklenti çıtası yüksek gecesi olur. tek endişem crowd.
hesabın var mı? giriş yap