• bu nasıl bir şey bilen var mı? sevmeyebilirmişiz ama saygı göstermek zorundaymışız. o yüzden bu konuda mümkün olduğunca geniş kapsamlı bilgi edinmek istiyorum. tam olarak nasıl saygı göstermemiz gerekiyor?
  • tarihi belgeleri kaynak olarak kullanmadan, ulu onderimiz hakkinda konusmaman yeterli.

    tanim : tarihi belgelerle konusanlar ve okudugunu anlama yetenegi olanlar, direkt olarak saygi gosteriyor.
  • "bunu anana ve babana sorman lazım" diye cevap verilecek başlıktır.

    bu yaşa gelip, atatürk'ü bırak herhangi birine saygı duymayı öğrenemediysen bizim yapacağımız birşey yok.
  • gösterme faliyeti ile ilgili bir durum, duygu durumu kontrolü talep edilmiyor sanıyorum.

    (bkz: showing respect)

    yani atatürkü sev, saygı duy değil de sevenlerini üzecek faaliyetlerde bulunmayın talebi bu.

    ya işin özü şu, eğer atatürkü seven insanlarla iyi geçinmek istiyorsan saygı göstermen gerekiyor.
    aynısı peygamberler için veya herhangi birisi için de geçerli, mesela slayer sevenlerle iyi geçinmek istiyorsan slayer'a saygısızlık yapmak doğru bir tercih değil ama slayer dinlemeyebilirsin.

    atatürk'e özel bir durum yok.

    edit: aslında atatürk'e olan özel bir durum var, o da atatürkü seven kişilerin zor kullanarak saygı gösterilmesi için yasalar çıkarmış olmaları. benzeri dinler için de var, blasphemy yasaları ile benzer şekilde güç kullanılarak saygı gösterilmesini sağlamak oldukça yaygın bir şey. tabi k hoş değil, zira slayer severleri mesela kimse korumuyor.
  • arap sevicilerin gücüne giden durumdur
  • 10 kasım 2018 hkmo rezaleti

    sabah 9 gibi gelen bir mesajla resmen kanım dondu.
    (bkz: turk milletinin essiz evladi ataturk sen ebedi istirahatghinda rahat uyu. en buyuk eserim. dedigin turkiye cumhuriyeti bizlere emanettir )

    bu kadar özentisiz ve saygısız bir anma mesajı olamaz. özellikle mühendisleri temsil eden bir kuruluşun böylesine rezil ve özentisiz bir mesaj atması kabul edilir cinsten değil!

    türk mühendislerinin alnında cumhuriyetin istikbalini aydınlatan ışık parıldar.

    gazi mustafa kemal atatürk
  • bütün türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının seve seve gösterecekleri saygıdır. kimsenin saygı sınırlarını aşmamasında fayda var. hele şu fatih matih gibiler ayağını denk almalı! bu ülke size kalmadı ve kalmayacak.

    atatürk'e isteseniz de istemeseniz de saygı duyacaksınız!
  • kendini kapatan insanlar neden kapatmış onu araştırmak lazım.

    adnan menderes dindarları ve kürtleri iktidarını sürdürmek için atatürk düşmanlığına sevk etti , her gün ele geçirdiği medyasında iftira ve yalan propagandayla halkın bilincini çürüttü. böyle bir kötülük karşılıksız kalamazdı. türkler kutsallarına yapılan bu saldırıya sessiz kalamadı. araplara gelen kuran'ı açıp okumaya ve yaratıcı kelamı olmadığını ispatlamaya başladı.ümmetçilik fikri güç kaybetti , devamında :

    a) inanmıyorsan da saygı göster sözleri ilk o dönemde duyuldu.
    b) atatürk'ü koruma kanunu getirildi. (evet adnan menderes döneminde çıkan bir kanundur.)

    malesef emperyalistlerin amaçları gerçekleşmişti. toplum kürtçüler-dinciler- türkçüler diye keskin hatlarla bölündü. türkiye cumhuriyeti tarihindeki en bölücü kişi kesinlikle adnan menderes'tir.

    bugün de aynı üslup sürdürülüyor o yüzden deizm ve ateizm ülkede çok net şekilde yükseldi. eskiden dinci-dindar farketmez bir saygınlık vardı. şimdi kuran'ı okudum hadisleri araştırdım islam tarihini öğrendim. müslümana yine saygı duyuyorum ama dinci birine karşımda fırsat vermem , ayetleri direk sererim önüne.

    *bilime ve nezakete gereken önem verilirse zaten herkes atatürk'ün samimiyetini farkedip saygı duyup sevecektir. müslüman da inanmıyorsan saygı göster demek zorunda kalmayacaktır.

    binlerce yıldır bu topraklarda etnik kimliklerin diğer bir çevre tarafından reddi her zaman kaos olmuştur , atatürk'ün ifade ettiği türklüğün anlamını zihninde yoğuramayan hiç bir düşünce veya iktidar varlığını bu topraklarda sürdüremez. mezara ya da çöplüğe gitmeye mecburdur.

    ispat : 15 temmuz'da iki dinci kavga ediyor. bir tane sahtekar tutmuş kurduğu darbeci oluşuma "yurtta sulh konseyi " diyor öbürü de cümlelerine gazi mustafa kemal diye başlamak zorunda kalıyor. bu olay her şeyin özetidir.
hesabın var mı? giriş yap