• avukatları şu hale düşürenler utansın!

    https://www.youtube.com/watch?v=xwynmwpyxvy

    avukat avukat dolaşıp, topladığınız beleş bilgileri bir araya getirip dava mı açıyorsunuz? ne ayaksınız?
  • avukata hukuki bir mesele sormakla satıcıya buzdolabı sormayı aynı kefeye koyan gerizekalı beyanıdır. yanlış anlaşılmasın satış görevlilerini veya diğer meslek gruplarını küçümsediğimden değil, zaten satış görevlilerinin işi bu ve mağaza sahipleri maaşlarını ödüyor. avukat bunun okulunu okumuş mesleği bu. hani para kazanabileceği, hayatını idame ettirebileceği şey bu. yeter artık uğraşmayın şu hukukçularla.
  • vakitleri kıymetliymişcesine olduğundan değil, kıymetli olduğundan ve hal hatır sorduğundan değil mesleğiyle ilgili bilgi sorduğundan olan durumdur. o zaman aç kanun kitabını oku ve uygula. ne de olsa memleketimiz şeffaf bir "hukuk" devleti, yasalar bütün yurttaşlara açık. internetten ilgili yasayı, yargıtay kararlarını açıp sular seller gibi okuyup anlayabilirsiniz. paran da cebinde kalır.
  • olm ne boş adamlarsınız.
    şu başlık şaka olmalı, başka açıklaması yok.

    iki broşür okuyup satacağı ürünü ezberleyen teknosa satış elemanıyla, yıllarca üniversite okuyup sürekli değişen yasaları, kararnameleri,içtihatları takip eden adamı karşılaştırmak nedir ya.

    benzer karşılaştırma yapacaksan yazılım mühendisi ile karşılaştır ve git profesyonel anlamda birşeyler danış, bak bakalım para alıyor mu almıyor mu...

    saçmalık değil, normal olan ve olması gerekendir.

    he davadan komisyon alma tartışması vardı geçenlerde, bak o çakallık, ama bu gayet normal.
  • eğer o buzdolabı bayiisindeki satış görevlisi maaşını mağaza sahibinden almıyor olsaydı doğru olabilecek önermeydi.
  • o beyaz eşya mağazasındaki adama sorduğun sorular için, adam senelerce üniversitede eğitim almıyor, sabahlara kadar ders çalışıp yorulup uykusuz kalıp asosyal olup çıkmıyor. asgari ücretle veya maximum 2017 asgari ücrete kıyasla 1600-1700 lira paraya çalışıyor, ayrıca çoğu lise mezunu. 3 buzdolabının özelliğini o adama değil bana sorsan bende söylerim sana, evime yeni aldım bir çoğunu araştırdım 1 hafta kadar zamanımı aldı, özelliklerini kıyaslayıp karar vermem.

    şimdi sende 1 haftada tüm hukuk fakültesi kitaplarını oku bitir tüm konulara hakim ol ve vatandaşlara ücretsiz yardımcı ol, hukukçulara örnek ol.
  • la bu avukatlar size ne yaptı.
    genel olarak adliyede memuru, mübaşiri, müdürü, hakimi, savcısı, kolluk görevlisi, güvenliği, sokaktan geçen herhangi alakasız biri bile sevmiyor. sevin demiyoruz tamam da bu kadar bok atmayın. nefret ediyorsanız da danışmadan iş yapıp, suç işleyip, başınız her boka bulanınca avukatcım bunu napacağız diye gelmeyin. gelmeyin paranız cebinizde kalsın. *
  • türkiye'de hizmet sektörü maalesef fazla ciddiye alınmıyor,

    misal; mali müşavir kimliği vergi dairelerinde geçersiz, yoldan geçen biri kapıyı çalıp en az yarım saat akıl danışır sonra da gider başkası ile anlaşır.

    dolayısı ile serbest meslek erbabının "mal" değil "hizmet" sattığını kavrayamazlar bir türlü

    bak arkadaşım 4 yıl üniversite 2 yıl yüksek lisans 3 yıl staj ve onlarca kurs, sınav ücreti ödeyerek bir ünvan kazanıyorsa (ki bi boka yaramıyor orası ayrı) bu insanlar, sana hizmetlerini pazarlıyorlar,
    sende emeğe saygı gösterip aldığın bilginin, aklın ve yol gösterici fikirlerin belli bir karşılığını ödemek zorundasın,

    yok ödemem diyorsan gelme de, danışma da,
    git kendi işini kendin hallet.
  • türkiye'de danışmanlık beleşe verilen bir iyilik gibi gözüküyor. yurt dışında danışmanlık firmaları var ve bu işi gerçekten önemsiyorlar. danışmanlık herhangi bir insandan alamayacağın bilgiyi, o bilgiye sahip ve senin ona soru sormanı gerektirecek kadar çalışmış,gelişmiş bir kişiye sormaktır. şu ülkede azıcık empati yapsak rezalet falan kalmayacak belki de.
hesabın var mı? giriş yap