• ehliyet alırken defalarca yapamadığım uyuz işlem. bir de bu yetmezmiş gibi vitesi yönet.

    hakikaten arabayı nasıl kullanıyorsunuz ya? teknoloji ile aram oldukça iyidir ama bu araba kullanma işi bana fazla geliyor. her şeyi aynı anda yapmak büyük dikkat isteyen bir iş. şahsen yapamam, sakarım da zaten mazallah çarparım birine falan.

    not: erkeğim. uzak durun.

    edit: biliyorum otomatik vites var ama bana yine de karışık geliyor. fren, aynalar, gaz pedalı. algıların sürekli buralarda. cesaretli biriyimdir, yapamayacağım iş pek yoktur ama araba kullanma işi beni aşıyor ya. kaza maza yapar başıma bela alırım hele de istanbul gibi bir yerde olasılık çok fazla. yaşasın taksiler, toplu taşımalar.

    edit: destek mesajları yağıyor. sağolun varolun ama yok, ben sakar biriyim 2 gün sonra kaza yaparım olmaz. 36 yaşındayım ve ehliyeti 2 yıl önce aldım. o kadar ilgisizim araba işine yani. ehliyeti de iki nedenden dolayı aldım. birincisi, amerikan filmlerindeki gibi bir gün bir yerden kaçmam gerekirse birinin arabasını alıp olay mahallinden kaçayım da sıkıcı hayatıma aksiyon gelsin diye ( ancak o şekilde araba sürebilirim zaten). diğer neden de cv'de zengin dursun diye. onun dışında araba denen nane istanbul gibi bir yerde bana uzak sizlere yakın olsun.

    edit. vay be. bir gün araba süreceğimi hiç düşünmezdim.

    (bkz: #108271077)

    (bkz: #125665951)
  • arabayı kaldırmak için ilk işlem. ehliyet sınavını geçebilmek için manuel vitesli araba sürebilmeniz şart o yüzden bunu öğrenmek zorundasınız. sonra otomatiğe geçip rahat edersiniz.
  • eksik söylenen komut..
    aracın kavrama noktasını bulmak gerekir arabayı kaldırmak için..
    sonra lap diye debriyajdan kaldırıp stop etmeler oluyor tabi..
    hepimiz yaptık, hepimiz böyle öğrendik, hepimiz hala yanlış öğretiyoruz..

    (bkz: kavrama noktası)
  • istop ne la.
  • bu işi iyi öğrenmek için arabayı sadece debriyajla hareket ettirmeyi denemek lazım. bir süre sonra alıştığınızda daha yumuşak araba kullanabilirsiniz.
  • (bkz: kavrama noktasi)

    ezbere yapma cocugum, motorun sesini dinle, titresimini hisset...
  • yapamıyorum
  • bir dönem babamla ilişkimizi bozma noktasına getiren eylem.

    bunu yapamadığım zaman babamın girdiği öfke krizini, ne kazara evi yaktığımda ne de okulu bırakıp resim okuyacağım dediğimde görmedim. enteresan. paralel bir evrende erkeklik ispatı gibi bir şey olabilir.
hesabın var mı? giriş yap