• dinsel kokenli tüm asiri uclarin talebidir. eger ateistlerin gozetiminde ayni anda hem ortodoks hem de musluman ibadetine acilabilirse fena olmayabilir.
  • yeter artık ayasofya açılsın şeklinde sloganlaştırılmış bir taleptir.
  • açılacaksa müslümanlara cami olarak değil, hristiyanlara kilise olarak açılsın şeklinde düzeltilmesi gereken önerme.

    koskoca islam medeniyeti 550 yıl boyunca bu şehre sahipken, elinde daha iyi teknik olanaklar ve daha iyi mimarlar varken bu hagia sophia dan daha büyük ve/veya daha görkemli bir camiyi karşısına dikememişse orada tapınmaya hakkı yoktur

    ayrıca kadıköye vapurla giderken bakıp da ayasofyanın sultanahmetten daha görkemli olduğunu düşünmeyen toptur, dombilidir.
  • her iki din mensubu için de kesinlikle gereken bir taleptir. madem medeniyetlerin beşiğindeyiz, iki kıtanın birleştiği ve iki dinin harman olduğu noktadayız, o zaman kesinlikle ibadete açılmalı. ama bu ibadet kısıtlı tutulmalı. örneğin, vakit namazları değil sadece cuma günleri müslümanlar cuma namazını kılsa, hristiyan vatandaşlar ise sadece pazar günleri ayinlerini yapsa, diğer zamanlarda ki bu zamanlar her iki tarafın da dini bayramlarını kapsıyor, kesinlikle kullanılması yasak olsa, ne kadar da güzel olurdu. işte o zaman biz laik, demokratik bir devlet olma yolunda adım atmış oluruz.
  • her gidildiğinde bu sefer tadilat *bitmiş olsun diye düşünülen mekan hakkında, daha tarihi eserin kendisini bile görememiş insanların provokasyon yöntemi.
  • (bkz: #7976664)
  • zaten belli bir kısmında ibadet edilebildiği için müze haline gelmiş bir mekanda önerilmesi saçma ötesi kavram..inanmayan sultanahmet camii'ne bir baksın..cami olarak inşa edilmiş yapı bugün fiiliyatta müze haline gelmiştir. burada da ibadet müze benzeri bir ortamda gerçekleştirilmektedir. kadir gecesi ve diğer kandillerde ve ramazan ayında ibadet ağırlığı görülmektedir. bunun dışında 7 gün 24 saat yaşayan müze fonksiyonundadır..dolayısıyla ayasofyanın da ibadete açılması fiili açıdan bile uygulanamayacak bir konudur. hem namaz kılarken ne yapılacak, mozaiklerin üzerini mi kapatacağız yeniden..
  • canı sıkılan ve yapacak iş bulamayan dincilerin arada bir ortaya attıkları saçma-sapan-zevzek istek.
    en son anadolu gençlik derneği'nce, istanbul'un fethinin 553. yıldönümü dolayısıyla ali sami yen stadı'nda düzenlenen "fetih ve gençlik şöleni"ne katılan necmettin erbakan tarafından 27 mayıs 2006 günü dillendirilmiştir.
    işin en acı ve komik yanı, bu lafı evrene yayan erbakan'ın söylediği "onun için ayasofya, bir an evvel bugünkü vakıflar kanunu'na uyulmak suretiyle, hangi maksat için vakfedilmişse o maksat için kullanılmak mecburiyetindedir. ayasofya'nın bir an evvel camiye dönmesi lazımdır" söz öbekleridir.
    adam diyor ki özetle: "bu bina ne için yapılmışsa onun için kullanılsın, camii olarak yeniden açılsın."

    "be adam; bu yapıyı kim ne zaman ne için inşaa ettirdi haberin varmı" demek bile abesle iştigal olur. sen çok yaşa mücahit erbakan.
  • yetmez ama evetçilerin isteğidir.
  • açılmasında sakınca bulunmayan durum, tabi turistleri kaçırmak umurlarında değilse.
    buyursunlar.
hesabın var mı? giriş yap