• gerçek adı "konak kahvaltı salonu" olarak geçen, yusuf konak'a ait olan ve van'da bulunan bir kahvaltı salonudur. kahvaltı esnasında her sorunun cevabının van olduğu bilmeceleri soran ve doğru bilene hediyeler dağıtan, 10 saniyede bir "bak hele bak" diyen sevimli ve çok konuşkan sahibiyle kafama kazınmış, duvarlara yazılan özlü sözleriyle gönlüme taht kuran yerdir.
  • (bkz: bak hele)
  • sahibi yusuf bey 10 saniyede bir "bak hele bak" derken, en az 5 saniyede bir de ellerini çırpmaktadır. iz tv'nin bütün programcıları bir şekilde yolunu buraya düşürür, her biri kendi belgeselinde kullanır.
    (bkz: van kahvaltısı)
  • (bkz: bak pele bak)
  • van ili belediye sarayı altında bulunan bu mekân, gerçekten çok güzel kahvaltı menüsüne sahiptir. belki hayatınızda tatmadığınız tatları burada tadabilirsiniz. hazırlanan sofrada genelde kaymak çeşitleri, peynir çeşitleri çokça mevcuttur. mekânın duvarlarında ünlü kişilerin kahvaltı yaparken fotoğrafları bulunmaktadır. sahibi olan kişi ise çeşitli bilmece ve sorular sorarak, bilenlere toka, şal gibi hediyeler vermektedir. van iline giderseniz ilk ziyaret edilecek mekânlardan bir tanesi olduğu söylenebilir.

    daha ayrıntılı bilgi için;
    http://www.bakhelebak.com/
  • hiperaktif ve neşeli insan yusuf abinin güzel mekanı. yeni yeri belediyenin arkasındadır ve ne zaman gitseniz mutlaka doludur. her van ziyaretinde en güzel kahvaltıların yapılabileceği , arada süper espriler duyularak eğlenebilen mekandır. yolunuz düşerse mutlaka kavurmalı menemen siparişi verin.
  • tek kullanımlık kahvaltı malzemeleri gibidir bu mekan.
    yersiniz. ve atarsınız. bi daha kullanılmaz.
    mekan çok güzel. kahvaltı lezzetli. ama bu lezzet mekana has değil ki. van'ın zaten kahvaltısı meşhur. aynı tadları ellibin yerde bulabilirsiniz. bak hele bak'ın bir avantajı, servisin çok hızlı olması. onun dışında bal kaymak peynir tereyağ yumurta vs vs heryerde var.
    yusuf konak denen amca da yine tek kullanımlık bi amca. ilk ziyaretinizde ilginç geliyor, eğleniyorsunuz, refleksleri güldürüyor.
    ama sonrası son derece sevimsiz. mekana birden fazla kez gelenler soruların yanıtlarını ezberlemişler zaten. adam da başınızda bik bik rahatsız ediyor sizi kahvaltı yaparken. ne bu kardeşim? insanlar yeni uyanmış, huzur dolu bi kahvaltı yapmaya gelmişler. götlerinin dibinde bas bas bağırıp duruyosun, sucuklu yumurtalı ekmeklerinin üstüne aniden şal fırlatıyosun falan. tamam bi kere yaparsın güldürürsün. eee? sonra! yeter bre yeter! bu adam bizim memlekette olsa dayak yer vallaha!
  • van'a dışarıdan gelenler için "mutlaka yapın" önerilerinden biri, -elbette- kahvaltı yapın olacaktır. bu kapsamda mutlaka gidin önerisi de bak hele bak kahvaltısıdır. yusuf konak bir "şov" eşliğinde kahvaltı yaptırmaktır. bu şovu beğenmeyenlerin alternatifleri mevcuttur.

    dışarıdan gelenler ilk kez karşılaştıklarında gerçekten çok hoşlanmaktadır bu şovdan. istisnalar elbette vardır.

    vanlılar'ın yoğun talep gösterdiği kahvaltı salonlarından biridir. müdavimleri vardır.

    van'a 5 defa gitmiş buncağızın bu gidişlerinde sadece bir kez uğrama fırsatı bulamadığı bir işletmedir. her seferinde mutlulukla ayrılınmıştır.

    van'a gidenler için

    mutlaka yapın: van kahvaltısı
    mutlaka görün: bak hele bak yusuf konak..
  • meşhur van kahvaltısını eğlenerek yapmak istiyorsanız mutlaka uğramanız gereken bi mekan.sorular, cevaplar sürekli aynı ama zaten amcamız doğru cevabı kimin verdiğine aldırış etmeden şalı, tokayı başkasına verebiliyo.eğlence kısmı bi süre sonra sıkıntıya dönüşebiliyo sürekli başınızda birinin olması rahatsızlık verebiliyo haliyle bazı bünyelere, yusuf konak'ın aşırı tepkileri kimi zaman korkutabiliyo ardından bilindik replik "ayyy kız korktu valla kız korktu" geliyo.vana uğrayan mutlaka buraya da uğramalı van'ın misafirperverliğini çok yoğun şekilde yaşarsınız.afiyet olsun.
hesabın var mı? giriş yap