• mutfakta bulaşık yıkamaya tercih ettiğim, kesinlikle daha çabuk sonuç alınan yöntem. tek dez avantajı yıkananları mutfağa geri taşımak. küvetin yanına konan bir sandalye ile bu işlem daha da rahat yapılabilir. ortalığa su saçılmaması da başka bir güzellik. bir de bu işi yapmadan önce güzel bir pompa edinmek gerek, küvet deliği mutfak lavabosu kadar büyük değil.

    bunu ilk kez gören ev ahalisi durumu garipseseler de bir kaç yıkama sonra onlar da alışacaklardır.
  • duş sayesinde yıkamak ve durulamak çok kolay olacaktır ama pipinin, kukunun, dötün değdiği yerde bulaşık yıkamak ne kadar içe sinecektir orası tartışılır. gene de yurtta kalırken yapmak gerekebiliyor bu hareketi.
  • kimsenin temizlik yapmadığı, bulaşık yıkamadığı öğrenci evlerinde bazen mecbur kalınan eylem. bu evlerde zaten banyo, mutfak kadar bile pis değildir. [anlatılmaz, görmek lazım.]

    mutfaktaki iğrenç yığın bir kaç seferde banyoya taşınır,
    önce üzerlerine elektrikli şofbenden biraz su sıkılır,
    dolabilecek şeylerin su ile dolması sağlanır,
    ortamdan kaçılır.
    yarım saat bi saat sonra geri gelinir mümkün olduğu kadar tazyik ile bulaşıklar sıyırılır,*
    sulama işlemi tekrarlanır ama bu sefer üzerlerine vim de dökülür,
    bi onbeş dakika sonra iki üç adet süngerle mekana geri gelinir ve çömerek normal yıkama işlemine başlanır,
    takriben bir saat sürecek yıkama işleminden sonra temizlenen ve durulanan bulaşıklar bir tepsi/kova ya konur [banyoda yere konmaz] marifetiyle mutfağa kurumak üzere geri taşınır.

    daha sonra berbat olan banyoya yarım litre çamaşır suyu ve akabinde cif ile girilerek banyo da aradan çıkarılır.

    bu işlem sonunda bir parça hijyen sağlansa da bir teşekkür duymak pek mümkün değildir; zaten üç gün sonra mutfak eski haline dönecektir.
  • mutfaktan sıcak su akmıyor ise, kettleda su kaynatıp kaynatıp yıkamaktan çok daha ekonomik olabilecek yöntem, özellikle de küvet küçük ve, oturma yeri olan küvetlerdense.
  • "popo yikanan yerde nasil kap kacak yikanir?" diye beni dusuncelere sevk eden is.
  • bunu yapan cay suyunu da taharet muslugundan doldurdu mu (bkz: #7305493) evdeki mutfak lavabosu ihtiyacini iyice azaltir.

    (bkz: bunu yapan insan olamaz)
  • en az mutfak lavabosunda el yuz yikamak kadar mide bulandırıcıdır. gerçi bunu yapan kişinin neden bulaşık yıkama titizliğini gösterdiği de merak uyandırıcıdır.
  • enteresan bi' yöntem. büyük bi' ev partisinden sonra, feysbuktaki fotoğraflardan birinde gördüm; yığmışlar bütün bulaşıkları küvete... kese de atsaydınız bari. ne mide varmış arkadaş!
  • oha çok mantıklı. makineye dizilecekse eğer bunlar, kirini akıtmak için mükemmel yöntem. tebrik ediyor, yaratıcılığınızın devamını diliyorum gençler..!!
hesabın var mı? giriş yap