• başlı başına bir kültürdür. ebay'dan ve bilimum başka kaynaktan eski vintage basketbol ayakkabısı kovalayan pek çok insan mevcuttur. bu insanlara endonezya'nın bazı bölgelerinde shoehead denir. veya denmez. bilemiyorum.
  • başlı başına bir zevtir. modası vardır. bir sene beyaz giymek modayken diğer bir yıl siyah modası çıkar. hatta bir sene türk milli takımı kırmızı beyaz giymişti. tabi modayı ünlü oyuncular belirler. onlarınkini de büyük markalar. oldukça rahat olan ayakkabılar sakatlanmayı minimuma indirgemek için tasarlanmıştır. ünlü oyuncuların testlerine tabi tutulduktan sonra piyasaya sürülürler..
  • ortada tek tip formayla gezen 10 oyuncu arasından fark edilebilmek için kullanılan aksesuarların tartışmasız en başında gelir. torex, pro-shot, kinetix ve muadillerinden başlanır "fundamental versus time" grafiği ivmelendikçe nike, reebok, adidas çekilir ayağa. ankara'da üniversitede okuyan kuzenden sipariş üzerine gelecek olan ayakkabının 1 ay hayali kurulur. bir sabah ev telefonu çalar arayan kuzendir.
    +verdim koçum ayakkabıyı kargoya, hadi güle güle giy.
    -aslansın özgür abim benim.
    ertesi günkü maça yetişip yetişmeyeceği merak konusudur. ama süper anne yine imdada yetişir. kargoyla gelen ayakkabıyı evden koşa koşa spor salonuna getirir. gelen ayakkabı tamamen kuzenin zevkine kaldığından soyunma odasında kutu yırtılırcasına açılır. ve kutudan parıltılarla kendini gösterir. arkadaşlar arasında `glen rice ayakkabısı sayesinde o kadar üçlük atıyomuş` diye efsanelere konu olan ayakkabıdır o göz kamaştıran nesne. her gün ama her gün temizlenir, tozu alınır.
    kısacası 13 yaşındaki ergen için salt bir ayakkabıdan çok çok ötedir.
  • basketbol oynamak için giyilen bir ayakkabı çeşidi*.

    en son basketbol ayakkabımı lise 2 ye giderken almıştım * üzerinden yaklaşık 12 sene falan geçti ve o ayakkabım hakkın rahmetine kavuştuğu için dün basketbol ayakkabısı alma durumum oldu. o kadar yıldır basketbolu bir şekilde oynuyorduk ama şimdi biraz daha sürekli hale geleceğini anlayınca gidip artık bir tane gıcır alayım dedim. demez olaydım arkadaş borsa yerine parayı basketbol ayakkabısına yatıracak kıvama gelmişiz haberimiz yok. koskoca nike, adidas gibi mağazalarda 3-4 tane basket ayakkabısı modeli var onlar da zaten 350 tl den aşşağı değiller maşallah. gittim bir outlet mağazasına *alayım bari bir çift diye. ara ara deliler gibi sonunda bir çocuk mezarına denk geldim. sezonda fiyatı bilmem kaçyüz milyon milyar bra bra bra dediler çalışanlar hatta ucuza almışım onlara göre.

    yahu arkadaş biz yıllarca aldık bu ayakkabılardan zamanında her yerde sürüsüne bereket modelleri vardı fiyatları da böyle saçma sapan değildi şimdi almış başını yürümüş. altına borsaya falan değil ayakkabıya yatıralım biz paramızı bundan sonra oldu olacak.
  • (bkz: la gear)
    90 lar.
  • tüm spor mağazalarının sözleşmiş gibi 2-3 model dışında model bulundurmadığı, onları da 300-500'den sattığı, internette bile doğru dürüst modelleri kalmayan ayakkabı. sanki dersin gizli bir örgüt sözleşmiş, ülkede basketbolu bitirmeye çalışıyor.
  • basketbol oynamak için gerekli olan en önemli ekipmandır denilebilir. birçok farklı kriteri vardır basketbol ayakkabılarının. yastıklaması, tabanının kaymamaması yada kaymayı en aza indirgemesi, fit-çevik olması, hava alabilir olması en önemli özellikleridir. başta gelen markalar

    (bkz: nike)
    (bkz: adidas)
    (bkz: under armour)
    (bkz: reebok)

    aşağıdaki videodaki ayakkabılardan bulduğunuz taktirde hemen kapmanızı tavsiye ederim keza çok zor bulunur bu tarz güzellikler ülkemizde.

    20162017'nin en iyi basketbol ayakkabıları
  • fakirleri üzen ayakkabı. keşke kinetix de üretse 4-5 mevkilerinde oynayan kardeşlerimize uygun ayakkabı, "air mehmet okur" adında mesela.
  • allah belanızı versin 600 den aşağı ayakkabı yok
  • 600 liradan ucuz yok çıldıracağım türkiyede doğmak pişmanlıktır (bkz: asgari ücret vs fiyatlar)
    içim acıyor ne olacak bu fakirin hali ona vergi buna vergi sıkıldık artık insanların sesini çıkarması gerekiyor
hesabın var mı? giriş yap