hesabın var mı? giriş yap

  • nefret edilen ifâdeler listemde şu an top 5'te bu ifâde ve haftalardır birinciliğini hiçbir şeylere kaptırmadı. birini kullanırken göreyim yemin ediyorum böyle bir limon ısırmış, sırtımda bir akrep dolaşıyormuş gibi hissediyorum okuyunca. farklı olduğunu düşündüğüm insanlar bile bunu yapınca tuvaletini yaparken görmüşçesine karizmaları gidiyor gözümde.

    türkçede "demek ki" bu şekilde kullanılmıyor. "mutluysam demek ki" denilmez. " x olunca y oldu. demek ki mutluyum" gibi bir şeyle bağlarsın. "demem o ki, denilen o ki, "şu anlama geliyor ki" gibi anlamlara gelir.

    cümle kuramıyorsan yazma. güzel cümle kurmak istiyorsan bol bol okuma yap. oradan buradan bulduğun gerizekâlı kalıpları "demek ki" varyasyonlarıyla türetip türetip yazma.

    ha bu anlattıklarımı dikkate alır mısın bilmem, cahilsen demek ki!

  • on günde 6.7 milyon izlenme.
    demek ki izleyen tekrar tekrar izleyip ne olduğunu anlamaya çalışıyor, başka açıklaması olamaz.

  • gemicikleri yürüttük karadan
    verdikçe veriyor güzel yaradan
    demokrasiyi de çıkarırsak aradan
    bana ne lan çıkmam saraydan

  • lan oha artık nereden kulp takacağınızı şaşırdınız be.

    adam "kadının elinin değdiği her şey güzel olur" diye mis gibi slogan yapıyor, değneğin biri de çıkıp buna "cinsiyetçi hede hödö" diyor. yok artık lan.

    ona bakarsan "dünya kadınlar günü" diye kadınlara ayrı gün kutlamak da kadınları ötekileştirmek değil de nedir, hadi bakalım.

  • atam ingilizleri öyle güzel silkeledi ki üzerinden neredeyse 1 asır geçtiği halde hala acısını hissediyorlar.

    edit: euronews’in fransız olduğunu biliyoruz dostlar. bunların hepsi itilaf devletleri değil miydi zamanında? ingilizleri yenince hepsini yendi atatürk işte. lütfen artık, euronews fransız, diye mesaj atmayın rica ediyorum.

  • önce web tasarım şirketi kurup, sonra tasarım kursunda öğrenmeye gelen adam gördüm ben.

    soruyordum; ''abi iş geliyor mu?'' diye, ''arada geliyor'' diyordu. ''e nasıl yapıyorsun?'' diyordum, ''kurs bitince yapacağız inşallah'' diyordu. sonra battı o abi...

  • driftinde falan değilim de daha dün boğaziçi olan köprünün adının hunharca kullanılması canımı sıkıyor. yarın ülkenin adı türkiye değil, 15 temmuz şehitleri islam cumhuriyeti deseler ona da ayak uyduracaksınız. benim için hala boğaziçi köprüsü, hatta;

    (bkz: ayır bizi boğaziçi)

  • " ben çocukken beşiktaş ve galatasaray'ın şampiyonlukları toplamı fenerbahçe'den azdı." söylemi doğru olan televizyon sunucusu.

    güntekin, 1971 doğumluymuş.
    1984 yılında 13 yaşında bir çocuktu ve 1984 yılında fenerbahçe’nin 11 beşiktaş’ın 4 galatasaray’ın ise 6 şampiyonluğu vardı. ((11>(6+4))