hesabın var mı? giriş yap

  • fantastik romanlara yıllarını vermiş biri olarak rowling'in tolkien ile kıyaslanması kesinlikle hakaret filan değildir. tolkien'in romanları müthiş zengindir, diller, alt kültürler, ırklar, coğrafyalar, destanlar, şiirler... rowling'in romanları ise farklı bir çeşitlilik içerir. büyüler, eşyalar, mekanlar, isimler, karakterler.... ayrıca rowling'in dili daha basit olduğu için çok daha akıcıdır. son kertede tolkien'in eserleri ciddi anlamda ağır bassa da, rowling'in eserlerinin yaşattığı coşkun mutluluk duygusu da yabana atılamaz. bu nedenle iki yazarı da birbirleri üzerinden küçümsemek çocukça bir sidik yarışından başka bir şey değil. ikisi de iyi ki varlar.

  • salaklık eninde sonunda kaybettirir işte, bir dümen tutturmuşsun, yedi sülaleni kurtaracak parayı öyle yada böyle bulmuşsun, ne mal gibi milletin gözüne gözüne dolarları, hayatını sokarsın. vizyonsuzluk işte kendin için yaşa lan hayatını her zaman, gösteriş için değil.

  • bir algı operasyonu.

    az önce marketteydim, karpuz seçiyorum. lakin pek anlamam. ortam sakinken karpuzları incelemeye başladım fakat bir anda müşteriler etrafımı sardı. karpuz bakanlar falan da var. hemen o esnada bütün cesaretimi topladım ve “pat pat” karpuzları tokatlamaya başladım. karpuzdan karpuza geziyorum, suratımda memnuniyetsiz bir ifade ile. ama iç dünyamda ne yaptığıma dair bir fikrim yok. derken karpuzun birinde karar kıldım, alıp sağına soluna baktım. “heh tamam aradığım karpuz sesi bu” dercesine tezgahtan uzaklaştım. geride kalanlarda “bu adam bu işten anlıyor” izlenimi bıraktığıma yemin edebilirim ama ispatlayamam.

    aldığım karpuz mu nasıldı? tabi ki dandik.

  • ilk izlenimlerim;

    ps4 için fps droplar mevcut. şehirde gezerken özellikle 30 fps altına düşüşler var biraz can sıkıcı. şehir trailer’da gösterildiği kadar kalabalık değil ve insan sayısı baya az oyunun atmosferi için kötü. sanırım oyunun akıcılığını etkiliyor diye downgrade yemiş çevre faktörlerini azaltarak. ama yine de optimizasyon sıkıntısı mevcut. update ile çözülür diye umuyorum.

    yapay zeka kötü, rpg-fps oyun yapıyorsun ama wolfestein’dan hallice vuruş hissiyatı ve düşmanların biblo gibi karşında durduğu oyun veriyorsun insanlara. (2.41’den sonra izlenebilir.) combat’ları şu an hoşuma gitmedi. düşmanlar ne bir cover alma zahmetine giriyor ne de seni zora sokacak şekilde abluka altına almaya çalışıyor. sik gibi karşında dikiliyorlar hatta o kadar boş dikiliyorlar ki karşılarında şarjör değiştirme olayını bile rahatlıkla yapıyorsun.

    araç sürüş hissiyatını çoğu kullanıcı sevmemiş, zamanla oynadığınız karakterin bu konuda yeteneğinin gelişeceğini düşünüyorum. gta ve rdr oyunlarında ki gibi.

    gelelim grafiklere ps4 için texture olayları kötü. grafikler next-gen’e göre tabii ki sınıfta kalacak ama bu nedir aga? bu oyunun tanıtımı yıllarca next-gen’e göre yapılmadı. bütün lansmanları ps4 ve xbox one için gösterime sunuldu. day 1 patch ile düzeliyor demiş bazıları ama ikisinin karşılaştırmasını yapmak lazım.

    şimdilik eyyorlamam bu kadar inceledikce güncellenecek entari.

  • 70 lerde her seçim öncesi tapu dağıtılırmış, 2000 lerde askeri operasyona evrildi. seçim tanrıları kan istiyor.

  • 'bütün vaktinizi sizi sevmeyen ve asla sevmeyecek adamlara harcıyorsunuz. bu kadar vakti ilime bilime harcasanız evde uygun niteliklerde adam yaratacaksınız zaten'