hesabın var mı? giriş yap

  • hanımefendi, nelson mandela'nın, "büyük bir tepeyi aştığında insanın bulacağı şey, daha aşılacak çok tepelerin olduğudur." sözünü yerleştirmiş yazısına. lakin, mandela'nın şu sözünü de hatırlatmak isterim kendisine: "özgürlük için gökyüzünü satın almanıza gerek yok. ruhunuzu satmayın yeter." yaptığı taraflı yayınlarla rengini belli ediyordu açık açık. recep tayyip erdoğan'a karşı asla yapamayacağı bir şeyi kemal kılıçdaroğlu'na yapıp, ardından kahkaha atarak gülmesi buna bir örnek. hakkında hayırlısı olsun.

    edit: imla.

  • muhtar köye gelen milletvekiline “iki büyük problemimiz var.” der.
    milletvekili: “lafı mı olur muhtar, söyle halledelim.”

    “birinci sorun” der muhtar “köyde sağlık ocağı var ama doktor yok.”
    “hemen sağlık bakanını arayıp hallediyorum.” der milletvekili. cep telefonuna çıkarıp birisiyle konuşur.

    “tamam, doktor yarın sabah burada olacak. ikinci sorun neydi?”
    muhtar: “köyümüzde hiçbir cep telefonu çekmiyor.”

    debe editi: du bist eine komplette enttäuschung.

  • bu jenerasyon gencler arasinda asiri derecede yaygin kullaniliyor. bazilarinin 2-3 kelimesinden biri "aynen". felaket bir moda olmus.

    tabi bizim gibi yasi kemale erenler icin "genclik cok bozuldu" gibi bir his yaratsa da, inanin her jenerasyonda bu tur sacma sapan dile pelesenk olan kelimeler vardi. o acidan belki de cok normal bir durum, ama o jenerasyondan olmayani da ister istemez rahatsiz ediyor.

    mesea biz kucukken bizden bir jenerasyon buyuk kusal icin "herild yani" lafi cok modaydi "tabi ki", "elbette" demek yerine. yine "senin anan guzel mi" sozu bizden onceki jenerasyonun sikca kullandigi bir tabirdi. ben orta okuldayken her itiraz icin "bok oyle oldu", "bok gidersin", "bok yenersin" gibi sacma sapan bir kullanim yaygindi. yine "sinir olmak", "kil olmak" gibi tabirler o yillarda dile yerlesti.

    yani boyle modalar olabiliyor, aynen yani, aynen aynen.

  • aşırı cool takılmak zorunda kalacağınız bir ev olacaktır. diğer türlü çok sırıtırsınız. bu adamlar sabahları "günaydıııın. kahvaltı yapıyorum yer misiniz? bugün beraber alışverişe gidelim." gibi bir enerjiyi kaldıramazlar. daha ziyade kısa cümleler ve gözleri kullanmalısınız. sabah ki bütün konuşmanız bakışınızla bulaşıkları işaret edip "sıra sende" demek olabilir. nejat bulaşıkları yıkamak için odasında uyuyan hatunlardan birini uyandırmak zorunda kalabilir. ya da teoman işi varmış gibi yapıp kazağın üstüne ince kravat takıp dışarı fırlayabilir. kaan sizi hiç tınlamayıp yeni tabak çatal takımı sipariş edebilir her seferinde.

    teoman'ın ve duman'ın şarkılarında kendinize yer bulabilirsiniz. teoman'ın odasında şarj aleti aradıktan iki gün sonra "odamdaki gereksiz" diye bir şarkı duyup zan altında kalabilirsiniz. ya da kaan'ın yanında ki kadınlardan birini çok beğendiğiniz için arada attığınız bakışlar yakalanıp "içimizdeki fazlalık" diye bir single çıkarılabilir.

    riskli bir iştir yani.