hesabın var mı? giriş yap

  • utah jazz tarafından 1984 yılında 16. sıradan draft edilmiş,
    nba tarihinin en çok asist yapan oyuncusu (14503) olmuş,
    nba tarihinin en çok top çalan oyuncusu (2976) olmuş,
    2 kez en iyi 5'e 5 kez en iyi defansif 5'e seçilmiş,
    10 kez all-star olmuş,
    en çok maça çıkan 3. kişi (bkz: robert parish) (bkz: kareem abdul-jabbar) olmuş,
    tek takımla en çok maça çıkmış,
    en çok asist kralı olmuş (9 kez),
    tek bir sezonda en çok asist yapmış (1164),
    bir sezon boyunca en yüksek asist ortalaması yapmış (14.5)
    bir sezonda 1000'den fazla asist yapmış 3 oyuncudan biri olan (bkz: kevin porter) (bkz: isiah thomas),
    2 sayılık atışlarda, guardlar arasında en iyi ortalamaya sahip 4. oyuncu (%51.7) (bkz: lewis lloyd), (bkz: maurice cheeks), (bkz: magic johnson) olan,
    oynadığı 17 sezonun tümünde playoff oynamış,
    playoff'larda bir maçta en çok asisti yapmş (24)
    ve nba'in gelmiş geçmiş en değerli 50 oyuncusundan biri seçilmiş, kendi halinde adam.

  • bakın bu iş alıştıra alıştıra…önce türbana saygı, içki kısıtlaması vs diye diye bizi ılımlı islam ülkesi haline getirdiler, sonra batılı ülkelerdeki medeni yaşamı marjinalleştirdiler, şimdi sıra toplumun demografik yapısını bozacak göç dalgası ile bir toplumsal infiale yol açmak ve kitleleri tamamen koparıp bir kısmını şeriat ile yönetmek. bop ne sandınız?

    edit: arkadaşlardan mesaj geliyor; türban ile başörtü farklı şeylerdir. samimi olarak anadolu kültürüne ait başörtüsüne aklı selim kimsenin laf edeceğini, saygı duymayacağını düşünmüyorum.

    (bkz: basortusu ile turban arasindaki farklar)

  • 4 yıllık fakülte mezunu olup, 12 saat eşek gibi çalışıp, 1900 lira alan ve hala 11 yıldır iktidarda olan ama bu sorunu çözememiş akp'ye oy veren birinin yazdığı mektup.

    bir de utanmadan küçük kızıyla duygu sömürüsü yapıyor.

    akıl fikir diliyorum.

  • türkiye’nin en başarılı komedyeninin yeni gösterisi. ilk gününde yerinde seyretme fırsatı bulduğum için kendimi şanslı hissediyorum.

    cem yılmaz’ın sahneye 10 dakika önce çıkıp gösteri öncesi seyirciyle diyalog kurması baya keyifliydi. ilk gösteri olduğu için uzun uzun anlattı. ilk yarısında üniversite soru-cevap etkinliğinde anlattığı esprilerden vardı ve youtube’a düşen görüntüleri izlediğim için çok keyif alamadım ve biraz hayal kırıklığı yaşadım. ikinci kısımda ise oldukça gülüp eğlendim. ayrıca gösteride birkaç kez ekşi sözlük takipçisi olduğu izlenimini verdi.

    fakir katından izlediğim için bağıramadım ama “joystick hikayesi” yarım kaldı. ilerleyen günlerde gidip hikayeyi dinleyenler yeşillendirirse memnun olurum.

  • aşı karşıtlarının verileri çarpıtmaktan bıkmadıklarını gösteren bir başka haber. örneğin:

    - 100 kişilik bir popülasyonda, 95 aşılı + 5 aşısız varsa,

    - 95 aşılıdan 7'si ve 5 aşısızdan 3'ü hastaneye yatıyorsa,

    eğer aşı karşıtı bir cahilseniz, hastaneye yatan 10 kişiden 7'si aşılı olduğu için buradan hastaneye yatanların %70'i aşılı diye manipülasyon yapabilirsiniz. kağıt üzerinde doğru bilgi ama bu orana bakıp aşılar işe yaramıyor demek için salak olmak lazım.

    aklı başında mantıklı biriyseniz, aşının hastaneye yatıştan koruma oranının %90'ın üzerinde olduğunu, aşısızların hastaneye yatış oranlarının ise %60 gibi yüksek bir oranda olduğunu hesaplayabilirsiniz. işte aşı karşıtları bu iki oranı görmezden gelip yukarıdaki gerçeği yansıtmayan oranı işlerine geldiği gibi yayıyorlar. bunların veri çarpıtma tuzağına düşmeyin.