hesabın var mı? giriş yap

  • bugün yeni bir paylaşım geldi;

    ilgili paylaşım

    finlandiya'nın en ünlü yapılarından biri olan helsinki katedrali önündeki merdivenlere eşofmanlarıyla oturup, donut yiyerek poz veren kişi; finlandiya başbakanı sanna marin.

    bizim memlekette çok uzun yıllar görülemeyecek bir tablo.

    edit1: yapmacık paylaşım denmiş. bu kadın başbakan olduğunda instagram sayfasında asansörde aynada çektiği selfie fotoğrafları vardı. neyin yapmacığı? kanıt

    edit2: yaklaşık 6 aydır finlandiya’da yaşıyorum. finlere böyle bir başbakan gerçekten çok yakışıyor. finler yaşantılarında inanılmaz mütevazi insanlar. sanna marin de direkt halkın temsilcisi.

  • (bkz: almanya bizi kıskanıyor)

    şaka gibi durum, 60-70 sene önce versay anlaşmasını, tazminatları, bilim insanlarının dünyaya göçünü yaşamış almanya mı burası?

    adamlar köpek gibi çalışarak dünya sanayisinin, avrupa ticaretinin tepesine çıktı.
    araştırılması, üzerine tezler yazılması gereken konu.

    dünyayı ne abd, ne ingiltere, ne çin ne de rusya yönetsin, verin almanlara çiçek gibi yaşayalım.

  • "oto tamircileri, tekstil atölyeleri" eleman bulamıyor çünkü kayıt dışı (sigortasız) çalıştırıyor. günde 10 saat çalıştırdığı personele asgari ücreti bile çok görerek 1500 lira maaş veriyor.

    ortada tamah edecek bir az bile yok aslında!

  • - orhan abi ikinokta yetmez abi bi de parantez ekleyecen gülmek için, :) yani
    - ben gözlerimle gülüyorum sadece : yeter bana... nası göndercez şimdi bunu
    - send'e bas abi

  • banyodan çıktıktan sonra, kremler, kokular falan sürünüp tertemiz olduğumda, kendimi kokluyorum bazen, saçlarımı kollarımı falan. sapık değilim hayır. ama böyle anlarda bu temizliği biriyle paylaşamadığıma çok üzülürüm. birinin omzuna yatmışken onun burnuna gelen saçlarımın kokusunu alamamasına, sarılırken buram buram o kokuyu duyamadığına, o karşıdakinin kokumu içine çekerkenki halini göremediğime çok üzülürüm. onca temizlik boşa gitmiş gibi gelir.
    o nedenle belki de en güzel iltifatlardan biridir benim için ''çok güzel kokuyorsun'' denmesi. koku çıkmaz çünkü akıldan.
    manyaklık bedava.

  • var böyle bir örgüt. sıcaktan yapış yapış terleseniz bile klimayı açtırmazlar. neymiş çarpıyormuş. genelde 35 yaş üstü insanlar bu örgüte dahil olurlar. adamı hayattan soğuturlar.

  • ulan zaten gitsen de alacak bir şey bulamıyorsun ki. 4. yıldızı takmışız ne adam gibi bir tişört var ne forma. başkaları olsa 100 trilyon para yapardı 3 ayda.

  • nba tarihinin en underrated oyuncularından biri olabilir bu adam.
    2003 yılında 51. sıra gibi çok altlardan draft edilmesine rağmen çok istikrarlı bir oyuncudur ve 17 sene nba'de oynamıştır.
    17 senelik nba kariyerinde attığı 2450 üçlükle nba tarihinin en fazla üçlük atan oyuncuları sıralamasında beşinci sıradadır.
    sıralamada asıl dikkat çeken şey ise ilk 50'deki herkesten daha yüksek isabet oranı yakalamasıdır. korver .429 üçlük isabet oranı yakalamışken tarihin en iyi şutörü olarak adlandırılan stephen curry'nin isabet oranı .428'dir.
    2009-2010 nba sezonunda utah jazz forması giyerken bir sezonda .536 gibi inanılmaz bir üçlük isabet oranı tutturarak nba rekoruna sahip olmuştur. diğer yandan 2014, 2015 ve 2017 yıllarında (yani stephen curry prime dönemini yaşarken) üçlük isabet oranında ligin zirvesinde yer almıştır.
    2007 yılında da ligde serbest atış yüzdesinde zirvede yer almıştır.
    kariyerinde 145 tane playoff maçına çıkmasına rağmen nba şampiyonluğu kazanamamıştır. bu kadar fazla maça çıkıp nba şampiyonluğunu alamama sıralamasında da dördüncüdür. (ilk 3: karl malone, john stockton ve sam perkins)
    hiç kaçırmadan attığı 49 serbest atış ile atlanta hawks rekoruna sahiptir.
    2016 yılında cleveland cavaliers şampiyon olduktan sonra takıma geldi ardından cavs şampiyonluk kazanamadı.
    2020 yılında milwaukee bucks'tan ayrıldı adamlar ertesi sene şampiyon olma başarısı gösterdi.

    bunca yıllık kariyerinde sadece bir kere all star olabilme başarısı göstermiştir (2015).

    maalesef zamanında yaşadığı diz ve bilek sorunları onun daha da iyi olmasına engel oldu. onun haricinde aslanlar gibi oyuncudur kyle korver. bana göre nba'de hakkı en çok yenen isimlerden bir tanesidir.

  • link
    görsel: https://ibb.co/tbcdsz1
    görsel2: https://ibb.co/cwwn1w7

    'made in turkey' yazan hiçbir ürünü ülkeye sokmama kararı almışlar...

    ee ne oldu arap kardeşliği, ne oldu arap ortaklığı? başta istanbul olmak üzere birçok ilde arap yatırımcılara güvenen hükümet yine mi kandırıldı?
    birkaç gün önce afişlerle suudi arabistan'ın milli gününü kutluyorduk, ne oldu da ambargo yedik?
    arap yarım adasında bir dostumuz katar kaldı sanırım, o da bir iki yıla kazık atar kandırır bizi.
    siz bu kafayla ülke yönetmeye devam edin, bu şekilde ne döviz düşer ne de bu ülkeye refah gelir. bütün yabancı yatırımcılar tek tek çekiliyor ülkeden.
    b*kumuzda boğuluyoruz, az kaldı...