hesabın var mı? giriş yap

  • uzun süredir cevabını bulamadığımız soru. koskoca cumhuriyet onu kuran partinin ana muhalefet olduğu dönemde ayaklar altına alınıyor, tepede bir başbakan diktatöre dönmüş, halk suriye'yle savaşmak istemiyor - o istiyor bombalar patlıyor, atatürk'e ayyaş diyor, alkolle ilgili peşpeşe yasaklar, kürtaj suç, tecavüze uğrayan kadın suçlu, okullarda ana ders islam, ösym zaten batmış, tarikatlere cevaplar dağıtılıyor, kıyafetine laf ediliyor, tüm halk karşı başbakan 3. köprüyü yapıyor, tam şu anda gezi parkında ağaç isteyen çocuklar biber gazına maruz kalıyor, gazeteciler içeride, aydınlar içeride, kahramanlar içeride hükümet apo'yu dışarı çıkarmaya çalışıyor, tc'yi kaldırmaya çalışıyor.. 10 senede bir ülke nasıl 100 sene geriler canlı canlı yaşatıyor.

    şu saydıklarıma bir bakın. beyninize format atıp yeni duyuyormuş gibi bir okuyun. her biri skandal bunların. ve %49 bu adamı destekliyorsa %51'i de nefret ediyor bu adamdan. yani bu ülkenin çoğunluğu bu adamdan nefret ediyor. biri bana söylesin chp napıyor? mesela neden herkesi örgütleyemiyor da biz atatürk'e ayyaş dendi diye taksim'de yürüyemiyoruz. illa facebookta bir avuç insan toplanmaya mı çalışacak. yahu işin değilse bile ara birkaç sivil toplum örgütünü yarın taksimde toplanın de, internetten duyurun de biz de katılacağız de. bunları allah aşkına bir söyle. biz de çıkalım ki başbakan sözünü geri alsın, en azından ben artık bu ülkeye ne yaparsam yapayım zaten ben seçilicem zaten hiçbirinin sesi çıkmayacak diyemesin. bağırmak için bekleyen insanlarız biri bizi allah aşkına toparlasın.

  • erich fromm üstada göre artık yönetilen ve yönlendirilen kişidir.

    “bir ilişkiyi az seven yönetir. çünkü çok seven kaybetme korkusundan her şeye olur der.” erich fromm

  • olm videonun başından sonuna kadar gözüm yere düşen telefondaydı.

    üstüne ha bastılar ha basacaklar diye gerildim lan amk yerinde.

    yeter artık teknoloji :(

  • hem kırmızı ışık, hem yaya geçidi, hem aşırı hız ihlali var. idam edilmeli ve geçilmeli.

  • sayin bakan suat kilic tvit atmis. "bir yanda 16 saat kesintisiz ucarak gecesini gunduzune katanlar, ote yanda turkiye kaybetti diye kina yakanlar" demis. kina konusunu bir kenara birakalim ve su 16 saat kesintisiz ucmak kavramindan bahsedelim.

    sayin bakan, biliyorsunuz akp hukumeti sayesinde son yillarda ulasim alaninda cag atladik. ben diyeyim bolunmus yollar, siz deyin metro ve diger buyuk projeler, gercekten onemli bir asama kaydedildi. ozellikle hava yolu ulasiminda halkin ucak yolculuklarina ulasilabirligi onemli olcude artti. dolayisiyla artik ucaklar ve ucak yolculuklari hakkinda daha cok sey biliyoruz. artik o eski gunlerdeki gibi degiliz. bu minvalde sizin 16 saat kesintisiz ucus maceranizi gelin hep beraber irdeleyelim:

    16 saat direk ucus yapma kabiliyeti olan ucaklar cift koridorlu, muhtemelen 4 motorlu buyuk ucaklar oluyorlar. bildigimiz kadariyla arjantin'e 16 saat kesintisiz bir ucak tarifesi yok. tarifeli bir ucakla degil de devletin gorevli ucagiyla gittiginizi zannediyorum. zaten turkiye'den ya da rusya'dan arjantin'e gitmek isteyen birisinin sizin gibi "kesintisiz" bir ucus yapma "imkani" zaten yok. belki siz bilmiyorsunuz ama bu halk artik "kesintisiz" ucmanin bir kulfet degil bir nimet oldugunun farkinda. ironik olarak sizin hukumetinizin hizmetleri sayesinde.

    sayin bakan, herhangi bir orta olcekli kurumun ust duzey yoneticisi bile bu tip uzun ucuslarda business class'da seyahat ediyor artik. siz ki turkiye cumhuriyeti'nin hasmetli bir bakanisiniz, herhalde ekonomi sinifi koltuklarda, "bizimki 77 cm" gibi civikliklarla yolculuk yapacaginizi dusunmemizi beklemiyorsunuz bizden. evet sizler gibi akilli ve kivrak zekali degiliz ama o kadarina da aklimiz calisiyor.

    sayin bakan, devletin tam donanimli ucagiyla, tam yatabilen first class koltularda, muhtemelen icinde yatak, dus, masaj vs. gibi fasiliteleri olan bir ucakta, 16 saat kesintisiz yolculuk, sizin zannettiginiz gibi kulfet degildir. gercekten oyle oldugunu dusunuyorsaniz, size oy veren insanlardan bile daha saf olmaniz gerekir ki ben buna ihtimal vermek istemem.

    komik duruma dusuyorsunuz.

  • günümüze yön veren bu para piriminin üzerinde abd tarihine haliyle dünya tarihine yön vermiş siyasetçiler var.

    1 dolar
    düğünlerde çılgınca saçılan, çocuklarla garsonların kapmak için birbirleriyle yarıştıkları ancak son zamanalarda fetö ile anılan 1 dolarda amerika birleşik devleri’nin ilk başkanı george washington bulunuyor.

    2 dolar
    2 dolarda amerika birleşik devletleri’nin 3. başkanı, 4 temmuz 1776 yılında ilan edilen bağımsızlık bildirgesi’ni kaleme almış ünlü siyasetçi ve avukat thomas jefferson var.

    5 dolar
    5 dolarda abd başkanları içerisinde en bilinen isimlerden olan, köleliği kaldırmak amaçlı yaptığı çalışmalarla bilinen abraham lincoln amcamız var.

    10 dolar
    amerika birleşik devletleri tarihinin ilk hazine bakanı ve amerika birleşik devletleri’nin mali sisteminin kurucusu olan, açıkçası ilk duyduğumuzda kim bu diyeceğimiz alexander hamilton? 10 doları süslüyor.

    20 dolar
    2016 yılına kadar banknotların üzerinde amerika birleşik devletleri’nin yedinci başkanı andrew jackson yer alıyordu. ancak yapılan değişiklik kölelikle mücadelenin öne çıkan ismi harriet tubman banknotların üzerinde yer almaya başladı. bu güncelleme sayesinde kızılderili tehcirine ne olan jackson’un resmi de tarihin tozlu sayfalarına gömülmüş oldu.

    50 dolar
    50 doların üzerinde amerika birleşik devletleri’nin 18. başkanı ulysses s. grant bulunuyor. bir rivayete göre literatüre önemli bir kelime kazandırmıştır. bu kelime “lobicilik” kelimesidir. ofis ortamından ziyadesiyle sıkılan grant, vaktinin büyük kısmını bir otelin lobisinde viski ve puro içerek geçirirmiş. grant’in otelin lobisinde vakit geçirdiğini öğrenenler bu durumu avantaja çevirmeyi bilmiş tabi ki. birçok vatandaş istek ve taleplerini direk başkana iletme şansına sahip olmuş.

    100 dolar
    amerika birleşik devletleri’nin kurucu babaları arasında yer alan, sima olarak aşina olduğumuz benjamin franklin, çok yönlü bir insan olmasıyla ön plana çıkıyor. yayımcı, yazar, kaşif, bilim adamı, diplomat ve siyasetçi yok yok.

  • hepsi fetöyle kucak kucağayken üstümüze saldırttığı polislerine 'fettullahın p*çleri, yıldıramaz bizleri' diye bağırmak..

  • söğüşleyip sömürecek yiyici bir hatunu haketmiştir, o paranın piyasaya geçip ekonomiye renk katması için hadi ablalar....