hesabın var mı? giriş yap

  • "neden ?"

    aklımda sadece bu sorunun dönüp dolaşmasını sağlayan bir işkencedir bu...

    "neden ?"

    hala içimde bir yerlerde dağınık bir şekilde duran tüm o özlem, sevgi, aşk kırıntılarını kalbime gelişi güzel tekrar saçan bu telefon neden ?

    işte yine o ses...tüm "hayır"’ların "evet" gibi geldiği, telefonun bir yanından girip öteki yanından çıkarak sımsıkı, ama sımsıkı sarılma isteği uyandıran o ses.

    nedendir bu aramak ? herşeyi mahveden sen.. aldatan ve çekip giden sen...bir türlü sana yetemeyen “beni” tekrar aramayı düşünmen neden ?
    yıllar sonra, bir kez daha, herşeye rağmen tekrar deneyelim dediğim zaman arkanı dönüp de “bu eleman kenarda dursun...şööle bi etrafa bakalım..daha iyisi var mı acaba ? ” diye başkalarıyla denemeyi isteyen sen; herşeyi ikinci kez elinin tersi ile ittikten sonra bu ağlamaklı ses neden ?

    yine denedin ve yine mi olmadı ?
    kimseler sevmedi mi seni ya da sen umduğun gibi sevemedin mi ?
    seni sadece “sen” olduğun için seven,
    gözlerinin en içine “ben” gibi bakan biri daha çıkmadı mı ?
    umutsuz musun ?
    ya da ;
    mutsuz musun ?
    artık hiçbirşey eskisi gibi olamayacak karamsarlığı içinde yorgun musun ?

    eğer öyleyse ,
    ben” gibi olmuşsun.
    ne üzücü ki neler hissettiğimi anlar olmuşsun.
    “ne olurdu sanki yok etmeseydin herşeyi, ve ben en çok sevdiğim kadınla mutlu olsaydım” diyen ben gibi zamana mağlup olmuşsun.

    gördün mü bak ne kadar zor geçen zamanı geri döndürmek..
    ve o zamanla gidenleri tekrar yerine getirmek..
    ne kadar zor tekrar güvenmek..
    ve aslında ne kadar acı ilk fırsatta yine çekip gideceğini bilmek..
    ama daha kötüsü..
    belki de en kötüsü..

    ne kadar yazık seni bu kadar çok sevmiş olmak ve ilk görüşte seni seçmek.
    bir daha kimseyi bu kadar sevemeyeceğimi bilerek..

  • arabalarda emniyet kemeri takmak zorunluyken millet otobüste ayakta gidiyor işte ben bunu anlamıyorum.

  • - biliyor musun defne, bugün annenle benim evlilik yıldönümümüz*
    - yıldönümü nedir baba?
    - (açıklıyorum)
    - öyleyse size bir sürpriz yapacağım! benim dediklerimi yazar mısın baba?

    (buradan itibaren uzun bir mektup yazdırıyor, aşağıdaki paragraf o mektuptan ufak bir bölüm)

    sevgili banu ve barış, iyi ki evlendiniz. siz evlenmeseydiniz ben olamazdım. olduğum için çok mutluyum çünkü evde her gün oyun oynuyorum.

  • karşılıksız aşk sendromu diye de geçen erotomania; bir kişide, herkesin kendisine aşık olduğunu ve onu arzuladığı yanılgısının oluştuğu bir psikolojik hastalıktır. ilerleyen safhalarda klinikte tedavi boyutuna ulaşabilecek kadar kritik bir hastalıktır. kişi, herkesin ona âşık olduğunu iddia etmekte ve ilerleyen safhalarda bunu kanıtlamak için çok büyük uğraşlara girebilmektedir. hastalık genelde 35-55 yaşları arasındaki bayanlarda kendini daha sık göstermektedir. patronunun, bir sanatçının veya iş arkadaşının kendisine aşık olduğunu ama açılmakta zorlandığına inanan erotomanialar, bunu kanıtlamak için farklı yollar deneyebilirler. basit bir hastalık gibi gözükse de artan paranoyalarla yakınlarına büyük zararlar verebilirler. genellikle hastalığı kabul etmez ve tedavi görmeyi reddederler. erotomaniaların bazı ileri vakalarında sadece karşı cinslerinin değil hem cinslerinin dahi kendilerine aşık olduğu iddiasında bulunabilirler. tedavisi mümkün olmakla birlikte, şizofreni ve paranoya başlangıcı da olabilecek kadar ciddi bir psikolojik hastalıktır.

  • orman yangınlarında yangını önlemek amacıyla kullanılan bir yöntem.

    karşı yangın, yangının yaklaşılarak söndürülmesinin mümkün olmadığı durumlarda, yani yangının genişleyerek büyüdüğü örtü veya tepe yangınlarında uygulanan dolaylı bir mücadele yöntemidir. karşı ateş, basitçe yangına karşı yangını kullanma metotudur.

    karşı ateşin amacı hızla ilerleyen yangının önündeki yanıcı maddeleri azaltarak veya tamamen yok ederek yangının büyümeden kontrol altına alınmasını sağlamaktır. karşı ateş tekniğinin kullanılmasını etkileyen faktörlere aşağıdaki maddeler örnek verilebilir:

    • tutuşturma işlemi rüzgara paralel oluşturulan emniyet yolu boyunca yapılmalıdır.

    • rüzgar yönüne göre açılan emniyet yolları rüzgar yer değiştirmesi durumunda kullanılamaz, yeni kontrol hatları oluşturulmadır.

    • ilaveten açılan iç yollar ve yangının yavaş ilerlemesinden dolayı yakma periyodunun uzaması, maliyeti nispeten yükseltir.

    • ince yanıcı madde nemi %20’nin altına düştüğü durumlarda yakma işlemi yapılamaz.

    • tutuşturma işlemini tek bir kişi gerçekleştirmelidir.

    görsel

    bu yöntem çoğu orman yangınında orman görevlileri tarafından yangını kontrol altına alma amacıyla uygulansa da halkımızca yanlış yorumlanmaktadır. sırf bu yüzden yangın sırasında yerel halk tarafından linç edilen orman görevlileri bile olmuştur.

  • sikimin üstadı.

    edit: fesli deli bekir atatürk'e en ağır hakaretleri ederken kimsenin sesi çıkmıyordu. şimdi özelden bu deliye neden böyle bir ifade kullandığım soruluyor. mevzu hatıraya sahip çıkmaksa ey siyasal islamcılar siz de adam gibi saygı duyacaksınız. duymuyorsanız da saygı beklemeyeceksiniz.

  • - alo fatih
    - buyrun efendim.
    - sen beni seviyor musun?
    - çok seviyorum.
    - ben üzülsem?
    - ben de üzülürüm
    - tamam kapat
    - önce siz kapatın