hesabın var mı? giriş yap

  • bunlardan birisi de benim; hemen üstteki entride de malın önde gideni olduğum yazılmış.

    bir üstteki arkadaşa katılıyorum, son 5 yılda işim icabı 15 farklı ülke görmüşümdür, bir çok kişinin facebook'ta paylaşmak için öleceği fotoğrafları arşivimde saklar, dostlarımla bazı gece içmelerinde açar, eğleniriz. zaten en yakın 3 dostumdan ikisinin de bu sosyal hesapları yok. e diyorlar ki: "eski arkadaşlarını buluyorsun". ya ben zaten sevdiğim, görüşmek istediğim insanları bir şekilde bırakmıyorum. bahsettiğim dostlarımdan ikisi ilkokul arkadaşlarımdır. 25 yıl önce ilkokuldan birilerini daha bulsam ne olacak? kardeş mi olacağız bu kadar zaman sonra?

    twitter'ı gezi zamanında açmıştım, sonra gereksiz ve yorucu buldum. bir de oradaki tipleri görünce onlardan birisi olmak istemedim. kültür diyorsanız konuşacak bir kaç kelamımız var elbet ama onu da cemiyette seslendirmeyi tercih ediyoruz.

    instagramı da yemek fotoğrafı ve sadece kendilerinin "selfie"lerini çekenler yüzünden sevmiyorum.

    özetle tüm bunlardan uzak durmak istememin sebebi insanların elinin altında olmaktan kaçınmak. bu kadar kolay ulaşsınlar istemiyorum bana. zaten herkesin birbirine benzediği şu ortamda özgünlüğünü birazcık olsun korumanın önemli olduğunu düşünüyorum. özellikle de erkekler için..

    adam gidiyor, facebook'ta (onlar feys diyor tabi) çiftlerin fotoğraflarının altına "cnm yaa cokh yakışmışsınız" yazıyor, sonra gelip beni burada mallıkla suçluyor. neyse...

  • cogu turkun vazgecilmezidir, yurtdisinda bir nebze olsun islak mendille giderilse de, siz, siz olun islak mendil alirken uzerinde ne yazdigina bakin, yoksa benim gibi aksam eve varana kadar kicinizda mentol ferahligini hissedersiniz.

  • az önce erhan ertürk 'ün ntv 19 mayıs özel canlı yayınında entarisi ala benziyoru değiştirilmemiş haliyle söyleyip "çapulcu musun vay" diye bitirdiler :) bildiğin kahkaha attırdı.
    tam da bunları nasıl çıkarmışlar buraya diyordum

    tek ben mi gördüm lan :)

  • güyya istatistik olasılığa göre değerlendirilirse %66.66...

    2 kardeşin cinsiyet olasılıkları şu:

    1.çocuk - 2.cocuk:
    erkek - erkek
    erkek - kadın
    kadın - erkek
    kadın - kadın

    1. çocuğun veya 2. çocuğun erkek olduğu bilindiğine göre, geriye 3 ihtimalden 2 tanesinin kadın olma durumu kalıyor, yani 2/3 yani %66.66...

    mantıklı değil, hatta bilimsel olarak doğru da değil.

    çünkü, ne olursa olsun, yeni doğacak olan çocuğun cinsiyeti, bir önceki doğan çocuğun cinsiyetiyle alakalı değildir. torbadan top çekmiyorsun ki çektiğin topa bağlı olsun.

    sorunun cevabı, ne olursa olsun %50 olmalıdır.

  • karadeniz’in bi ilçesinde okul müdürü olarak görev yapıyordum. aynı okul bahçesinde iki okuluz. ilkokul ve ortaokul aynı bahçeyi kullanıyor fakat müdürlükler ders giriş çıkış saatleri vs farklı.

    yıl 2017 ya da 2016 sonları. hava inanılmaz rüzgarlı. öğretmen arkadaşlar dersteyken gruba mesaj atma gereği duyuyorum tenefüste öğrenciler dışarı çıkmayacak çok rüzgar var diye. ağaç kopar dal uçar ne bileyim evlerdeki çatılardan biri sökülür tedbiren yani.

    gruba mesajı attıktan sonra odamın camını açıp sigara yakıyorum. nöbetçi şurda durur ben şurda dururum falan. o sırada bizim binanın köşesinde oynayan çocukları görüyorum. 10-15 çocuk derste olmaları lazım ama öğretmen falan da yok başında serbest etkinlik saati dedikleri saatlerden. çocukların başında niye öğretmen yok diye sinirleniyorum nedensiz yere. ilk kez bas bas bağırıyorum çocuklara okulda fiziki olan bir sınır varmışcasına bahçeyi bölen gidin kendi tarafınıza oynayın diye bağırıyorum. normalde okula girerken paçama yapışan el kadar bebeler korkuyla kaçıyorlar kendi okullarına doğru. ulan niye bu kadar çok bağırdın hayvan herif diye kendi kendime dellenirken gözümün önünden beyaz bi sütün geçiyor. yere düşmesiyle birlikte paramparça olup okulun duvarlarına çocukların oynadığı alana kadar yayılıyor.

    gerizekalı müteahhit bozuntuları tükürük kadar yapıştırıcı ile okulun çatı sırtını mermer döşemiş. 50x100 ebatlarında mermer bi blok şiddetli rüzgarda uçup okulun bahçesine düşüyor. kopan mermer parçalarına baktığımda şunu gördüm bahçede öğrenci olsa bileklerinde kopartırdı. öyle büyük öyle keskin. 5 kat yükseklikten yere çakıldığı an gitmiyor gözümün önünden. sebepsiz yere çocuklara bağırmam da.

    akabinde hizmetli ile birlikte belimize urganları bağlayıp çatıya çıktık o bir tarafı ben bir tarafı hemen hemen hepsi kopmak üzere olan 2011 yapımı sözde yeni okulun çatıya yapılmış mermer sırtlıklarını söktük.

    not: okul bu sene depreme karşı dayanıksız diye yıkıldı. 9 yıllık okul binasının yıkılması hakkında kimse soruşturma geçirmedi kimse ceza almadı.

  • başlık: yılmaz özdil gibi yazıyoruz gelin bakalım

    1.

    bugün evden çıktım...

    *

    benzin azalmış, benzin alayım dedim...

    *

    baktım, benzinci de yok memlekette...

    *

    neyse, yarım saat kadar aradım ve buldum bir tane...

    *

    yerleştirdim arabayı...

    *

    dedim: 4 litre süper...

    *

    adam yarım saatte doldurdu, memleketimin insanı işte sabah sabah böyle oluyor...

    *

    olm bu entry nerelere gidiyor toparlayamıyorum bak...

    *

    neyse, kolunu uzattı arabanın içine...

    *

    "16 lira!" dedi...

    *

    "oha, yine mi zam" diyemeden...

    *

    "zam geldi" dedi.

    *

    neyse, işte iktidarı bugün de eleştirdim...

    *

    haydi dağılın.

    17.

    türk kovboy atına binmiş

    *

    dıgıdık

    *

    dıgıdık

    *

    dıgıdık

    *

    dıgıdık

    *

    dıgıdık

    *

    dıgıdık

    *

    dıgıdık

    *

    dıgıdık

    *

    dıgıdık

    *

    dıgıdık

    *

    dıgıdık

    *

    atından inmiş.

  • temel sebebi kan dolaşımı bozukluğu olan bir sağlık problemidir.

    diğer nedenleri ise şunlardır:

    - anemi,
    - hipotroid,
    - yoğun stres,
    - anksiyete ve kaygı,
    - şeker hastalığı.

    peki teşhisi nasıl yapılır?

    doktor, kalp hastalığının veya zayıf dolaşımın neden olduğundan şüphelenirse, kalbinizin işleyişini değerlendirmeye yardımcı olacak bir elektrokardiyogram isteyebilir. ayrıca, hangilerinin etkilendiğini görmek için farklı uzuvlardaki kan basıncını ölçtükleri bir ayak bileği-brakiyal indeks metni de yürütebilir. periferik arter hastalığının bir neden olabileceğini bulurlarsa, arterlerinizdeki kan akışına bakmak için bir ultrason isteyebilir.

    ayrıca fiziksel bir muayene yapabilir ve ayaklarınızdaki farklı bölgelere basarak travma veya sinir hasarı belirtileri arayabilir. muhtemelen anemi, diyabet veya hipotiroidizm gibi durumları kontrol edebilen kan testleri de isteyebilir.

    ya da bir diğer sebep olan anksiyeteden şüphelenebilir. anksiyetenin ısıyı uzaklaştırması bu kadar basit değil ama ayak üşümesine aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok farklı kaygı problemi neden olabilir:

    terleme: anksiyetenin ayak üşümesine yol açmasının en unutulan nedenlerinden biri, anksiyeteniz olduğunda düzenli olarak terlemenizdir. anksiyetenin kendisi, vücudunuzda, tehlikeyle karşı karşıya kaldığınızda kaçmanıza yardımcı olacak bir sistemin etkinleştirilmesidir. terleme, vücudunuzu soğutmak için tasarlanmıştır, böylece kaçtığınızda aşırı ısınmazsınız. ne yazık ki, tehlike olmadığı için, sadece terlemeye başlarsınız ve tabanlarınız çok fazla terler ve vücudun diğer bölgelerinden daha fazla soğuk hissetmeye başlarsınız.

    hiperventilasyon: hiperventilasyon kaygısı da kan akışını etkileyerek daha hızlı solunuma yol açabilir. hiperventilasyon kan damarlarının daralmasına neden olur ve bu da kan akışını önemli ölçüde yavaşlatır. ayaklarınıza kan akar ama yavaşladığı için normal durumdan daha soğuk hissetmenize neden olur. ayrıca karıncalanma ve uyuşma da buna eşlik eder.

    artan hassasiyet: tüm ayak üşümesi sebepleri, vücudunuzdaki değişikliklerin sonucu değildir. bazıları zihninizdeki değişikliklerin sonucudur. hassasiyeti arttıran durum budur. kaygı, insanları rahatsızlık hissetmeye daha yatkın hale getirir. bu nedenle ayaklarınız arada bir biraz üşüse de, endişe daha fazla fark etmenize ve hissetmenize neden olur.

    tedavisi nasıl yapılır?

    tedaviler büyük ölçüde ayak üşümesinin altında yatan nedene bağlı olacaktır. genel olarak doktor, muhtemelen dolaşımı iyileştirmek için düzenli egzersiz önerecektir. ayrıca egzersiz, kalp rahatsızlıkları da dahil olmak üzere diğer durumların da tedavisinde veya önlenmesinde işe yarayacaktır.

    hipotiroidizm ve anemi gibi hastalıkların neden olduğu üşümeler de ilaçlarla tedavi edilebilir. doktor, raynaud veya belirli kalp rahatsızlıkları gibi durumlar için kan damarlarını açmaya yardımcı olabilecek kalsiyum blokerleri de yazabilir.