hesabın var mı? giriş yap

  • acun'un iki kişi arasında geçen bir oylama için "%50'yi geçen kazanır" buyurduğu yarışma. beklenmedik bir zeka parıltısıydı.

  • çaylaklarımızın şikayetlerinin farkındayız ve hak veriyoruz. söz konusu taleplerinin önceliklerimizin arasında yer alan, hedeflerimizle örtüşen geri bildirimler olduğunu ve çözümü için çalıştığımızı bilmenizi isteriz.

    bir süre önce algoritma onayı ile çaylaklık sırasında yıllarca bekleme zulmünün önüne geçmek için önemli bir adım attık. halen geliştirmekte olduğumuz algoritma ile birlikte sizlerin geri bildirimleri üzerinde çalışıyoruz. bunun için mevcut sistemi baştan sona değiştiriyoruz. böylece, çaylak kullanıcılarının onay için uzun süren bekleyişlerinin önüne geçen kolektif ve otomatik bir sistemin kısa zamanda hayata geçmesi için elimizden geleni yapıyoruz. ayrıca, çaylaklarla mesajlaşmayı da açacağız ve çaylaklardan mesaj almak istemeyenlere buna ilişkin bir seçenek de tabii ki sunacağız. aydınlık günler yakın.

  • kendisi gibi 2010 yılından önce akpyi savunmamak ahlaksızlıkmış bazı suserlara göre.

    esas ahlaksız sizsiniz. hem de ahlaksızın en önde gidenlerisiniz. sanki akp'yi sevmeyen herkes darbeci, elitist, baykalcıymış gibi hala eski alışkanlıklarınızla manipülasyon yapıyorsunuz. bugünlerin yaşanmasında bu adam gibi sizlerin de payı var. o kopasıca elleriniz 2010'da evet demeseydi bugün hsyk ve yargı bu halde olmayacaktı. kuddusi okkırlar, ali ismailler hala yaşıyor olacaklardı.

    malum zatın sümüklü mendilleri ne yaparsanız yapın o günahlarınızdan sıyrılamayacaksınız. her zaman islamcıdan demokrasi bekleyen salaklar olarak anılacaksınız.

  • uyandırdığı nefret duygularının artması üzerine açıklama ve çağrı yapma gereği hissettim.
    yaz boyunca istanbul - gümüşyaka civarında scolari'yi görürseniz saldırmayın, o adam scolari değil, tıpatıp aynısı olan benim babamdır. kendisine mahalle maçlarında scolari deriz. artık demeyeceğiz zira teknik taktik bilgisi bu dingilden on kat iyidir.
    teşekkürler.

  • insanı ağlatma potansiyeli olan cömertlik.

    bugün arkadaşlarla geziyoruz mağazanın tekine girdik maaşının iki katı borcu olan elinde nakit tek kuruşu kalmadan kredi kartıyla öbür ayı görecek bir arkadaşım eline biri yeşil biri krem rengi iki kazak hangisi güzel dedi ben olsam krem rengini alırdım dedim. tamam ben ikisini de alıyorum dedi. ödedi, çıktık. sonra ''sana ilk maaşımla hediye alamadım küçük de olsa kabul et krem rengi olanı sana aldım.'' dedi. ulan ne duygulandım anlatılmaz. benim gözler dolup dolup geliyor.
    ah be kızım sen zaten zar zor geçiniyorsun benim işim yok çulsuzum senin işin var çulsuzsun ama yine de beni mutlu etmek için yüzümde bir gülümseme görebilmek için bir şeyler yapmaya çalışıyorsun...

    hep diyorum hep diyeceğim iyi insanlar da olmasa bu hayat çekilmez.

  • "fethullah gülen'e çete diyemezsiniz, seversiniz sevmezsiniz bu ülkenin yetiştirdiği bir değerdir. her şey devletin kontrolünde yapılıyor." diyen kisinin adalet bakani olmasi hadisesi

    bilmem ne bankasinin onunden gecmis olanlar,
    emir kulu askeri ogrenciler,
    2 maklube yemis olanlar icerde.

    al sana feto ile muthis mucadele

    edit: videosu

    bozdag'dan ozur diliyorum. konusmasini dun yanlis/eksik alintilamisim.

    konusmasi tam su:
    "f. gulen bu ulkenin yetistirdigi degerli bir kiymettir. seversiniz, sevmezsiniz ama degerli bir insandir. bilge bir insandir.
    bu ulkenin milli ve manevi degerlerine bagli nesillerin yetismesi icin hizmetini yapiyor.
    her seyi de acik.
    devletin denetimi ve gozetimi altinda acik"

  • gerizekalı espri kasanları bir kenara bırakırsak özet olarak şunu diyor aşağı yukarı:

    araştırmacılar 2.5 milyon yıldızı+galaksiyi "düzenli aralıklı ışıma" bulmak için inceliyorlar. 234 adet yıldızda yaklaşık saniyenin trilyonda biri aralıklı, düzenli ışıma tespit ediyorlar.

    ve bu incelemeyi yapan kişilerin hipotezlerine göre bu ne enstürmandaki bozukluktan, ne molekül titreşiminden, ne doğal yıldız ışımalarına ne de özel bir kimyasal özellikten kaynaklanıyor.

    diyorlar ki; bu, daha önce yayımladığımız makaledeki etı -dünya dışı yaşam- sinyallerine dair öngörülerimiz ile uyuşuyor. ayrıca, bu sinyallerin bizim güneş benzeri ışın spektrumuna sahip bir yıldızlardan gelmesi de hipotezimizi güçlendiriyor.

    deniliyor ki, bu tarz çok hızlı ışımalar ancak aşırı güçlü lazerler tarafından yapılabiliyor, misal lawrence livermore ulusal labındaki gibi. yani insan(alien) yapımı olması yüksek ihtimal.

    bu arada ilginç bir biçimde araştırmacılar bir önceki makalelerinden birisinde demişler ki, bu tarz güçlü lazerlerle iletişim kurmak çok mantıklı değil çünkü bu tarz iletişim gereksiz karmaşık ve lazerler çok yüksek enerjiye ihtiyaç duyuyor.

    sonuç olarak, bu kesin olarak bir kanıt değil tabi ki ama incelenmeye değer derecede mühim diyorlar. sıradışı iddialar, sıradışı kanıtlar gerektirir biçiminde.

    ek olarak, stephan hawking'in de desteklediği ingiliz breakthrough listen isimli dünya dışı araştırma projesi de bu 234 tane yıldızı inceleyecekmiş.

    böyleyken böyle, kısaca özetlemeye çalıştım.