hesabın var mı? giriş yap

  • yıllık kazancınız 220 bin tl'yi geçmiyorsa bulunduğunuz ilçedeki vergi dairesine giderek esnaf muafiyeti için başvurabilirsiniz.

    peki ne zaman başvurmalısınız?

    hemen başvurmanız gerekmiyor pek tabiki de.
    para kazanmadan ne şirket kurun ne de esnaf muafiyetine başvurun.

    hesabiniza aylik duzenli para yatiyorsa iki durum var. el emeği ürünler satiyorsaniz ve yil sonuna kadar gelen miktarin 220 bin tl yi gecmeyecegini dusunuyorsaniz esnaf muafiyetine başvurun.

    eger alim satim gibi ticari faaliyeti çok, sanatsal ya da el emeği olmayan bir şey satiyorsaniz şahsi düşünceme göre 100 bin tl'den sonra şahis şirketinizi kurunuz. bu miktarin alti genelde incelemeye girmez. ( bir garantisi yok bu soyledigimin tabi ).

    şirket kurmadınız, vergi muafiyetine de başvurmadınız, yil sonu gelmeden varlik barisi basvurusunda bulunun %1-2 ne kadarsa varlik barisi odemenizi yapin. ( 2015-2018 arasi google gelirlerimden dolayi incelemeye girmis, yuklu bir vergi cezasi almistim, varlik barisina katildigimdan dolayi vergi mahkemesi cezayi iptal etti, ust mahkeme de onayladi. varlik barisini her 6 ayda bir uzatiyorlar doviz gelsin diye. yasal bir aciklik var bunu da kullanabileceginizi bilin. ıncelemeye girdiginizde uzlasmaya girmeyip mahkeme yolunu tutmaniz gerekiyor )

  • bu tip kampanyalarda çok ses getirebilen biri değilim ancak bu kampanyayı başarabilirsek bu ülkede yıllardır unutturulmaya çalışılan kurucumuz, atamız mustafa kemal atatürk'ün anısını yaşatabileceğiz. tabi eğer halkın sesini dinlemeye cesaretleri olursa.

    olay şu. ulaştırma bakanlığı bir kampanya başlatmış ve avrasya tünelinin adını halk koysun demiş. biz de halk olarak oraya "atatürk" yazacağız. sitede şu an problem var. oy vermeye çalıştığımızda sıkıntı çıkarıyor. site linkini yine bırakıyorum. aktif olduğu anda herkes elinden geldiğince oy versin.

    site linki.

    ekleme: direk linkte problem var. lütfen bakanlık sitesi üzerinde sağ alttaki sekmeden oy vermeye çalışalım.
    ekleme: link güncelledi.

  • ananas aldırdım esprisinin önünü kesmek içindir. cennet sonsuz huzurlu bir yer, tatsızlık çıkartmanın alemi yok.

  • çanakkale savaşı başladığında genelkurmay başkanı bronzert v. sehellendörf, çanakkale 3. kolordu komutanı weber paşa, donanma komutanı amiral souchen, çanakkale boğaz komutanı amiral von usedon, 5. ordu kurmay başkan yardımcısı von wrankenburg idi.

    ayrıca çanakkale savaşında çanakkale boğazını koruma görevi 5. ordu komutanı liman von sanders'a verilmiş idi.

    asıl sana sormalı, neden osmanlı ordusunu elin gavuru yönetiyordu?

    atatürk o dönem göz önündeydi çünkü zamanında 31 mart vak'asını bastıran hareket ordusunun başında o vardı. ayrıca avrupalı devlet adamlarının tanıdığı bir diplomattı. hatta ve hatta sultan vahdettin'in yâveriydi.

  • kuaför çıkışı arabaya gidene kadar abartılı makyaj, saç stili ve kıyafetleri ile, şehre inmiş uzaylılar gibi dikkat çekerler.
    eteklerini çekiştire çekiştire, topuklu ayakkabılarının izin verdiği oranda, hızlı hızlı arabaya doluşurlar.
    hayat tekrar normale döner.

  • çok iyi. komedinin dozunu çok farklı ölçeklerde vermişler. bir kere bütün dizi boyunca süren bir komedi durumu hakim. netflix tür olarak 'goofy' diye tanımlamış, dizi boyu süregiden hafif ahmakça matraklığın tam karşılığı. buna ek kahkaha patlattıracak birçok anlık durum var. çiğ olmayan komedi sevenlere şiddetle tavsiye ederim.