hesabın var mı? giriş yap

  • demin tesadüfen şarkıyı dinlerken dikkatimi çeken hatalı yargılama üzerine kaleme alma ihtiyacı hissettiğim inceleme. şarkı sözlerinde bakalım ne diyor?

    --- spoiler ---
    ben suçsuzum diyorum, kimse beni duymuyor
    bunu bir tek sevdiğim bir de allah biliyor
    --- spoiler ---

    aslında bunu sadece sevdiği ve allah bilmiyor. aslı'yı kaçırırken yanında bulunan dostu rıdvan da biliyor.

    --- spoiler ---
    "hani yalnız gitmeyeyim, bizim rıdvan'ı da çağırayım." diyorum
    --- spoiler ---

    şarkıdan anladığımız kadarıyla rıdvan'ın verdiği herhangi bir tanık ifadesi yok. sanık beyanında olayda belirtilen rıdvan isimli şahsın ifadesi alınmadan hüküm kurulduğu için zaten burada bir hata var.

    bununla beraber taksici ramazan'ın yargılaması sırasında sadece bir tanık ifadesinden yani aslı'nın ifadesi üzerinden hüküm kuruluyor. burası da sıkıntılı. ayrıca yangının nasıl çıktığına dair polis veya bilirkişi incelemesi yok, parmak izi vs. yok, taksici ramazanın orada olduğuna dair herhangi bir güvenlik kaydı ya da mobese kaydı da yok. deliller yeterince etkili şekilde toplanmamış, bunun üzerine sadece bir tanık ifadesinden hüküm kurulmuştur. bu durum da şüpheden sanık yararlanır ilkesine aykırıdır.

    sonuç olarak aslı gerçeğe aykırı ifade verdiği için" gerçeğe aykırı tanıklık veya bilirkişilik yapılması" (cmk md.311/1-b), rıdvan'ın ifadesinin dinlememesi ve sadece tanık ifadesi üzerinden hüküm kurulması, delillerin gereği gibi toplanmaması, şüpheden sanık yararlanır ilkesinin uygulanmaması adil yargılanma hakkının ihlalini (anayasa md.36 ve aihs md.6) oluşturduğundan yargılamanın yenilenmesi gerektiği açıktır.

    ilaveten aslı hakkında gerçeğe aykırı şahitlik yapmak, yargılama konusu olay hakkında bilerek gerçeğe aykırı beyanda bulunmak, yalan söylemek, gerçeği inkar etmek suretiyle "adliyeye karşı işlenen suçlar" kapsamında yalan tanıklık suçu çerçevesinde cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması gerekmektedir.

    ayrıca (bkz: mesleki deformasyon)

  • en üzüldüğüm kısım, telefonu unutan hanım ama oradan oraya yürütüldüm diye adama trip atıp konuşmayan da hatun.

    bimiyorum iyi günde kötü günde diye akit yapıp, eşini herşeyden sorumlu tutmak çok içimi acıttı nedensiz…

  • öncelikle iptal kararını veren disney değil netflix’dir. daredevil bir disney karakteri olsa da, bir netflix dizisidir.

    3. sezonunun ardından iptal edilen en iyi süper kahraman dizisi ve en iyi netflix dizilerinden bir tanesi.

    ben iptaliyle ilgili konuşmak istiyorum.
    daredevil üçüncü sezonu ilk haftasında, ikinci sezona göre %57 daha az izlendi. (ama hala en çok izlenen üç netflix dizisinden bir tanesi.)

    25 kasım’da daredevil yapımcısı eric oleson sonraki sezon planlarını (5 sezon daha yapılması planlanıyordu) netflix’e bildirdi.

    30 kasım da ise dizi iptal ediliyor. sebebi düşük ratingler değil disney ile olan anlaşmazlık olarak belirtiliyor. iptal edilme sebeplerini biraz açarsak:

    -daredevil da dahil olmak üzere her dizi genellikle ilk sezondan sonra rating olarak düşüş yaşar.
    -netflix dizileri normalde devam etmesi için gelir gider çıkarıldığında %30 kar getirmesi yeterlidir. marvel netflix ise %60 çünkü şıllık disney köpek gibi telif istiyor.
    -ilk sezonlarda bu sorun olmamış çünkü hem netflix’in hem de disney’in bu dizilere ihtiyacı varmış.
    -disney, disney+ ile kendi karakterlerini kendisi kullanmak istiyor malûmunuz, netflix ben sezonları 6-7-8 bölüm yapayım giderleri düşsün, gelirim artsın diyor.
    -disney ise e benim gelirim düşecek sik*ir git diyor, ayrıca ben platform kuruyorum, kendi karakterimden kendi paramı ben kazanayım da diyor.

    kısacası çift taraflı para konusu çıkmaza girince netflix buz dağının görünen kısmında yeteri kadar kar getirmediği için marvel dizilerini iptal ediyor.

    ne yapımcılar ne yazarlar ne de oyuncular iptal kararını beklemiyorlarmış. hepsinin teker teker ne dediklerini yazardım ama hepsi aynı şeyi söylüyor.

    şimdi daredevil’a ne olacak? şu an kesin olan şey şu ki; netflix marvel dizileri netflix’in ödediği teliflerden dolayı 2 yıl disney+’da yayınlanamayacak, prodüksiyon aşamasına geçilemeyecek.
    ayrıca disney+’nın yakın zamanda daredevil çıkarmak istemediği de biliniyor. 2 yıl sonra yeni daredevil dizisi çıksa bile ne yazık ki mevcut dizi iptal edildiği için aynı oyuncuları ve karakterleri göremeyeceğiz.
    ayrıca kalan netflix dizileri jessica jones ve the punisher ise yeni sezonları çıktıktan sonra iptal edilecek.

    kişisel düşüncem iki gerizakalı şirketin anlaşamaması yüzünden en iyi süper kahraman dizisinden olduğumuz. hayranlar düşünülerek bir orta yolda anlaşma sağlanabilirdi. tipini sik*iklerim yapmadılar. canları sağolmasın. netflix servisinin gelişmesinde, tanınmasında daredevil’ın da rolü var. böyle yapılmaması gerekiyordu. a*cıklar.

  • debe editi: bu yöntem sadece facetime görüşmesi için geçerli olmayıp bütün görüntülü görüşme uygulamalarında kullanılabilir. yani istenirse bu yöntemle whatsapp görüşmesi de kaydedilebilir.

    bugüne kadar böyle bir ihtiyacım olmadığı için nasıl yapılır bilmiyordum fakat sedat peker ifşalarından sonra araştırdım, nasıl yapıldığını öğrendim ve test ettim.

    öncelikle şunu söyleyeyim iphone'da bulunan screen recording özelliğiyle bu işi yapamıyorsunuz çünkü görüşme başladığı anda ses kaydını kesiyor. bunun için bir macbook'a ihtiyacınız var. (windows ile denemedim, deneyen olursa yeşillendirebilir)

    aşağıda adım adım nasıl yapıldığını anlatıp sedat peker'e selamımı gönderiyorum.

    1. iphone, bağlantı kablosu ile macbook'a bağlanır. (windows ile denemedim, deneyen olursa yeşillendirebilir)

    2. macbook üzerinden quicktime player açılır.

    3. quicktime player üzerinden 'file -> new movie recording' seçilir.

    4. açılan ekranda kırmızı kaydet butonunun yanındaki kulakçığa tıklanarak kamera olarak iphone seçilir. bu seçeneği seçtiğinizde iphone ekranınız quicktime player üzerinde görünmeye başlayacak. mikrofon olarak da ben dahili mikrofonu seçtim düzgün kayıt yaptı.

    5. kırmızı kaydet butonuna basılarak kayıt başlatılır.

    6. arama yapılır veya gelen arama kabul edilir. görüşme bittikten sonra tekrar aynı butona basılarak kayıt bitirilir. dosya kaydedilir, işlem tamamlanır.

    7. herhangi bir video edit programıyla video düzenlenebilir. mac os ile birlikte gelen imovie uygulaması da bir çok işinizi görür.

  • "seni işe yaramaz, içkici, pezevenk"
    babam

    ilk ikisi tamamdır, üçüncüyü de becerebilirsem bir yön vermiş olacağım hayatıma.

  • dağ bisikleti yarışıyla zerre alakası olmayanlar çıkıp ahkam kesiyor. malum şahsın topladığı parkur işaretlemeleri de tam olarak şuradaki gibi işaretlemeler:

    (bkz: https://youtu.be/ta0agw2mmbm?t=67)

    buraya,

    - ağacın üzerinde işaretleme yapamazsın. o ancak yürüyüş parkuru gibi gezi amaçlı parkurlarda olur. dağ bisikletçisi o anda 20+ km/s hızlarla ordaki boyalara bakamaz.

    - ip çekemezsin. ip zor kopar, takılınca cinayete yol açarsınız. örnek bir vaka: bisiklet yoluna bağlanan ipe takılan motosikletlinin kafası koptu

    - tahta koyamazsın. mesela burda hızımı alamadım patikadan çıktım, en kötü plastik şeridi koparır kenara düşerim. tahta olursa tahtayı kırarım, kırılan tahta bana saplanır.

    bunlar düşünmeden alınan önlemler değiller. orda kullanılan 2 gram plastiğe laf etmek social justice warrior'luktan başka bir şey değil. youtube'dan "dağ bisikleti yarışı" diye arayın, bu şeritten başka işaretlemeye denk gelen varsa lütfen mesaj gönderin düzelteyim. cahil cesaretiyle yok tahta kullansalarmış, yok ağaca tabela çaksalarmış yine türkler her boku çok iyi biliyor, en iyi biliyor.

  • her ofiste demirbaş olarak bulunan elemandır. 'bizim ofiste yok' diyorsanız size kötü bir haberim var.

  • normalde böyle bir şeye ben de inanmazdım ama bi 15 dakika önce gökyüzünde grup halindadlghmjgk şaka lan şaka, olm hayatınız boyunca hiçbir olağanüstü durumla karşılaşmayacaksınız, sik gibi yaşlanıp öleceksiniz işte şu durumu kabul edin artık.