hesabın var mı? giriş yap

  • köyüne dön mercedes yorumu beni benden aldı. asıl togg’un üretileceği gemlik köy gibi bir yer ama neyse...

    zorunlu edit: gemlik’te birçok liman, fabrika varmış; çok cahilmişim. cahilliğimi doğma büyüme gemlikli oluşuma veriniz. çünkü yaşayan insanlar hala köy zihniyetinde. ne kadar fabrika kurulsa da zihniyet değişmedi maalesef.

  • hala pelikan diyenler var. seçim gecesinden beri olanlar recep tayyip erdoğan'ın dahli ile yapılmaktadır. bırakın pelikan melikan

  • kimsenin dikkatini çekmemiş ama çetenin çökertilmesi ile swinger partisine eşsiz giden çakalları da gözler önüne sermiştir. işte upload yapmadan download'a abananlar bunlardır sevgili dostlar

  • ankara'da okuduğum senelerde, trabzonspor'da oynuyordu. bir gün otobüse bindim ve bir amca bana umut bulut'un gol attığı bir maçta, umut ile ilgili bir spor manşetini gösterdi. "bak, oğlum bu benim." dedi. kendisiyle o denli gurur duyan, otobüste tanımadığı insanlara bile oğlunu anlatma isteğiyle yanıp tutuşan bir babası vardı ve bu kadar senedir, umut bulut hakkında tek bildiğim şey de bu. sanırım yeter de artar bile. başı sağolsun.

  • kesin birsey yok ama matematik tarihinde bahsedildigi uzere, bu durum sumerlerin sayi sisteminden kaynaklaniyor.

    aslinda bir gunun 24 saat olmasi sorusunu cevaplamak icin, bir saat niye 60 dakika, bir dakika neden 60 saniye diye sormak gerekiyor. cunku en kucuk birimi tanimlayinca diger birimler ondan turetiliyor.

    bir gunun 24 saat olmasinin nedeni bir saatin 60 dakika bir dakikaninda 60 saniye olmasi kisaca.

    peki bu 60 nerden geliyor dersen o da babillerin sumerlerin kullandigi sayi tabaninin 60 olmasindan dolayi, biz suan onluk sayi tabani kullaniyoruz.

    o adamlarin neden 60 sayi tabani kullandigini sorarsan eger bu konuda da yaygin gorus, bir elle sayilabilecek en buyuk sayinin altmis olmasindan kaynaklaniyor.

    ac hocam bir elini, avuc icine dogru bak, bas parmak haric diger butun parmaklar uc kisimdan olusuyor, uc eklemin ayirdigi uc kisim yani.
    bas parmagini kullanarak diger dort parmaktaki bogumlari say, 12 bogum var.
    bir elde 5 parmak var, bes carpi 12 bogum etti sana 60.

    bu konuda tabiki kesin bilgiler yok ama bunlar matematik ve tarihcilerin ustunde en cok anlastigi hipotezler.

  • başlık: beyler elim ayağım titriyor şuan inanamazsnız

    1.amını sikim ekmek almaya gittim bakkal amcaya. son 3 ekmek vardı aldım onları tam çıkacakken bizim mahhalleden bi kız girdi çok tatlı bi kız öğrenci ünide. o da ekmek var mı diye sordu. bakkal amca beni gösterdi son 3 taneyi aldı diye.

    kız bana baktı sonra ve "yaa rica etsem birini verseniz dedi bizim evde hiç kalmadı" dedi. anında koşarak uzaklaştım eve zor attım kendimi.

    ekmeği kaptıracaktım az kalsın lan elim ayağım titriyor piçler