hesabın var mı? giriş yap

  • ingilizce hazırlık öğrencilerine hocaları alıştırma yapabilmeleri için troy filmini kendi dilinde ve ingilizce alt yazılı izletmektedir. akabinde archilles'in hector'u teketek savaşa çağırdığı bölüm gelmiştir.

    archilles=hectooor!
    archilles=hectoooor!
    archilles=hectoooooooor!

    bir an aralık olan sınıfın kapısından rektör kafayı çıkarır ve...

    rektör=beni mi çağırdınız çocuklar?

    birebir yaşanmıştır.

  • beton, öğütüldükten sonra, ince ve kaba malzemeleri ayırmak için elekler, metali ayırmak için mıknatıslar ve diğer istenmeyen malzemeleri çıkarmak için suda yüzdürme tekniği kullanılarak geri dönüştürülebilir.

    geri dönüştürülen bu malzeme, yapıların alt temellerini, yolları, yol yapımında kullanılan çakılı yapmak hatta agrega (hafif zemin dolgusu) için kullanılabilir.

    geri dönüştürülecek beton çok fazla kirletici içeriyorsa, geri dönüştürmek daha zordur ancak bunu denemeye değer: betonun geri dönüşümü, daha az çakıl madenciliği ve daha az çöp sahası anlamına gelir. bir ton betonun geri dönüştürülmesi ile 6.182 litre su tasarrufu sağlanır ve 900 kg karbondioksit salınımından kaçınılabilir.

    bazı beton karışımlarda sadece %30'luk geri dönüştürülmüş malzeme kullanılabilir. aksi durumda performansları düşebilir. ancak kimyasal katkı maddelerinin kullanıldığı teknikler, dönüştürülecek malzemeleri kum, çakıl ve kireçtaşı olarak ayırmayı sağlayabilir ve ton başına 60 kg karbondioksit salınımını önlediği gibi geri dönüştürülmüş malzemelerle daha sağlam ve kaliteli beton yapımını sağlayabilir.

    geri dönüşüm insanlık görevidir...

    kaynak: bbc science focus

  • servetlerine servet katmak icin arap kabilelerinin kucagindan inmeyen devlet "buyuklerimizin" koca turkiye'yi ne hale getirdiginin bir ornegidir.

  • 300bin tl’lik bir araban var.
    almak istediğin araba 500 bin tl. senin maaşın sabit, 10 bin tl. 20 ay çalışman lazım.

    ötv düşerse arabanın değeri 150 bin tl olur diye korkuyorsun.
    almak istediğin araba da 250 bin tl’ye düşüyor.
    10 ay çalışarak alabiliyorsun.

  • işlerine geldi mi "yeryüzü bize seccadedir" derler, işlerine geldiğinde de çamlıca tepesine cami yaparlar. peki bu iki şeyin ortak noktası nedir? evet bildiniz din gösterisi.

    iki rekat tutarlı olsanız da dünya size seccade mi yoksa iki adıma bir cami yaptırmak mı lazım ona bir karar verseniz, insanlar da sizin bu işinize geldiği gibi davranma hastalığınızdan rahatsız olmasa.