hesabın var mı? giriş yap

  • 2 büyük rezalete sahne olan maç

    1. konyaspor ceza sahasında yoğun buzlanma vardı. içeri giren fenerli düşüyordu ve hakem buna rağmen maçı oynattı. en azından maça ara verip zincir taktırabilirdi.

    2. yine aynı hakem uzatmaların ikinci devresini oynatmadan maçı bitirdi.

    aziz yıldırım'dan 3, mahmut uslu'dan 2 tane basın toplantısı bekliyorum

  • 80 yasindaki annemin yuzune bir tebessum konduran yagis.
    perdeyi aralayip, bakip bana dogru geldi.
    -kar yagiyor.
    dedi.
    cocuk gibi...
    yagiyor annem yagiyor. bir kar yagisina daha sahit oldun, cok sukur.

  • +beş sene sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?
    -sizin koltuğunuzda
    +aaa, peki beni nerede görüyorsunuz?
    -genel müdürün koltuğunda
    +kahve söyleyeyim fal bakar mısınız?
    -bakarız...
    +bedava mı?
    -kahve sizden fal bizden...

  • ibadethanedir.

    insanlar her donemde taptiklari sey / varlik icin en gorkemli binalari insa etmistir ve edecektir. gunumuzde insanlarin paraya taptiginin bir nevi kanitidir.

  • bu abimiz kazadan sonra bir kaç ay içerisinde iyileşir, standart ıq testlerinden normal puanlar alır, bellek ve dikkat testlerinde başarılıdır (korunmuş temel bilişsel süreçler). fakat günlük hayatta daha önce de söylendiği gibi karakteri değişmiştir (sorunlu, finansal ve sosyal karar verme süreçleri...).

    gage' in kafatası ıowa laboratuarında incelenmiş ve hasarlı bölgenin 'vetromedyal prefrontal korteks' olduğu tespit edilmiş.

    vmpfk: spesifik bir uyaran ya da karmaşık çevresel koşul ve fizyolojik değişim (somatik durumun) ilişkisinin işaretlenmesi.

    vmpfk lezyonlu hastalarda duygusal içeriğe sahip uyaranlara somatik tepki yok.

    duygusal tepki ve hissetme faaliyetlerindeki azalma, deneyimin etkisinin ortadan kalkmasına neden olur. deneyimin ve eski bilgilerin karar verme süreçlerine girdi olarak alınmamasından dolayı, vmpfk hasarlı hastalar karar verirken yalnızca anlık hesaplamalar yaparlar.

  • 16 yaşında lise öğrencisi. kurban eti dağıtıyordu. 16 yaşındaydı, oğlumun yaşında. içim ezildi. nasıl bir nefret sizinkisi. çocuktu lan o. çocuk. kurban eti dağıtıyordu. kurban olduğum...