hesabın var mı? giriş yap

  • bunların lağım çukuruna dönmüş ağızlarını misvak değil kezzap bile temizlemez.

    nasıl bir ceza ulan bu aşağılık adamlarla aynı ülkenin vatandaşı olmak, tarihin aynı rezil dönemine denk gelmek.

    ne kadar siyasal islamcı köpek varsa allah belasını versin...

  • https://twitter.com/…?t=lqnfywnsnewruic7dyynva&s=19

    "türkiye ile norveç arasında yapılan anlaşma ile norveç vatandaşları türkiye'ye kimlikleri ile seyahat edebilecek, türk vatandaşları için vize zorunluluğu devam ediyor"

    bir kez daha ülkemle gurur duydum. ancak yine de biraz yetersiz gibi geldi bana. afgan, suriyeli ve pakistan vatandaşları ülkemize kimliksiz bile girebiliyorken, norveç halkından kimlik istememiz pek yerinde olmamış.

    edit: arkadaşlar biliyoruz biz de turizm, o, bu, bilmem ne... sizce trajikomik olan şey bu söyledikleriniz mi? çok mesaj geldi. yeter artık. norveç, isveç, herkes bize giriyor. biz giremiyoruz. hep bize giriliyo. olay bu.

  • eminim kız çocuk sahibi herkes kızı için bir şeyler yapmıştır ; ama herkesten farklı olarak dünyada belkide en orjinal bir biçimde kızı için bir şey yapan bir isim var ; "eugene cernan"..

    ---1934 doğumlu cernan, nasa'nın apollo 17 misyonu kapsamında, 12 aralık 1972'de ay'a ayak basan on ikinci ve son astronot oldu.bu yüzden kendisi "ay'a ayak basan son insan" olarak ünlüdür,hatta yine aynı betimlemede ünlü bir belgeseli vardır---

    işte cernan ay yüzeyinden ayrılmadan önce ay modülünün yaklaşık bir mil uzaklığında bir dizinin üstüne eğilerek dokunduğu bir yere görev yaptığı sırada 9 yaşında olan tracy isimli kızının baş harfleri olan "-t d c -" harflerini toz haline getirerek işaretlemişti..yani cernan'ın kızının baş harfleri 46 yıldır orada ve ay'da atmosfer olmaması, rüzgar, yağmur gibi yüzeydeki izleri silecek etkenlerin bulunmaması nedeniyle de tahmini on binlerce yıl daha orada kalacak..

    bir kız babası olarak , kızı tracy için böyle orjinal bir şey yapan cernan'ın ; eşinden boşanıp(işkolikliği nedeniyle) , kızından ayrı yaşamasına rağmen kızı tracy'e jestleri yıllar geçse de bitmeyecekti...

    kendisinin dostu ve eski meslektaşı olan alan bean "ay resimciliği" altında sanatçılığa başlamıştı... cernan bir gün alan bean'i ziyaret ettiğinde gördüğü resimdeki bir kayayı hatırlamış ve ona kızının baş harflerini buraya bir yere işaretlediğinden çok duygusal bir şekilde bahsetmişti..aradan günler geçtikten sonra alan bean, cernan'ı çağırıp resimlerinden birinde değişiklik yaptığını söylemiş ve şu resmi göstermişti..

    resimde gözüktüğü üzere kayanın sol alt kısmında cernan'ın kızı olan tracy ismi yazıyordu ve bir süre sonra astronot dünyasında station 6 boulder olarak bilinen bu kayanın ismi "tracy's rock" olarak sembolleşmişti..yani cernan kızının ismini aya kazıdığı yetmediği gibi yıllar geçtikten sonra bile kızının isminin ay üzerinde ünlü bir kayanın ismi haline gelmesine vesile olmuştu..

  • 41 ilde 657 orta halli aile üzerinde yaptığım bir başka dev araştırma. bu ailelerin % 65'lik bir bölümünde babasının, dedesinin ya da büyük dedesinin zamanında hatırı sayılır bir serveti olduğunu, fakat daha sonra bu servetin kaybedildiğini söyleyen bir anne veya baba mevcut.

    servetini kaybeden büyük dedelerle ilgili anlatılarda öne çıkan faktör ise çok acı: kumar. "büyük dedem rahmetli'nin 3000 dönüm arazisi bir gecede gitmiş... bir gecede... dükkanlar falan hep gitmiş... bir tek ev kalmış, o da ananenin üstüne olmasa o da gidecekmiş" şeklindeki bu anlatılar 1913-1944 yılları arasında türkiye'nin farklı bölgelerindeki yaygın alışkanlığın kumar olduğunu gösteriyor.

  • devleti ve milleti bir kişinin malıymış gibi gösterme çabasıdır.

    insanların kazançlarına oranla çok yüksek miktarda ödedikleri vergilerin karşılığı maaş+faturadan muaflık olması gerekirken iki tane maskeyi kendi mallını bağışlar gibi gösterip siyasi şov yapıyorlar.

  • 7 numara doneminin ogrenci evini, gecim sorunlarini, universiteli cogunlugun dertlerini ve sevinclerini, gelecek hayallerini tebessum ettirerek anlatan donem dizisidir. guldurmek gibi bir derdi olmamistir ama espriler yayinlandigi donem icin incedir.
    gunumuz dizilerindeki gibi bagirarak konusan abartili oyunculuklar yoktur. oyuncular nisana gider gibi giyinip suslenmemistir. ozetle hayatın kendisi gibidir. dizi bu yuzden sevilmistir.