hesabın var mı? giriş yap

  • baştan edit: (bkz: #muglayahavadestegi)

    fidan kampanyasına 500 bin tl bağış yapan cengiz holding'in bağışının, tema vakfı tarafından iade edilmesi olayı.

    tema yaptığı açıklamada, cengiz holding'in çevreye etki konusunda sahibi olduğu şirketlerin verilerini açıklamaması nedeniyle bağışı kabul etmediklerini açıklamış.

    kaynak (facebook içerir)

    kaynak

    edit: kaynak güncellendi.
    edit2: ilk kaynakta haber kesin bir dille verirlirken ikinci kaynakta iddia edildi tarzı bir sunum var. oysa iki kaynakta aynı, dw türkçe. ilginç bi habercilik.

  • bunun jeneriğini izlerken "hadi oğlum, önce banyoya, sonra doğru yatağa, kapat artık televizyonu, yarın okulun var" çığrışlarını duyar gibi oldum. hey gidi günler, pazartesi sendromunun verdiği ardinalle daha da artardı bu kulübün yayınladığı filmleri izlemenin zevki.

    şimdi star sinema kulübü, batman'i yayınlarsa, alacam anne ve babamı karşıma, gidin banyonuzu yapın yatın, ben sabaha kadar batman'i izleyecem diyeceğim.

  • bir annenin sabaha karşı kumardan gelen kocasından evdeki ekmeği saklaması... saklamasa sabah okula gidecek iki çocuk aç kalacak. aynı annenin oğlu üniversitede okurken küçük oğlu ile pazar sonrası meyve sebze artıklarını toplaması. bunların yıllar sonra hal vakit düzeldikten sonra bir akşam yemeği sofrasında anlatılması ve hep beraber ağlanması.

  • ankara'da bir berberde traş olurken görmüştüm.

    not: bu entrinin taşıdığı bilgiler:
    a) zekai tunca (en azından) bir dönem ankarada bulunmuştur.
    b) kendini traş ettiren bir insandır.
    c) görülebiliyor.

  • şıklığın ve profesyonelliğin simgesi olmasına rağmen kravatlar sağlığınızı olumsuz etkileyebilmektedir. çok sıkı bağlandıklarında gözdeki basıncı artırdığı ve glokom (goz hipertansiyonu.) riskinin artmasına neden olduğu görülmüştür. 2018 yılında yapılan küçük çaplı bir araştırmada da sıkı bağlanan kravatın beyne giden kan akışını yüzde 7,5 oranında azaltabildiği görülmüştür.

    bununla birlikte vücudumuzun bu basınç değişikliğine güvenli bir şekilde karşı koyabilecek yöntemleri vardır. bu değişikliklere karşı koymayı önleyen sigara kullanımı, obezite veya yüksek tansiyon sorunu olan insanlarda işler daha karmaşık hale gelebilir.

    özellikle bu tip hastalık veya alışkanlıklara sahip kişiler kravat kullanımı sırasında baş ağrısı, baş dönmesi veya mide bulantısı hissetmeye başlarsa kravatı çıkarmalarında fayda vardır.

    science focus

  • batman'in kendisi ciddi, düşmanları laubalidir. spiderman'in kendisi laubali, düşmanları ciddidir.

  • cuma akşamı işten eve döndüğümde giydiğim pijamaları pazartesi sabah çıkarıyorum.