hesabın var mı? giriş yap

  • şu adamın şovundan ben bile sıkıldım. her albümünü ezbere bilirim. o kadar da fanıyım. ama yok "kadınlar ık mık" yok "müzikten sıkıldım" yok "tükendim" eeee.

    (bkz: amlarına koyayım onların çok ayıp ediyorlar)

    zenginlerin derdi cidden çekilmiyor. utanmıyorlar da açıklama yaparken. az iç manyak herif. hay allah'ım ya.

  • yıllarca "lider sultası", "parti içi demokrasi" kavramını ağzına sakız edenlerin nedense tek bir olumlu yorumla bile bahsetmediği seçim. eksikler olabilir, düzeltilmesi gereken hususlar olabilir. bu tecrübeden sonra bir dahaki seçimde daha da iyisi yapılır.

    kimse kusura bakmasın da türkiye'nin mevcut şartlarında, bunu takdir etmeyen aydın, demokrat falan değildir.

    tahminlere göre meclise girecek chp milletvekilerinin yaklaşık yüzde 80'i önseçimlerde gelmişlerden oluşacak.

    bu ne demek biliyor musunuz? seçilmek için, yerinde kalabilmek için genel başkana, parti üst yönetimine yalakalık yapmak zorunda kalmayacak milletvekilleri. ilk başta chp üyelerine yani halka karşı sorumlu olacaklar.

    işte bunu yapan adam da kendine güvenen ve gerçek bir demokratlık örneği gösteren kemal kılıçdaroğlu'dur.

  • ikinci dünya savaşı sırasında, 16 ağustos 1942 sabahı, (bkz: l-8) olarakta bilinen iki derinlik bombası ve 30 kalibrelik makineli bir cephaneye sahip abd donanması keşif balonu her zaman yaptığı rutin bir denizaltı taraması için san francisco körfezi'ndeki treasure ısland'dan havalandı, ancak saatler sonra keşif balonu kaliforniya'nın daly şehri kıyılarında başıboş bir şekilde sürüklenirken bulundu.

    nihayetinde, daly city'deki 419 bellevue bulvarı'ndaki bir evin önüne düştüğü tespit edilen keşif balonu, daha önce olaysız 1.092 sefer yapmıştı ve yakın zamanda herhangi bir sorunu olduğu tespit edilmemişti. yetkililer olay yerine intikal ettiğinde, motorların hâlâ çalışmakta olduğunu gördü, ayrıca herhangi bir arbede veya alıkoyulma belirtisi de yoktu, hatta cankurtaran botu ve paraşütler bile yerli yerindeydi.

    fakat, ordunun ve diğer yetkililerin kapsamlı araştırmalarına rağmen, l-8 balonunun iki mürettebat üyesi teğmen ernest dewitt cody ve teğmen charles ellis adams’ın bedenleri bulunamadı, ayrıca nasıl ortadan kaybolduklarıyla ilgili açıklama da yapılamadı. bazıları mürettebatın denize düştüğünü veya yaşadıkları teknik bir sorundan dolayı acilen atladıklarını öne sürerken, diğerleriyse ilk uçuşu olan teğmen charles adams’ın bir casus olduğunu veya mürettebatın uzaylılar tarafından kaçırıldıklarını iddia etti.

    olay, 2. dünya savaşı tarihinin kalıcı gizemlerinden biri olmaya devam etmektedir.

  • hayatta işimizi kolaylaştıran bazı temel noktalar vardır. zaman kaybetmemizi engellerler.

    mesela atalay demirci'yi komik bulan adamla mümkünse mizah konuşulmamalıdır.
    mesela yıldırım demirören'in başarılı bir spor yöneticisi olduğunu düşünen adamla ekonomi, yöneticilik, liderlik falan konuşulmamalıdır.
    serdar ortaç dinleyen adamdan film tavsiyesi bile alınmaz mesela, gönderdiği şarkıyı dinlemek şöyle dursun.

    ve steven gerrard'ın efsane olduğunu reddeden adamla bir kelime daha futbol konuşulmaz. ayıptır, zaman israfıdır. değmez.

    edit: iş bu entry steven gerrard başlığındaki en beğenilen entry olması sebebiyle ekşi sözlükteki varıp varabileceğim en üst kariyer noktası olmuştur. ilk defa böyle bir şey için mutlu olmamı sağlamıştır. sebebi için;

    (bkz: #25831756)

  • süreyya ayhan'ın 1500 metre finalinin olduğu gün, lokantada yemek yerken, yan masadaki göbekli amcanın garsona "süreyya ayhan ne oldu süreyya ayhan" diye seslenmesi sonucu, garsonun "hemen geliyorum" diyerek hızlıca gidip 5 dk sonra bir sürahi ayran alıp masaya getirerek "sürahi ayranınız geldiii" demesi.

    bunu espri olarak birisi yapsa tokatlarım; ama yıllar geçti, hala bu olay aklıma geldikçe gülümserim.