hesabın var mı? giriş yap

  • dövmelerin sansürlenmesinin değiştirebileceği hiçbirşey yoktur. televizyonda görmeyen sokakta da görecektir dövmeli insanı. sigara için de aynı şey geçerli.

    sigara sansürlenirken, dövme sansürlendirilmek istenirken neden kimse silahlar sansürlensin demiyor?

    silah; sigaradan ve dövmeden daha öldürücü ve kötü örnek değil mi?

  • bu devleti yönetenlerin ayıbı. guvenilirliklerini kaybetmeleri muhalefetin suçu degil. tüik in enflasyon oranı işsizlik aciklamalari malum covid döneminde açıklanan sayılar malum. bunun gibi birçok örnek varken kimse neden inanmıyor diyemezsin
    ayrıca devlet değil akp nin açıklamaları olacak.

  • ülkenin imajı o kadar önemli ki, yaşadığımız yerin gerçek görüntüsünü zerre umursamıyoruz, yeter ki başkası görmesin. elalemin sadece "misafir odası"nı görmesi yatak odamızdaki rutubeti geçirmeyecek bunu anlamıyoruz.

  • yazı tahtasını keşfedemeyen anne.. oysa o duvarı temizlemeye harcayacağı maliyetle çocuğa bir yazı tahtası alsa, onun da özel bir alanı olduğunu vurgulasa ve çocuk bunun bilinciyle o alanda keyifli çizimler yapsa herkesin kafası rahat olur.. yoksa leke tutmayan duvar boyasına güvenen bu anne, çocuğuna evde izin verip başkalarının evinde yapamayacağını kabul ettirme derdi, o duvarı temizleme zahmeti, çocuğun edineceği "ben yaparım kimse de gıkını çıkarmaz" zihniyetinin ileride açacağı sorunlar vs. derken epey problemi göğüslemek zorunda olacak anne olur en fazla.. hiç gerek yok..

    not: çocuğum yok ama iki adet yeğenim var.. evet evimizin bir duvarında kocaman bir yazı tahtası var.. evet çocuklar bize geldiğinde orada güzel güzel resimler yapıyoruz.. ve evet defter, kağıt dışında ancak bu tür bir alan varsa duvara dayalı resim yapabileceğini bilen bu çocuklar başka ortamlarda daha bilinçli hareket ediyor..