hesabın var mı? giriş yap

  • her yaptığımızın islamda yerinin olması şart değil ki.
    örneğin islamda namaz kıldırma ve cenaze yıkama gibi dini bir takım ritüellerin yerine getirilmesi için kamudan toplanan vergilerden temin edilmek üzere, maaş alınmasının da yeri yok. biz buna bir şey diyor muyuz?

  • muhtemelen arabasına korsanı bitirdiğiniz için teşekkürler başbakanım yazısı yapıştıran, seçim zamanı rte istanbul'a geldiğinde haliç kongre merkezine gidip maymunluk yapan, sorsan dürüstlük abidesi taksici.

  • ielde bir fizik sınavı. fizikten aldığı en yüksek not yüz üzerinden 10 olan bir arkada$ım, bir devreye güç kaynağı çizmesi istendiğinde, bir ko$u bandı ve üzerinde ko$an bir hamsterdan olu$an bir güç kaynağı çizmişti. yaratıcılıktan puan alması gerekirdi; sıfır aldı.

  • gece gece koparan insan.

    sergen yalçın: bizim takımlarımız sezon öncesi iyi çalışmıyorlar.
    mustafa doğan: beşiktaşlı oyuncularla konuştum, sezon öncesi iyi çalıştık diyor hepsi.
    sergen yalçın: mustafa, hangi oyuncu kötü çalıştık der?

  • bugün almanya'dan türkiye'ye seyahat eden bir tanıdığım (alman) elinde 2 tane 70'lik yeni rakı ile (12.99 € notuyla) story paylaşmış.

    yani almanya'dan türkiye'ye türk arkadaşlarını görmeye gelen bir alman, türkiye'ye gelirken hediye olarak türkiye'de üretilen, türkiye'nin yerli ve milli içkisi rakı hediye getiriyor. şaka gibi!

    çünkü türkiye'den asgari ücreti neredeyse 4 kat, kişi başı geliri 5 kat olan ülkede rakı fiyatı türkiye'den daha ucuz. rakı fabrikasının yanında yaşayan adam rakıya 3 bin km ötedeki adamdan %70 daha fazla para veriyor, hem de o adamdan kat be kat daha fakirken.

  • sinameki tavsiye edenler var ama sinameki kabızlığa iyi geliyor hadi içelim denecek bir ot değil. çok dikkatli kullanmak lazım çünkü bağırsak florasını bozuyor. müshil etkisi var ve faydalı bakterileri de atıyor. uzun süreli kullanımlarda ciddi bağırsak hasarlarına sebep oluyor. bir tanıdığımız kronik kabızlık problemi için sinameki çayı içmiş bir süre ve geri dönülmez sorunlar yaşadı. ibrahim saraçoğlu çok kötü durumdaysınız yılda bir kaç kere müshil niyetine içebilirsiniz diyordu.

    kabızlığınız eğer kronikse öncelikle yaşam şeklinizi ve yeme düzeninizi gözden geçirmelisiniz. aktif bir yaşam özellikle yürüyüş şart. bol su içmek ve lifli beslenmek ve karbonhidratı azaltmak lazım ayrıca.
    kayısı, hurma ve incir gibi lifli meyveler çok yardımcı oluyor.
    tazesi yoksa bile kurusunu bol suyla veya akşamdan suda bekleterek tüketebilirsiniz. (beklediği suyu da içmek lazım)
    keçiboynuzu da tüketebilirsiniz, özellikle kurusunu ısırarak yemek çok faydalı.
    sabahları aç karnına iki bardak sıcak su içebilirsiniz, anında etkili oluyor.
    normalde de sabahları mutlaka aç karnına su içilmeli. suyu bir kaşık zeytinyağı ile beraber içerseniz daha etkili olur.
    zeytinyağı-yoğurt kürü de yapılabilir.
    kemik suyu içmek çok faydalı. (ekmeksiz)
    magnezyumun sitrat formu da çok yardımcı oluyor.(akşamları içilmeli, derin uyutuyor ayrıca)
    probiyotik kullanımı da çok faydalı. (probien)
    eğer mide probleminiz yoksa aç karnına bir bardak suya bir kaşık doğal elma sirkesi karıştırıp içebilirsiniz.

    bunlara ek eğer klozet kullanıyorsanız ayağınızın altına tabure koyun. alaturka tuvalete oturur pozisyonda olmanızı sağlıyor bu tabure.
    bir de tuvaletiniz gelmezse bile her gün sabah ve akşam düzenli olarak bu şekilde "biraz" oturun. zamanla sabah, akşam tuvaletiniz gelecek.

  • başlık: biyoloji dersinde kıza verdiğim ayar

    beyler mezunum dersanedeyiz geçen gün ders biyoloji sınıfta takılıyoruz hoca kan gruplarını işliyor. konu açıldı mal mal herkese sorucaklar kan grubun diye ilk ben söyledim a pozitif diye yan sıradaki kız atladı sokaktaki kediyi köpeği kessen a pozitif akar çok var filan diyor dıbına koyyim ne bileyim köpek möpek diyince ben bi sinirlendim nedense :d işte sıra buna geldi söylemeden ben tahmin edebilir miyim dedim. senin kan grubun kesin 0 dır dedim.aaa nasıl bildin diye sordu.'zor olmadı' dedim, 'genel vericiyi her yerde tanırım.' appiahın gol sevincini taklit ederek tribünlere koştum...