hesabın var mı? giriş yap

  • hızını alamamış bi' hoca. ibadet bitip de tüm cemaat dağılmak üzereyken minbere çıkıyor ve "arkadaşların durun lütfen, var mısınız son bi' rekat daha kılalım. var mısınız ha söyleyin, var mısınız!!!" diye soruyor. cemaatten aldığı "freedooooom!!!" cevabıyla coşku içinde ibadetine devam ediyor. çokgzel. evet.

  • pygmalion etkisinin zıttıdır.
    karşımızdaki kişilerin bizimle ilgili düşük beklentileri olursa bu durum bizim olumsuz, motivasyonsuz davranışlar sergilememize sebep olur.

    golem tam bir oyun karakteri diye düşünürken hakikatten oyun karakteri çıktı.

    çok meymenetsiz bir abimiz kendisi.

    nerden gelmiş bu golem diyenler için not: golem bir musevi efsanesinin kahramanıdır. inanışa göre, haham judah loew ben bezale tarafından kilden bir heykel yapılır. musevi halkına yardımcı olması için ara ara canlandırılır. alnına emet (doğruluk) kelimesi yazılmaktadır. ruhları yoktur. zekası da düşüktür. bu özellikleri olmasına rağmen, musevi halkını korumaktadır. zamanla da güçlenmekte , etkisini arttırmaktadır.

    golem'in cumartesi günleri çalışması yasaktı. bunun için alnından e harfi silinirdi. silinmesi ile ortaya çıkan kelime met ‘tir. met'in anlamı ölümdür. çağrılan golemden harf silinir ve golem hareketsiz bir şekilde dururdu. bir cumartesi günü, e harfini silmeyi unuturlar. bu yüzden golem kontrolden çıkar. yakıp yıkmaya başlar. insanlara zarar verir. böylece durdurulmasına karar verilir, yakalanır ve alnındaki harfler silinir. ardından golem parçalara ayrılır ve saklanır.

  • özgüven, dişi bir ruh, hislerini ve zaaflarını kabullenmiş bir olgunluk ve kadınlığını seven bir kadın.

  • 15 dk sonra görülmesi gereken adamdır.

    not: ben daha önce nasıl düşünemedim dediğim pipet hamlesini yapan admaın videosudur.

    mesajlar sonrası açıklama: cam şişeyi kafanıza dikince hava almazsa dudaklarınızı içeri doğru çekmeye başlar. pet şişe büzüşerek bu olayı absorbe edebiliyor ama cam şişe de büzüşme olmayacağı için bir noktadan sonra içmekte zorlanırsınız ya da içmeye ara vermeniz gerekir. işte bu noktada kıvrılabilen pipetin bir ucunu dışarıda, diğerini içerde bırakırsanız şişenin içine hava girebilir ve hacim kaybıyla oluşan vakum etkisi giderilir, rahat ve hızlı içim sağlanır.

  • sen aksaray'ın kaynağını açıkla da ben akepe'ye oyumu vereyim şeklinde karşılık verdiğim açıklama.

  • henuz 20 ya$inda olup standart bir ajax imalati olan, gecen sezonki avrupa kupasi maclari ve 2002 dunya kupasinda gosterdigi teknigine bu sene cl* deki performansini da ekleyen yildiz adayi. 1-2 seneye kadar milan, barcelona, real madrid, inter v.s formasini uzerinde gormemiz kuvvetle muhtemel.

  • dizinin bel kemiği şu diyalogtur:

    - neler oluyor?

    - şimdi anlatamam. bana inanmalısın. dediğimi yap zamanımız yok.

    karaterler arasında sıkça geçen bu konuşma aslında seyirci ve senaryo yazarları arasında da şu şekilde geçmektedir:

    - neler oluyor?

    -şimdi anlatamayız. bize inan çok güzel bağlayacağız. izlemeye devam et.

  • benim tavuğum evcildir diyen anadolu insanımıza kolaylık, kalan yolculara sakatlık çıkaracak karardır.

  • sadece işci bal arıları soktuktan sonra ölürler ve genelde sokmazlar. demet hanımı sokan arı muhtemelen eşek arısıdır sarı olandan ve o orosbu çocukları istedikleri kadar sokarlar. zaten bu piçler genelde bal yapmayıp milletin balına çöken, etini falan yiyen şerefsizlerdir.