hesabın var mı? giriş yap

  • beyin için printer.

    hani yazılı bişi basamazsın ama bari görüntü çıktısı filan alsak. şu adam kimdi? ha şuna benzeyen bi alet, adı ne bunun? şu mekanın adı neydi? şöyle bi saç modeli istiyorum. dörtyol ağzı ama tam değil, yeşilimsi ev var ordan dön, gibi görselini barındırdığımız ama asla tarif edemeyeceğimiz şeylerin çıktısını alıp göstersek ya..

  • afrika kökenli bir enstrüman olan ksilofon'xylophone'(soprano tonlu, barları ağaçtan yapılır) ve güney amerika çalgısı olan marimba ailesinden gelir. lionel hampton ve milt jackson tarafından caz müzikte kullanılarak populer olmuştur. barları metaldendir ve piyanodaki gibi bir sustain pedalı vardır. barların hemen altında 'pulsator' denen bir motor bulunur, bu motor enstrümandan vibrato sesleri vermeye yarar. motorsuz olanlarına 'metalofon' denir.
    bu enstrümanı çalan müzisyenler vibrafonist olarak adlandırılır.
    (bkz: stefon harris)
    (bkz: chuck redd)

  • ölmüş bebeğinin üzerinden prim kasmaya çalışan tiktoker'ın zırvasıdır. ağır konuşmak istemiyorum ortada ölen bir bebek var, konuşsam oldukça can yakabilirim... hesaba yüklenen bir videoda kompresörü çalıştırmayı unutmuşlar...

    çocuğun ceset torbası içerisindeki fotoğrafını bile paylaşmış... allah akıl fikir versin. umuyorum (maalesef) üzüntüden yaşadığı psikolojik çöküntü kaynaklıdır bu ve destek ile çözülür. aksi durumda prim kasmak için bunu yapıyorsa diğer çocuğunu da almak lazım elinden...

    edit: ceset torbalı fotoğraflar silinmiş. (kaydetmedim, bu nedenle sormayınız.)

  • göz rengimiz, birden fazla gen tarafından belirlenir ve çevresel faktörler ile değişebilir. göz rengimizi sarı, kahverengi ve gri renkler belirler. kişide bulunan renk miktarı ile de kişiler arası renk farklılıkları oluşur.

    heterokromi, doğuştan yani genetik olabildiği gibi sonradan çevresel faktörlerle, hastalık, travma ve basit yaralanmalar gibi nedenlerle de oluşabilir. bu nedenle sonradan oluşan bir heterokrominiz var ise doktora gitmenizde fayda var.

    heterokromiyi sıralayacak olursak;

    - tam heterokromi: iki irisin rengi birbirinden farklıdır.
    - bölgesel heterokromi: irisin aynı bölgesinde iki farklı renk bulunur ve insanlarda nadir görülür.
    - merkezi heterokromi: irisin iç veya dış kısmının biribirinden farklı renkte olmasıdır. burada iris az miktarda melanin içerir. irisin gerçek rengi ise dış kısmında bulunan renktir. merkezi heterokromi, aynı zamanda "kedi gözü" olarak da adlandırılır.

  • biner binmez "teknolojide son nokta budur" deyip dumura kapıldığım araba. lakin yanılmışım. böyle düşünmemin sebebine gelince; patronumla yapacağımız iş seyahati nedeniyle sabahın köründe evine gidip yeni edindiği bir adet bmw 5 20d'sine binme şerefine nail oldum. araca binip kemerimi takdığım an da ise aracın ortasındaki monitorde koca harflerle ismimin yazdığını görünce içimden "ulan bu beni nasıl tanıdı" diye geçirdim. sonra düşünmeye başladım, acaba patron buluşacağız diye hatırlatma notu falan mı girdi diye. ekrana bakıyorum hala benim ismim yazıyor. dedim sorayım bunu. sonra bir kez daha bakınca "ferhat" yazısından sonra "göçer"in geldiğini ve radyonun açık, sesinin ise kısık olduğunu anlamam bir oldu.

  • lisans üstü egitimin 2. basamagi.
    siralama soyledir:
    master
    doktora
    yardımcı doçentlik (bir nevi menopoz gibi birşeydir)
    docentlik
    profesörlük
    ordinaryus profesörlük
    mezar