hesabın var mı? giriş yap

  • petrol krizi ve savaş muhabbetinin uzaması bu krizin daha da büyümesine sebep olacak ki bu sorunun 2022 boyunca devam etmesi anlamına geliyor. gemi armatörleri fırsattan istifade denizyolu navlunlarını şişiriyorlar. her sefer gemi için navlun farklılaşıyor. eskiden fiyatlar yıl boyu aynı giderdi; şimdi bir sonraki sefer gemide fiyat daha da artıyor. onu da geçtim; bu artışı kabul etseniz bile konteynır yok ve acente sizin talebinizi sıraya koyuyor. 20 seneden fazladır bu işi yapıyorum ve iki yıldır yaşanan bu acayip durumu daha önce hiç görmemiştim. üretici, ihracatçı-ithalatçı için çok kötü bir durum. malınızı gönderemiyorsunuz; siparişlerinizi döndüremiyorsunuz. alıcılar mal almaktan çekiniyor. bu kısır döngü giderek büyüyor ve küresel bir emtia krizine sebep oluyor. olan durum kısaca bu.

  • yurtdışında çalışırken bir rus mühendisle tanışmıştım , bir sözü vardı bu olaya benzer ;

    "cumartesi günü eşekler ve türkler çalışır , pazar günü sadece türkler çalışır ".

  • valla haşmetli reis-ül cumhurumuz kendi konvoyundaki s600'leri değiştirsin önce; biz de vatandaş olarak üzerimize düşen görevi yaparız.

    ey mercedes; sen kimsin yaa?

  • kendi yerleştirse kıllı, damacanayı getiren abiden rica etse yollu, yapmasa pasaklı, kocasını beklese feminist olacak kızdır.