hesabın var mı? giriş yap

  • cm 4'de takımdaki 3 adet emre takımı sırtlayıp şampiyon yapması, bende emreler futboldan çakıyor hissiyatı yaratmıştı. ertesi sezon kadroda revizyon yaptım herkesi sattım ne kadar emre varsa doldurdum takıma. bu muhteşem proje emrelerin aslında o kadar da emre olmamasıyla hüsrana uğradı. ligi dokuzuncu bitirdim. iki isimli emrelerin performansı tek isimli emrelerden kötü olması gibi değerli bi veriyi kafaya attım. içim rahat.
    edit: aynı sistemi ibrahimlerle uygulamaya çalışan bir yazarla yaptığımız mutabakat sonucu, emrelerin iyi futbolcular olduğu fakat aralarından kaleci çıkmadığı konusunda hemfikir olduk.

  • çıkar kartını göster, çılgınlar gibi bağırmanın anlamı ne?
    yakınlarına sabırlar diliyorum, bir doktora başvursunlar.

  • en pahalı fiyattan bilet alacağım ve uçağın kalkması için ucuz bilet alan fakirleri bekleyeceğim öyle mi? ben bindikten sonra uçak harekete geçsin, ucuz bilet alanlar uçağın peşinden koşsun kardeşim.

  • bu güzel günleri yaşıyorsak bunun en büyük paylarından biride rahmetli mustafa cengiz başkan sayesindedir. zamanında fatih terim şov amaçlı canlı yayında irfancanıda istiyorum viscayıda istiyorum diyip rahmetliyi kamuoyunun önüne atmıştır. buna karşılık mustafa cengiz mesele irfancanı almaksa yazarım bir çek hepsini alırım ama ben bunu takımıma yapamam ben galatasarayın geleceğini çöpe atamam diyerek tüm linçlere rağmen hep takımının geleceğini düşünmüştür. bugün ne kadar doğru bir karar verdiğini tekrardan anlıyoruz. ruhun şad olsun güzel insan.

  • pearl harbor saldırısında yakalanan alman casus: bernard julius otto kuehn

    bernard julius otto kuehn ve ailesi nazi almanyası'nda abwehr adına çalışan ve propaganda bakanı joseph goebbels ile yakın bağları olan casuslardı. goebbels, 1935 yılında kuehn'e hawaii'de yer alan japon istihbaratı için çalışmasını teklif edince kuehn bunu kabul ederek 15 ağustos 1935'te ailesiyle honolulu'ya taşındı. ailede 41 yaşındaki dr. kuhn, eşi friedel, kızı susie ruth ve hans joachim vardı. ailenin dört üyesi de casusluk faaliyetlerine karıştığı için kendilerine “8 gözlü casus” deniyordu.

    bernard kuehn'ın kızı susie abd’de askeri bir personelle çıkıyor ve şehirde en iyi ve en ucuz hizmeti sunan bir güzellik salonu işletiyordu. yüksek rütbeli askeri personelin eşleriyle, kocaları ve erkek arkadaşları hakkında saatlerce dedikodu yapardı ve tabiri caizse onların ağzını arardı. hans joachim ise babası tarafından henüz 11 yaşında gemiler ve denizaltılar hakkında eğitilmeye başlandı. bernard, vatanseverliklerini göstermek için her sabah genç hans'ı bir abd donanma denizcisi gibi giydirir ve ikisi birlikte sahil boyunca yürüyüşe çıkarlardı. subaylar hans'ı gemilere ve denizaltılara davet ederlerdi ve hans işte o zaman casusluğa başlardı. eşinin görevi ailenin elde ettiği tüm istihbaratı not almaktı.

    kuehn'ler 7 aralık 1941'e yani pearl harbor saldırısına kadar hiç dikkat çekmemişti, fakat saldırı gerçekleşirken birkaç amerikalı asker tarafından kulübelerinin yanıp sönen ışığı fark edildi ve bu durum abd askeri istihbaratının alarma geçmesine neden oldu. aile aslında japon maaşıyla iyi bir hayat sürüyordu ama bernard kuehn bir nazi partisi üyesiydi ve herhangi bir gelir kaynağı olmamasına rağmen hawaii'de iki evi, bolca parası vardı. bu durum fbı'ın dikkatini çekmişti fakat önceden federal büro ve ordu tarafından yapılan soruşturma onun casusluk yaptığına dair kesin bir kanıt bulamamıştı ama pearl harbor saldırısından tam 76 gün sonra tutuklandı. meğerse, bernard kuehn japonlara bilgi iletmek için karmaşık bir sinyal sistemi tasarlamıştı. örneğin oahu'daki evinin çatı penceresinde akşam 9'dan 10'a kadar parlayan bir ışık, abd uçak gemilerinin denize açıldığı, lanikai sahilindeki evinde sabah 10 ile 11 arasında çamaşır ipinde asılı duran keten bir çarşaf, ordunun limandan ayrıldığı anlamına geliyordu. bu şekilde, farklı sinyallerden oluşan değişik kombinasyonlarda kullandığı sekiz kodu vardı.

    21 şubat 1942'de askeri bir komisyon tarafından casus olarak tüfekle vurulmak suretiyle ölüme mahkum edildi ama japon ve alman casus şebekeleri hakkında gönüllü olarak verdiği değerli bilgilerden sonra cezası 50 yıl ağır çalışma cezasına çevrildi. 6 haziran 1946'da kuehn'in cezası sınır dışı edilebilmesi için daha da hafifletildi ve ilk önce 29 temmuz 1948'e kadar ellis adası'na gönderildi, ardından 3 aralık 1948'de kendi isteğiyle buenos aires, arjantin'e sınır dışı edildi. 1955'te almanya'ya döndü ve 1 yıl sonra kanserden öldü. friedel, susie ve hans kuhn savaşın geri kalanında gözaltında tutuldu ve 1945 yılında almanya'ya sınır dışı edildiler.

    kaynak 1 2