• klasik abd filmi kesin ülkenin en yarak yerlerini çekmişlerdir ama izlerken yunanistan' türkiye'ye ne kadar benzediğini görüyorsunuz. tabelaları türkçe yapın türkiye diye yutturursunuz.
  • 2021 netflix filmi.. filmin vasat siyahi başrol oyuncusu filmin başından sonuna kadar altına sıçmış gibi yunanistan sokaklarında geziyor. o nasıl yüz ifadesi ve yürüyüştü?.. sıradan bir film demek istedirdim. ama basbayağı rezil bir film..
  • aşağıdaki gibi bir yorum yapmış bir yazar arkadaş bu film hakkında.

    "bir de takıldığım bir nokta var, daha önce başka netflix filmlerinde de dikkatimi çekti, filmde millet yunanca konuşuyor arada. ne konuşuyorlar bilmiyorsun çünkü çevirisi yok (altyazıyı ingilizce yapsanız da yok, man speaking greek yazıyor). yani tüm dünyaya yayın yapan netflix , 1 tane yunan bulup oraları çevirtemiyor mu ingilizce’ye? gerçekten anlamsız"

    bunun nedeni oradaki karakter de ne söylendiğini anlamadığı için onun çaresizliğini sizin de yaşamanız ve bu şekilde izleyici üzerindeki gerilimi arttırmak.
  • filmin bütçesi 10 milyon dolar
    muhtemelen yarısını denzel washington'ın oğluna vermişler. evet tenet'de ki eleman.

    filmi ölümüne gömmüşler ama hiç tahammül edilemez bu ne mk ya denilecek bir film de değil.

    --- spoiler ---
    otoparkta aracın üzerine atlama sahnesi rezalet.
    hani jason bourne falan yapsa neyse de imdb'de sadece 3 tam puan o sahneden kaybedersin
    --- spoiler ---
  • filmin gergin ve tekinsiz atmosferi fena değil ama üçüncü sınıf aksiyon filmlerinden fırlama bazı sahnelerle onu da baltalamış yönetmen. bir de “protagonist” abinin motivasyonunu nereden bulduğunu anlayamadım.

    iyi bir yapım olma potansiyelini kendi ayaklarına sıkarak baltalamış filmdir.
  • ilk defa bir homo veya lezzo karakter barındırmayan netflix filmi... tenetteki abiyi almışlar, filmin ismini tenet filmindeki zamanda geriye dönüş sekanslarını çağrıştırsın diye beckett (söylenişte back yani geriyi çağrıştırıyor) yapmışlar, ismin sonuna da bir 'ett' eklemişler ki tam çağrıştırsın. ona bir de yunanistan ortamında bir nevi yunan midnight express'i kıvamından bir aksiyon yaptırtalım parayı götürelim demişler.

    ara ara karşımıza çıkan uzun sıkıcı sahneler, filmi avrupalıların, italyanların çektiğinin belirtisi, onun dışında 1 saat 50 dakikada film gerilimli ve aksiyonlu dövüş sahneleri de olduğundan kendini seyrettiriyor, aslında genç ve formunda bir cüneyt arkının harikalar yaratacağı sahneler de mevcut.

    tabii filmde bazı klişeler de mevcut, yani o sahnenin ardından ne gelebileceğini fark ettiğin.

    --- spoiler ---

    mesela daha ilk kaza sahnesinde çocuğun kaçırılmış olduğu veya abd büyükelçiliğindeki elemanın da işin içinde olduğunu fark etmemiz, bunu beklememiz gibi. sonuçta avrupada ve orta doğuda bir pislik varsa, arkasında illaki amerikalılar ve cia vardır, hayat bize bu doğruyu öğretti çünkü...

    --- spoiler ---

    filmden bir de bir hisseden kıssa çıkarttım, 4-5 asır bizim hakimiyetimizde kalan bir ülkenin gerek insanlar, gerekse sokaklar, genel durum itibariyle bizden çok da bir farkı yokmuş, onları da kendimize benzetmişiz, ha onlar şu an itibariyle sadece bizden daha özgür...

    imdb ekşi sözlük muhtarı olarak filme notum: 6.85'ten 7...
  • gömüldüğü kadar kötü bir yapım olduğunu düşünmüyorum. baştan sona sıkmadan izlettiriyor.

    --- spoiler ---

    başrol oyuncusunun yaşadığı acizlik, gerilim ve hayatta kalma isteği gayet tadında geldi bana. sondaki arabanın üstüne atlama sahnesini de adamın düştüğü duruma karşı çıldırmışlığına ve kendini aklama isteğine veriyorum. sevgilisinin de bi an işin içinde olduğunu düşündüm uyku haplarından dolayı ama ordan bir şey çıkmadı. böyle bi konunun yunanistan da geçmesi baştan filmi benim için ilgi çekici yapmıştı zaten, çoğu açından da bizimle olan benzerlikleri de ayrı dikkat çekici oldu.
    --- spoiler ---

    sonuç olarak kendini izlettiren güzel bir film, tavsiye ederim.

    10/6.5-7
  • kahramanın siyah olmasının netflix filmi olmasıyla ilgisi yok ırkçı pislikler.

    --- spoiler ---

    filmin gerilimini dilini ve kendisini bilmediği bir ülkede, kırık koluyla kaçmak zorunda kalan ve gizlenemeyeceği fiziksel özellikleri olan bir adam oluşturuyor. yunanistan'da, hele kırsalında siyaha turist harici pek rastlanmaz. bu da kahramanın saklanmasını zorlaştırıyor. film fransa'da geçse kahraman çok rahat insanların arasına karışırdı.
    --- spoiler ---
  • filmin kurgusu hayal ürünü ama gerçek kişi ve organizasyonlara atıfta bulunulmuş. merak edenler için esas oğlanı öldürmeye çalışan organizasyon olan sunrise = (bkz: altın şafak) yani
    (bkz: hrisi avgi)

    elemana yardım eden aktivist kızlar (bkz: syriza)

    karras ise (bkz: alexis tsipras)
  • j. d. washington'a bi' türlü ısınamadım. tenet'e bunun nasıl rol yapamıyor oluşuna takılmaktan odaklanamamıştım. malcolm ve marie filmini çok sevdim ancak yine kendisi filmin en büyük eksisi oldu benim için. -hele o küvet başında ağlama sahnesi ıhh-

    ve bu filmde de benim için durum değişmedi. keşke babası oynasaymış.

    t: yunanistan'da güzel yerler görmemi sağlayan ve gitme isteği doğuran film.
hesabın var mı? giriş yap