• hayatta bazı işler yolundan çıkıp sarpa sarmaya başladığı zaman, uzun süredir bekleyip, yüzüp yüzüp kuyruğuna gelip, elde edilmesine ramak kalınan şeyin bir anda elden kayıp gitmesi sonucu ''acaba ben kimin ahını aldım da böyle oldu'' diye düşünmektir.
  • kendini sorgulayan insan davranışıdır. kendini sorgulayan insan güzel insandır. hayatı bodoslama yaşamaz, davranışlarının sorumluluğunu da alır.
  • ben onu da geçtim, bana direkt domuz büyüsü yapıldığına kanaat getirdim.
  • gecenin su saatinde bana bugun yapilanlar icin yaptigim eylem ,aldin bedduami pis dedikoducu sirret karı
  • beddua aldığını düşünen insan güzel insan değildir çünkü böyle düşünmek için yanlış ya da kötü bir şey yapıp birinin canını yaktığına inanmak gerek. bir nevi arabayı hızlı sürdüğünü bilip cezayı yedikten sonra "acaba radar neredeydi" diye sormaktır.
  • çağın modern hastalığı olan sosyal medyanın bi tezahürü olan vasat olay. dünya tarihinde bireyciliğin bu kadar coştuğu bi dönem daha olmadı, eline klavye alan herkes niçe, herkes dekart, yazdığı herşey evrensel doğru. 100 takipçisi olan insan bile kanaat önderi oldu, sanki 100.000 takipçisi olsa durum farklı olacakmışçasına, bak ben bile elimde klavye kendimle çeliştim aynı cümle içerisinde. sözün özü yatın uyuyun gençler, bizzat duymadıysanız, hatta bizzat duyduysanız bile duyan teyit eden başka biri yoksa beddua yiyecek kadar önemsemeyin kendinizi. insan beyni karmaşıktır misal 10 sene önce yaşadığım bi olayı alkollüyken başka, sağlamken başka, neşeliyken başka, kederliyken başka hatırlıyorum, olay aynı olay en adi şerefsizim ki en ince ayrıntısına kadar da hatırlıyorum, ama moduma göre yontuyorum. güzel bi lüks çoktan seçmeli geçmişe sahip olmak...
  • başınıza gelen her bokun bedduadan yaradandan geldiğini düşünmeyi ne zaman bırakacaksınız merak ediyorum. kimse kimseye durduk yere bir şey yapmaz.
  • aynı düşünce bende de var. hatta eski sevgilimden helallik almışlığım bile var ama yok, özellikle aşk konusunda ciddi beddua almışım iki yakam bir araya "gelemiyor".
  • böyle mistik şeylerle aram yoktur ama ara sıra bir yerlerde istemeden birilerinin bedduasını almış olabileceğimi düşünüyorum. yolunda gitmeyen şeyler var. doğanın tabiatının bu olmaması gerektiğini biliyorum. böyleyse de çok yanlış yani.
hesabın var mı? giriş yap