• 1) bedelli askerlik kapsamında olup yasaya başvuran.

    2) 15.000 türk lirasını yatırıp, gerekli belgeleri şubeye teslim eden.

    3) 21 gün temel eğitime katıl(a)mayan kişi.

    arkadaşlar, bu şahsın hukuki durumu ne olur? bana hukuktan bahsedin. pembe tezkere, uzman çavuş dayağı gibi esprileri kendinize saklayın.
  • gelen mesajlara hitaben:

    asker kaçağı: birliğine teslim olmuş, üniforma giymiş ve firar etmiş kişidir.

    kışlaya adım atmadan asker kaçağı olamazsın. olsan olsan bakaya olursun.
  • bedellide bakaya olmaz, olsa olsa bakiye olur.*
  • gitmek istediğin tarih dönemini sana soracaklar gidebileceğin bir ayı söyleyebilirsin, normal asker almalar gibi olmayacak bedelli, yani 15 bini ödeyip şubeye gidip "2019 ağustos yazında yapmak istiyorum" diyebilme imkânı var.
  • buraya bilgi yazacak olan belgesini de koysun arkadaş. celp seçme hakkı kadar saçma bir şey olamaz ozaman birliğimizi de kendimiz seçelim...

    şimdi bu önemli bir konu. ben örneğin bedelliye başvurdum celp açıklansın diye beklerken bir işe girdim, yurtdışına gideceğim, doktora programına hak kazandım vs, bir şekilde gitmekten vazgeçtim param geri verilecek mi? yoksa devlet üstüne mi yatacak? diyelim ki parayı ödedim yoklamada elverişsiz çıktım param geri verilecek mi? (daha önce çürük almış kişiler bedelli yapabilecek deniyor bu kişilerden sadece para alınıp birliğe gönderilmeyecek mi? eğer öyle olacaksa ben niye birliğe gidiyorum ibneler?) diyelim ki yoklamada elverişlidir dediler ama ben birliğe gitmedim bakaya kaldım devlet bana paramı geri verecek mi? sonuçta paranın karşılığı olan şeyi terhis belgesini vermemiş olacak? paramı geri vermeyecekse bana bakaya olarak işlem yapacak mı? paramı geri verecekse mevcut yoklama kaçağı/ bakaya sebepli para cezalarımı mahsup mu edecek? normalde etmemeli ama aynı zamanda etmeli de.

    diyelim ben bedelliye başvurdum ama patron dedi ki gidemezsin gidersen kovarım bunun cezai yaptırımı ne olacak? gitmeden kovarsa ne olur geldikten sonra usulden 1 hafta 10 gün çalıştırıp başka bahaneyle kovarsa nolur? devlet atamazsın mı diyecek yoksa attıysa attı al tazminatını otur aşşa mı diyecek? gitmeden önce ihbar süreli kovarsa birlikte olduğumuz süre ihbar süresinden sayılır mı?

    hukukçu olmayan halimle aklımdaki sorulardan yarısı bile değil bunlar.
  • gerçek soru şu kıvama gelmiş başlıktır: "olayı nereye kadar suistimal edebilirim?"
  • daha önce bu duruma gelmiş biri tecrübelerini anlatırsa çok mutlu olurum. sevk donemimde çok yoğunum sınavlarım var ve gitmezsem ne olur ?
  • bilen yesillendirirse sevinirim,yuksek lisans yapiyorum 2024 te tecilim bitiyor, eğer bu tarihe kadar yl kaydim silinirse hemen bakaya dusup bedelli yapma hakkim gidiyor mu?
  • en net bilgiyi askeriyeden alabilirsiniz. bu işler şansa bırakılacak işler değil. kritik bir anda karşınıza çıkıverir ve aa ben ekşide böyle okumadım ama başlık açıp sizi rezil ederim diyemezsiniz.
hesabın var mı? giriş yap