• dun gece dinledigim muhtesem sahsiyet. mutevaziligi efendiligi ile kendisine soylenecek fazla soz yok. chick fonda birseyler çaldı, bela döktürdü. olay bundan ibaret.
  • new york 1958 doğumlu banjo virtiözü.
    müzige genç yaşta folk gitarla başlamış, kısa süre sonra banjo'da karar kılmıştır. okuduğu new york güzel sanatlar ve müzik okulunda banjo kabul edilmiş müzik aleti olmadığından, koroya yazılmak zorunda kalmıştır.
    okul sonrasında boston'a gitti. burada cazbantlarda çalışırken sting ve chick corea'dan etkilenmekle birlikte; örnek aldığı üç kişi erik darling, marc horowitz ve tony trischka'dır.
    yer aldığı ilk albüm "jack tottle's tasty licks" oldu.
    1980'li yıllara geldiğinde, pat flynn, sam bush and john cowan'la ve sam bush'un yeniden kurduğu newgrass revival grubuyla rock ve country müzik karışımı "bluegrass" müzik türünde yeni tarzlar denediler.
    onun 1990'lı yılların başında, jerry douglas, mark o'connor, edgar meyer, sam bush ile birlikte telluride bluegrass festival'inde kaydettikleri album, akustikte yeni bir klasik olmuştur.
    bela, victor wooten ve roy wooten'in ("futureman") müzikte yeni karışımlar denedikleri çalışmaları ayrı birer fonomen olmuştur
    grubuyla birlikte aynı adla kayda aldığı albümü "bela fleck and the flecktones" bu çalışmaların ayırdedici örneğidir.
hesabın var mı? giriş yap