• **
    ben ne zaman bir ilçeye falan gitsem, kentsoylu olduğum üçün ilçe bana gelmiyor malum**, bu anonsu duyarım. ya biri hakkın rahmetine kavuşmuştur, ya elektrik-su faturalarının son günü yaklaşmıştır, belki güzide bir şarkıcı konser vermeye gelmiştir, ya da hiç olmadı şehre bir film gelmiş iklim akdeniz olmuştur. iklim akdeniz olduysa, sivrisinekle mücadele kapsamında ilaçlama yapılacağı anonsu da olabilir. hepsi mümkün.
    ben, bu anonsları her duyduğumda, içimden üzüntü geçer. sivrisinek ilaçlaması için bile olsa. çünkü 'ölsem kimsenin haberi olmayacak' diyen bir arkadaş hatırlanır. belediye anonsu olan bi yere mi yerleşsek'mi düşünülür. çünkü belediye anonsları insan insana olmanın duyurusudur. duvara duyuru asmaya benzemez. büyük şehir, duvardır. belediye anonsu iyidir. bana marduk sanırım erken geliii.
  • sagı solu egilmiş gri ve boyaları dökülmüş hoparlör, genelde kırmızı kazaklı çocukların kayboldugunu, bulanların zabıta müdürlüğüne getirmesi rica edilen anonslar olarak hatıralarımızda kalan.!
  • özellikle yatağan, muğla'da hiç durmak bilmeyen anons. millet kafa dinler, tatil yapar falan düşüncesi hiç yok. saat başı anons. doğma-büyüme yatağanlıyım, hala da burdayım. illallah geldi artık.
  • bana hep 1984 ortamını anımsatandır.
  • giresun’da sabahın bir vakti yatağınızdan zıplayabilirsiniz.
    vefat ve taziye duyuruları, olağandışı meteorolojik olaylar, elektrik veya su kesintileri, etkinlik duyuruları...
    anonsu yapan kişilerin anlaşılmaz ve sinir bozucu sesleri de bu olayın promosyonu. bak yine sinirlendim...
  • görece küçük yerlerde** sıkça yapılır. ayvalık pazarında gezerken akşam belediye anonsundan istiklal marşı çalınması da ayrı bir özelliktir*.
  • 2024 yılında artık sonlandırılması gereken uygulama. şu an tüm belediye başkan adaylarını, belediye meclis üyesi ve mesleklerini tek tek okuyorlar. neden? amacı ne? niye boğuk sesle tam duyamadığımız bir gürültüye maruz kalıyoruz.

    inanılır gibi değil. asarsın bir tablo belediye binasının önüne meraklısı olan gider okur.
hesabın var mı? giriş yap