• sigara kullanan biri olarak "benim" dediğim tiptir. araba dediğin zaten küçücük alan, nereye üflersen üfle içeri doluyor duman. ayrıca sağa sola dökülen külü de cabası. benim arabama kızım da biniyor, o el kadar çocuğu leş gibi kokan aracın içine oturtamam kimse kusura bakmasın. benim aracıma binen kişi, yarım saat bir saat artık ne kadar süreyse sigara içmeden durmalı. durmazsa da binmesin çok da umurumdaydı.
  • durup dururken bunu söylüyorsa azcık sıkıntılı bir tip olabilir.
  • sigara kullanan birisinin anlamayacağı durumdur.
  • şahsımdır.
    yanımda da içirmem.
  • (bkz: ben)
    aga yılların tiryakisiyim ve arabamda sigara içirmem! illa içilecekse ben içerim başkası içemez ! (bkz: o kadar). yol uzunsa sık sık mola veririm, hem açılmış olur ayaklarımı esnetirim, hem dikkatimi yeniden toplamış olurum. arada sigara da içilmiş olur işte.
    ayrıca da ; hiç bir arabamı satarken sigara içilmemiş ibaresini kullanmadım.
    (bkz: beğenmeyen küçük kızını vermesin)
  • benimdir kendisi. hatta ekstradan arabada her zaman kolonya bulundururum biri sigara içip arabaya binerse arabaya sıkarım. çünkü kronik faranjitim var ve araba gibi küçük bir alanda 15-20 dk sigara kokusu çekmem demek gece nefes alamamam demek kimse kusura bakmasın
  • benim! arabamda evimde ofisimde ve yanımda içirmem. siz de içirmeyin, nefes alma özgürlüğünüzü kimse sizden alamaz.
  • evet içirmem, arabada içeni de içireni de sevmem. çok da umrumdaydı yani sanki o leş kokulu arkadaşın arabama binmemesi. çok istiyorsa gidip başka "tip"lerin arabasına binebilir. herkesin fikrine kimse karışamaz.
  • bugun bir taksiye binsem cok sukur nazik olan soforler sigara icmesinin beni rahatsiz edip etmeyecegini soruyor. koku konusunda cok takintili biriyim, ama sonucta adam calisiyor ve benim arabam degil, sordugu icin tesekkur ediyorum diledigi gibi icmesini soyluyorum.

    ama konu benim arabamsa belki bir ihtimal uzun yolculukta istisna yaparim. onun haricinde kucucuk alan icinde ictigin o duman, cam istedigi kadar acik olsun, butun koltuklara siniyor. sen 5 dakikaligina keyifleneceksin ben gunlerce onun kokusunu cekecegim, olacak is degil. cok istiyorsa kenara cekip 5 dakika disarda beraber muhabbet ederek icmesine de tamamim. ama bir orta yol bulunmasi sart.
  • sigara içerken bile içirtmedim arabamda sigara.

    hatta, ağzında sigarayla arabanın içini temizleyen oto yıkamacıyı tartaklamışlığım da vardır.

    hani arabada sigara içirtmeyen insan itici diyorlar ya.

    asıl arabada sigara içilmesi kadar da kıro, maganda bir şey yoktur.
hesabın var mı? giriş yap