• bir recep tayyip erdoğan vecizesi.

    akp'li cumhurbaşkanı (bkz: partili cumhurbaşkanı) erdoğan'ın zonguldak mitingindeki söylemidir ve tamamı şu şekildedir;

    --- spoiler ---
    dikkat edin bir kaç gündür muhalefetin adayı çıkmış paşamıza* hakaret ediyor. kendisi ile malatya'da bir iftarda oturduk. benim masama nasıl otururmuş, benim konuşmamı nasıl alkışlarmış? senin haddine mi ya? anayasaya göre ben aynı zamanda onun da paşasıyım, komutanıyım. ama sen bunu bilmiyorsun, sen kimsin haddine mi?
    --- spoiler ---

    muharrem ince, recep tayyip erdoğan'ın "ben anayasaya göre paşayım" sözleri üzerine tosun paşa filminden çeşitli sahnelerle konuyu tiye almıştır.

    [ek]: "ama anayasa..." (bkz: iki ayyaş)
    edit: ek
  • benim değil.
  • tabi ya ben de paşayım sen de paşasın hadi siz de paşa olun herkes paşa olsun.

    https://youtu.be/xk-6l64jer0

    not: ince kapak içerir.
  • (bkz: sen de paşa ol, ben de paşa olayım, hepimiz paşa olalım)
  • sen hepimizin aşağısın dediğin durumdur.
    (bkz: .) .
  • sayın cumhurbaşkanı anayasamızın cumhurbaşkanının görev yetkilerini düzenleyen 104. maddesindeki şu hükme göre konuşuyor;
    "türkiye büyük millet meclisi adına türk silahlı kuvvetleri’nin başkomutanlığını temsil etmek."

    ayrıca bu anayasanın 80 ihtilali'nin yasası olduğunu işinize geldiğinde hatırlayıp işinize gelmediğinde unutmayın. bu maddenin atatürk ve arkadaşları tarafından hazırlanan hali bu değildi! isteyen açıp 1924 anayasası'na baksın!

    hepimizin karşı olduğu şey şanlı ordumuzun bir ferdinin taraf olmaması gereken, üniformasıyla tüm ordumuzu temsil ettiği bir yerde tarafını belli etmesidir. elbette bir partiye, bir adaya oy verir, destekler, bizi de ilgilendirmez. ama üniforması üstündeyken bunu yapamaz!
  • hakiki tosun paşa benim!
  • anayasanın 104. maddesinde cumhurbaşkanı bizatihi başkomutandır değil tbmm adına başkomutanlığı temsil eder demektedir. ben hepinizin başkomutanıyım dediğiniz zaman anlaşılan biçimiyle başkomutanlık iki defa sınırlı süreli olmak üzere mustafa kemal atatürk'e tevdi edilmiştir. ve tarihimizde başka örneği yoktur.

    tayyip tbmm adına temsil ediyor da diğerleri kanarya sevenler derneği adına mı temsil ediyor? genel kurmay başkanı da başkomutanlık makamının tbmm adına en yüksek teknik ve idari temsilcisi. 24 haziran'a kadar mevcut başbakan da hükümet adına en yüksek siyasi temsilci.

    ona bakarsan ben de tezkereyi alana kadar türkiye cumhuriyeti adına başkomutanlığın bizim bölüğün elektrik ve sıhhı tesisat takımındaki en yüksek temsilcisiydim. makarios'u temsil etmiyorduk yani...
hesabın var mı? giriş yap