• o kadar seviyorum o kadar çok yiyorum ki yetmiyor kendileriyle twitter üzerinden flört ediyorum.

    "bana bi şey olsa en çok ben&jerry's üzülür diye düşünüyorum. o brownie'li dondurmayı benden başka hakkını vererek tüketen varmola?" diye tweet attıydım, cevap olarak: "@blackcurseddoll sevgi ve barış dolu kocaman parçalı dünyada mutlu mutlu yaşa, sana bir şey olmasın, tabi üzülürüz." diye sevimli bir mesaj atmışlar.

    sözüm sana ben ya da jerry. madem bu kadar lezzetli dondurmalar yapıyosunuz, bu gidişle hızla büyüyecek götüme de bi dozerle yıkma operasyonu gerçekleştirirsiniz bi zahmet. *kıps
  • chunky monkey'nin kutusundan: "no monkeys were harmed in the making of this ice cream (well, ok, maybe some bananas got a little roughed up)
  • sosyal değerlere önem veren dondurmacılar.

    şirkette çalışan birinin alabileceği en yüksek maaş, en düşük maaşın 7 misli olabilirmiş. böylece genel müdür daha fazla maaş almak isterse alt kademeye de zam yapmak zorunda.
  • ben cohen ve jerry greenfield adlı iki kafadar genç kendi işlerini kurmak için fikir ararlar. o dönemde kişi başında dondurma tüketiminin en az olduğu bölgelerden biri olan vermont eyaletini kendilerine seçerler. burada üniversite yakınlarından bir dükkanı borç harç kredi derken tutarlar.

    paraları son derece uygun fiyatlı bir iç tasarımın sadece malzemelerine yeter. yanlarındaki iki arkadaşlarına, beraber iç tasarım için çalışmayı önerirler. bunun karşılığında bu iki arkadaşa, dükkan açık kaldığı sürece beleş dondurma vaad ederler.

    kendi yaptıkları ve tariflerini geliştirme konusunda da sürekli olarak zaman harcadıkları dondurmalar zaman içerisinde şehirde duyulur. 1978 yılında açılan dükkan, henüz bir sene sonra şehrin ünlü bir dükkanı haline gelir. onlar da bu zaferlerini ilk kuruluş yıl dönümlerinde beleş dondurma dağıtarak kutlarlar. ilerleyen senelerde de bu onlarda gelenek haline gelir.

    lakin büyük markaların bu iki kafadara kancayı takması uzun sürmez. önce beraber iş yapmayı, satın almayı teklif ederler. iki kafadar bu teklifler reddedince, büyük markalar marketlere bakkallara çakkallara baskı yapar. ya bizim ürünlerimizi satarsınız ya da tom ve jerry ile oynarsınız derler.

    maddi olarak zor durumda kalan kafadarlar, tehdit edildiklerini ve büyük markaların kendisini ezmek istediğini açıklayarak müşterilerinden yardım isterler. müşteriler inadına bu oya bora dondurmalarını arar ve satın alırlar ve böylece büyük markaları pes ettirirler.

    çok uzun süre hep talipleri olan bu firma, giderek amerika çapında üne kavuşsa ve hatta borsaya açılmış olsa da, bir süre sonra kendini kapitalist düzene bırakıverir. unilever markayı satın alır. kafadarlar satış sözleşmesine özel maddeler koydurur ve hem çevreci hem de sosyal bir şirket imajını garanti ederler. ayrıca yılda büyük bir meblağ paranın sosyal işlerde harcanmak üzere bu ikiliye verilmesini de sözleşmeye madde olarak koydururlar.

    şirket içerisinde 1 e 7 gibi bir maaş oranı benimsemiş, yani şirket içerisinde alınabilecek en yüksek maaşı en düşük maaşın 7 katı olarak belirlemişlerdir. lakin 1995 yılında şirketin ceo'su, istifa ettiğinde bu kuraldan vazgeçilmiştir.

    bu zamana kadar hiç yememiş olsam da bu hikaye ve bu kafadarlar sebebiyle sempatim var. benim de pisküvitim olduğu bir gün yerim kısmetse.
  • tonlarca hazır dondurma içinde sevebildiğim tek tük dondurmalardan biri.
    bugün her zaman aldığım tuhaf süpermarkete girdim. baktım dolabı yok. müdürüne sordum "hocam nerde ben&jerry's dolabı" diye. aldığım cevap ilginçti: "yaz geldi diye firma onu kaldırdı yaa". aynı markette önceki müdüre kışın ortasında boza sormuştum. yaza geleceğini söylemişti. ne tuhaf yerde yaşıyorum lan ben?
  • tüm ürünlerinde glikoz şurubu kullanmaktadır.
  • amerika ozelinde konusacak olursak, daha iyisi icin (bkz: cold stone)
  • algidanin bir markasi olup premium market segmenti icin ithal ettiginden fiyati dusmeyecektir
  • baked alaska'si tükiye sinirlarinda satilmayan, gurbet diyarlarda her girdigim benzinlikte fellik fellik aradigim dondurmaci.

    "if it's melted, it's ruined"

    depresyon savici, homesick kovucu. yalniz degilsiniz, ne de olsa ben ve jerry var. aksama da jack ve daniels geldi mi tamam.
  • orgazmik, kendi deyisleriyle "euphoric" dondurma markasi. en populer urunleri cherry garcia'dir, ama gercekten inanilmaz farkli cesitleri var, her biri birbirinden guzel.

    kendilerinin waterbury, vermont'ta fabrikalari var, bu inek dekorasyonlu tatli fabrikayi gezince ne kadar guzel olduklarini bir kez daha anliyorsunuz. bir kere adamlar yerel ekonomiyi desteklemeyi kafalarina koymuslar, butun urunlerini vermont'taki organik ciftcilerden aliyorlar, uretimin cok buyuk bir kismini vermont'ta yapiyorlar (2 tane vermont fabrikalari var, 1 tane de nevada'da vardi sanirim). unilever almis olmasina ragmen mentalitelerini degistirmediler, o da iyidir. favori urunlerim her turlu fudge iceren urunleri, bir de sadece magazalarinda yiyebileceginiz bonaroo buzz adinda bir dondurmasini denedim fabrikalarinda ki orgazmik bir seydi (kahve, viski, toffee parcalari).

    fiyata gelince: bunlarin magazalarinda bir top dondurma almak hakkaten cok pahalidir. amerika'da da ufak bir kase dondurma 4 dolardir, ufak kutu dondurmalar da 4.50 dolar civarindadir. turkiye'ye ithal edildigini dusunursek turkiye fiyatlari aslinda cok da astronomik degil, tabii dusse super olur, o ayri.
hesabın var mı? giriş yap