• bir sac kesim suresi boyunca en az iki uc tanesini gormezsen $a$iracagin adam ce$idi. bunlarin ne i$ yaptigi belli olmayip, mutemadiyen altili veya futbol geyigi cevirirler. gitmeden evvel ya saclarina fon cektirirler ya da enseyi duzelttirirler.
  • genellikle cok forsluymus izlenimi yaratirlar. gelir gelmez berberlerle delikanlica opusurler, sora ciraklar 'abi cay soliim mi?" die sorarlar. cep telefonlarini bekleme salonundaki masanin ustune birakirken altin kunye taktiklarini gorursunuz. bir eliyle gelen cay bardagini serce parmaklari yukarda kavrarken, obur elleri (tercihen tesbih takili) 60 derece acmis olduklari bacaklarinin birinin ustunde durur. daha sonra onemli (!) adamlarla susledikleri, ' o kisi aslinda boyle boyledir' minvalinde muhabbetler ederler. berber ciraklari etrfalarinda fir donerler. izlenim odur ki cogunlugu hafif kilolu olurlar ve tokali ayakkabi giyerler.
  • berberlerin default yemeği olan melemene ekmek banma yetkisine sahip insanlardır.
  • mahalle berberlerinin demirbasidir bu adamlar. her daim anlatacak biseyleri vardir. yoldan geçen hatunlar hakkinda yorumlari hiç bitmez. hatta aynalar yardimiyla aşmis rönt teknikleri gelistirmislerdir.
  • hepsi filinta gibi, sinek kaydi trasli, bakimli delikanlilardir. böyle dar, cuk oturmus, siyah olur lacivert olur bi kumas pantolon giyerler. üstünde her daim ilk defa giyiliyomus intibasi birakin bi gomlek. saclari gayet güzel modelli olmasina ragmen girer ya usturayi kapar faulleri falan düzeltirler ya da jöle boca ederler kafalarindan asagi. sonra 3-5 cesit parfüm, koku, esans sikarlar türlü yerlerine. hep yarim kalmis bi muhabbeti devam ettirirler "abi senin o bukalemunu neyle besliyon" falan gibilerinden. her biri birer mükremindir özünde. sonra kiza diye cikarlar, özentiyle berber aynasindan bakarsin uzaklasmalarina
  • türkiyenin neresinde olursanız olun,hangi berbere gidersen gidin size 40 yıllık dostuymuşsun gibi davranırlar.bir nevi ayaklı gazete gibidirler son dedikotular bunlarda mevcuttur.yaptıgın en kötü espriye bile kahkahalar atarlar,aslında hicte umurlarında degilizdir,tek amac devamlılıgı saglamaktır ve yalakalıkta sınır tanımazlar

    -demek askere gidiyorsun ha
    - evet, 3 seneden beri uzattıgım sacları kestirmek nasıl koyuyor bana anlatamam
    -hadi saatler olsun,cok yakıştı,actı seni
    -bi siktir git ya
  • berberlerdeki en özgün eşya olan berber koltuklarıyla beraber promosyon olarak verilen adamlar. dikkat ederseniz her berber koltuğuna bir berber adamı vardır.
  • - selamünaleykümm.
    + aleykümselam.
    - saaatler ossun delaanlı.
    + sağol dayı.
    - ortaam gaste nerde?
    * sehpanın üzerinde.
    - tamam gördüm ortaam, bulmacasını çözecem de..
    * ya muhittin bi gün de biz çözsek şunu..
    - resimdeeki zanatçı... ancelina... ortam bu ancelina'nın soyadı neydi?
hesabın var mı? giriş yap