• dibine kadar doğru tespittir. zira türkiye'de bilimsel makale yazmanın tek amacı kadro almak ya da yükselmektir. ta lisans dönemimde yazmışlığım var. bir kere bile sektörde ya da akademide işe yaradığını görmedim.

    edit: bu entryden bilime önem vermediğim falan çıkmasın birkaç mesaj aldım üniversiteler iş bulma kurumumu aq diye. hayır bunu kastetmiyorum. türkiye sınırları içerisinde gereken değerin verilmediğini (sektörde de akademide de) vurguluyorum sadece.
  • her şey herkesin işine yaramak zorunda değildir.
  • diğer alanları bilemem ancak, tıp için geçerli olmayan önermedir.
  • makale, sadece sıramı salayım ünvanımı alayım saikiyle yazılıyorsa zaten işe yaramazdır ve muhtelemen okunmaya değer bile değildir.
  • o halde tüm dünya bu bilim işini yanlış yapıyor. türkiye'de bilimsel makaleler hem sayıca hem de kalite açısından gelişmiş ülkelere oranla azdır. yanlış tespit. bilimsel makaleler çok işe yarar. bilimsel olmayan, zırva makaleler işe yaramaz.
  • yüksek teknolojili ürün üreten firmaların arge departmanları için geçerli değildir. ama patronun ahmet usta ya da mehmet abinin olduğu firmalarda doğru bir tespittir.
  • türkiye için doğru olabilir.

    google'da 2 kişinin 2004 yılında yayımladığı, big data öncüsü şu makale var,
    http://static.googleusercontent.com/…uce-osdi04.pdf

    bu makale, değil işe yaramak, teknolojiyi ve insanı değiştirdi. kullandığımız yazılımlardan yarattığı sektörlere kadar, tarihin seyrini değiştirdi.

    yapabilen yapıyor yani.
  • ne yazık ki akademisyenlerimiz kağıt üretmekten başka bir şey yapmıyorlar. diğer ülkelerde de yok değil ama ülkemizde çok daha fazla. artık çocuk oyuncağına çevirdiler bu makale işlerini falan. kimsenin bir çözüm sunma, bir geliştirmede bulunma gibi bir amacı yok. yazıyor geçiyor umrunda değil.
  • hangi alanda yazıldığına bağlı olarak doğru ve yanlışlığı değişir..

    lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini yaparken makale yazanların yaptıkları çalışmalar ile bu eğitimleri tamamlamış ve akademisyen olarak çalışan kişilerin yazdıkları arasında fark vardır..

    kırsal ya da metropol üniversiteleri fark etmez, çoğu makale (%99) bomboş araştırmaların anlatıldığı makalelerdir ki yazarın dediği gibi bir işe yaramaz..

    bazı makaleler de vardır ki (bilim alanı fark etmez) incelendiği zaman kişinin veya kurumun ufkunu açar, yeşillendirir, arşa çıkartır..
  • tek bir bilimsel makale işe yaramıyor gibi gözükebilir ama bütünen bakıldığında bir fikrin literatüre girmesi için bir çok bilimsel makale tarafından kabul görmüş atıfta bulunulmuş olması gerekiyor. yani şu an iş dünyanızda sektörünüzde uygulanan tüm metotlar literatürde kendine yer bulmuş fikirlerden oluşmuştur.
hesabın var mı? giriş yap